שתף קטע נבחר

החזיק 4,500 כדורי 'סם פיצוציות' - ושוחרר ממעצר

שופט המחוזי פירט את הקושי המשטרתי מול ההתחכמות למעקף פקודת הסמים באמצעות תרכובות כימיות. שופט העליון לא התרשם

החזקת 4,500 קפסולות של "סם פיצוציות" אינה נחשבת לסחר בסמים - כך קבע בשבוע שעבר בית המשפט העליון, ששחרר נאשם שברכבו נתפסו הקפסולות יחד עם כלים להכנת סמים כמו מערבלים, משקולות ומכונות למילוי כדורים. הקביעה ניתנה בניגוד לעמדת בית המשפט המחוזי, שם הוחלט על מעצרו של הנאשם עד להחלטה אחרת.

 

 

זה שנים שהמשטרה מנסה להילחם בסמי הפיצוציות והמסיבות, שמופצים במיוחד למועדונים מדי שבוע בכמויות גדולות. לפני כמה שבועות נתפס בדרום תל אביב חשוד שהפך את רכבו למחסן עבור החומרים המסוכנים הללו. על פי כתב האישום שהוגש נגדו בהמשך, לאחר תצפית מצאו בלשים בחיפוש ברכב 4,500 קפסולות של סם המכיל תרכובת חומרים מסוכנים - שלפי חוות דעת של מעבדה מהמטה הארצי עלולים לגרום נזק למערכת העצבים - וכלים שונים. בחקירתו במשטרה, כשנשאל האיש לשם מה החזיק בחומרים ענה "סתם".

 

אחת הבעיות שמציינים גורמי אכיפה בתיקים מסוג זה היא משך הזמן שעובר עד שהמעבדות המשטרתיות מזהות את החומר, שבמהלכו החשודים משוחררים ממעצר. כשמוגש נגדם כתב אישום גם לא נהוג להחזירם אל מאחורי סורג ובריח.

 

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב ציון קאפח ניסה לעשות סוף לתופעה, והחזיר את הנאשם למעצר עד להחלטה אחרת. לדבריו "זה מספר שנים, נפוץ במקומותינו משחק של חתול ועכבר בין אלה החפצים להתחכם לנוסחאות המצויות בפקודת הסמים המסוכנים לבין גורמי האכיפה. הראשונים בונים תרכובות כימיות תוך שינוי הנוסחה המופיעה בפקודת הסמים המסוכנים.

 כך או כך המשטרה אינה יכולה לנפק תוך זמן קצר חוות דעת בקשר לחומרים הללו והחשודים נמצאים משוחררים עד אשר תתקבל חוות דעת של משרד הבריאות. אסור שהאילוץ שבו מצויה המשטרה בסד הזמנים הקצר ייזקף לזכות החשודים".

 

החלטה זו, שגרמה לקורת רוח במשטרה, התהפכה כשהגיעה לפתחו של בית המשפט העליון, בעקבות הגשת ערעור. שופט העליון חנן מלצר קבע כי "מוקשים בעיני דבריו של בית המשפט המחוזי אשר קבע כי העורר הוא 'סוחר סמים' לכל דבר ועניין. הטעם להשגה זו נעוץ בכך שהעורר כלל לא הואשם בסחר בסמים מסוכנים אלא רק בהחזקתם" - ושחרר את הנאשם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים