שתף קטע נבחר

 

הזנבוק של אסוס: מלוטש ויקר

לקחנו לסיבוב את ה-Zenbook Touch UX31A - אולטרה בוק שמשלב את מערכת ההפעלה Windows 8 יחד עם מסך מגע. צפו

לאולטרה-בוק - המחשבים החזקים, הדקים והקלים שהגתה אינטל הייתה מאז ומעולם מטרת על אחת: לנצח בתחרות את המקבוק אייר של אפל. ה-Asus Zenbook UX21, היה הראשון ואחריו הגיעו דגמים של יצרניות נוספות, כדוגמת ה-Acer Aspire S5, שהצליחו לתת פייט של ממש לגאונות של אפל. כעת, כשהדור הראשון הזדקן, אסוס מחליפה את הדגמים הראשונים ואחד מהם, המתבסס בראש כמחשב הפרימיום של הסדרה, הוא ה-ZenBook UX31A המריץ את מערכת ההפעלה חדשה של מיקרוסופט, Windows 8 Pro.

 

צילום ועריכה: גיא לוי, GSM Israel

צילום ועריכה: גיא לוי, GSM Israel

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

עוד ב-GSM:

 

 (צילום: גיא לוי, GSM) (צילום: גיא לוי, GSM)
(צילום: גיא לוי, GSM)


 

איך נראה

ה-UX31A ממשיך את מסורת העיצוב המרשים של אסוס שאיפיינה את קודמיו בסדרה. האלומניום המוברש בחלקו העליון לא משאיר מקום לספקות - מדובר במוצר איכותי, עם דגש גדול על החומרים ורמת ייצור מהטובות שתמצאו היום בשוק. מעבר לאיכות החומרים המרשימה, המחשב מעניק הרגשה של מחשב מוצק, עמיד מאוד, כאשר הציר שפותח וסוגר את המסך נוקשה מספיק כדי להעניק תחושת ביטחון. גם מי שאינו נמנה עם חסידי היצרנית הטאיוונית לא יכול להישאר אדיש למראה.

 

מדובר עדיין באחד ה-Ultrabooks היפים בסביבה, עם עובי מרשים של 3 מ"מ בלבד בחלקו הקדמי הדקיק, עד 9 מ"מ בחלק האחורי, למרות שאפשר בהחלט לראות את ה-"DNA" של המקבוק אייר בעיצוב שלו, במיוחד בפרופיל המחודד ונגיעות נוספות פה ושם. מה שפוגע מעט בעיצוב הכמעט מושלם הן אותן מדבקות מרגיזות המזכירות לנו שוב ושוב כי במחשב יושב לו מעבד מתוצרת אינטל והוא מריץ את מערכת ההפעלה חלונות. תודה שהזכרתם לנו.

 

מתחת למכסה המנוע

תרומתה של אינטל ל-Zenbook של אסוס מגיעה בזכות מעבד מתקדם, Core i7-3517U, הפועל במהירות שעון של 1.9GHz ומציע בנוסף גם את הכרטיס הגרפי האחרון של החברה HD 4000. המחשב מגיע עם זיכרון 4GB DDR3 RAM במהירות שעון 1600MHz, ועצם היותו אולטראבוק פרימיום, תמצאו בו דיסק קשיח SSD מהיר במיוחד, בקיבולת של 256 ג'יגה-בייט, אך לאחר התקנת מערכת ההפעלה וכל התוכנות מסביב, למשתמש נשאר 140 ג'יגה-בייט בלבד.

 

למי שמחפש נפח איחסון גדול יותר, אין לנו בשורות, כיוון שאסוס עדיין לא הוציאה דגם עם 512 ג'יגה-בייט. אם אתם אספני סרטים באיכות HD או חובבי מוזיקה גדולים שאוהבים לשמור הכל על המכשיר, תיאלצו להשתמש בכונן חיצוני. מבחינת חיבורים ויציאות, אסוס ציידו את המחשב במבחר גדול, בתנאי שיש לכם מתאם בהישג יד. תמצאו כאן יציאת מיקרו HDMI ויציאת מיני VGA, כדי לתת את התשובה גם לחיבור אנלוגי למסך גדול וגם לחיבור דיגיטלי. המחשב מהיר מאוד ועומד יפה בעומסים שהכנו לו.

 

ב-UX31A תמצאו גם שתי יציאות USB, אחת מכל צד, כאשר שתיהן בתקן האחרון USB 3.0. יש גם יציאת אוזניות וקורא כרטיסים (עם תמיכה גם לכרטיסי MMS, במידה ומישהו עדיין משתמש בהם). הודות לשיתוף הפעולה הפורה בין אסוס ל-Bang&Olufsen, המחשב מגיע עם מערכת רמקולים ICEpower המפיקה סאונד מצויין, אך כמו ברוב מערכות הרמקולים הזעירות, גם ל-Zenbook חסר בס אמיתי, כך שאם אתם אוהבים "בומים" אמיתיים, תמצאו אותם ברמקולים חיצוניים או באוזניות איכותיות. כמובן שתמצאו כאן גם תקשורת אלחוטית Wi-Fi ובנוסף גם Bluetooth 4.0, אבל אין יציאת Ethernet.

 

אחד ההבדלים הגדולים בין דגם ה-Zenbook החדש לדגמים הישנים יותר מגיע מכיוון המסך. ה-UX31A מציג בגאווה את אחד המסכים הטובים, אם לא הטוב והאיכותי שהם, שתוכלו למצוא במחשבי אולטרא. מדובר על מסך 13.3 אינץ' באיכות 1080p (כלומר FULL HD) ברזולוציה של 1920x1080, המבוסס על טכנולוגיית IPS, המשלב גם מסך מגע מולטי-טאץ' המגיב במהירות ובדייקנות לכל לחיצה. למרות שהמסך לא מציג את צפיפות הפיקסלים המדהימה שיש למקבוק אייר להציע, מדובר כאמור במסך מרהיב, איכותי להפליא, עם עושר רב של צבעים וחדות יוצאת מן הכלל.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM) (צילום: גיא לוי, GSM)
(צילום: גיא לוי, GSM)

 

אחת מנקודות החולשה היחידות במחשב זה הייתה הטראקפד. משום מה אסוס לא הצליחו לייצר טראקפד איכותי כמו למשל במקבוקים השונים והטראקפד במחשב שקיבלנו היה לעיתים לא מדוייק, קופצני למדי ולעיתים אף בעל רצון משלו. בדיקה שערכנו מול בוחנים אחרים של המחשב, אישרה לנו שזו אכן בעייה מוכרת בדגם הזה ולנו נותר רק לקוות שאסוס יוציאו עדכון קושחה שישפר את המצב. למזלנו את רוב העבודה עשינו, ואף נהנינו לעשות בעזרת מסך הטאץ' המצויין שלו. הסוללה במחשב סבירה ביותר ואיפשרה לנו לפחות 5 שעות של עבודה מאומצת למדי שכללה צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט דרך WiFi ואפילו חיבור של רמקול BT למחשב.

 

לסיכום, זוהי בהחלט יצירת מופת של ASUS אשר גם מתחת למכסה המנוע עובדת מצויין. המחיר של יצירה זו מסתובב סביב איזור ה-9000 שקל. לא זול, אבל זה המחיר של מחשב פרימיום אמיתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא לוי, GSM
אולטרה זן
צילום: גיא לוי, GSM
מומלצים