שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה שיגרה בהצלחה לוויין על טיל לחלל

המדינה הקומוניסטית התעלמה מהסנקציות ושיגרה בהצלחה מאתר במערב המדינה טיל לחלל. בארה"ב אישרו ואמרו: "מדובר בהתגרות". גם בעלת הברית סין מיהרה לגנות. בדרום קוריאה כינס הנשיא ישיבת חירום. מועצת הביטחון תתכנס להתייעצויות

ניסוי מוצלח לצפון קוריאה: המדינה הקומוניסטית הודיעה לפנות בוקר (יום ד') כי שיגרה בהצלחה לוויין לחלל על גבי טיל ארוך טווח.  בכיר בצבא דרום קוריאה אישר כי מדובר בשיגור מוצלח, ונתונים מארה"ב תומכים בכך. השיגור בא למרות אזהרות המעצמות השונות ומדינות האזור כי מדובר בצעד מתגרה - ניסוי בטיל בליסטי בין-יבשתי. לטענת הצפון, מדובר בניסוי תמים בשיגור של לוויין מזג אוויר לחלל.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

ההודעה בטלוויזיה הממלכתית: שיגרנו לוויין על טיל    (צילום: רויטרס)

ההודעה בטלוויזיה הממלכתית: שיגרנו לוויין על טיל    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יגיע לחלל? טיל בליסטי של צפון קוריאה              (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יגיע לחלל? טיל בליסטי של צפון קוריאה (צילום: EPA)

 

בניגוד לניסוי הכושל שנערך באפריל האחרון, נראה כי הפעם השיגור צלח. סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" דיווחה כי הניסוי התנהל כהלכה. בצפון מסרו כי הלוויין נמצא במסלול מסביב לכדור הארץ. לפי התכנון, החלק הראשון של הטיל היה אמור ליפול בין חצי האי קוריאה וסין, והחלק השני היה צפוי להתנתק מול חופי הפיליפינים. החלק השלישי אמור לעשות את דרכו לחלל.

 

הבית הלבן מסר בתגובה כי מדובר ב"צעד מתגרה ביותר המאיים על הביטחון האזורי ומפר החלטות של מועצת הביטחון של האו"ם". עוד הבטיחו בוושינגטון לפעול יחד עם בעלות בריתם כדי "להעביר מסר ברור לצפון קוריאה שלהפרות הללו יש השלכות".

 

נשיא סין החדש שי ג'ינפינג. גינוי לשיגור של בעלת הברית (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
נשיא סין החדש שי ג'ינפינג. גינוי לשיגור של בעלת הברית(צילום: gettyimages)

 

גם בעלת בריתה של צפון קריאה, סין, גינתה את השיגור: "כל הגורמים במדינה סבורים כי יש להימנע מלהוסיף שמן למדורה ושיש לשמור את המצב תחת שליטה". כמו כן, הצרו בסין על כך שצפון קוריאה לא כיבדה את הסנקציות של האו"ם, האוסרות על פיונגיאנג לערוך ניסויים בטילים בליסטיים.

 

מזכ"ל האו"ם באן קי מון גינה אף הוא את "ההפרה הברורה של החלטת מועצת הביטון 1874, שבה נדרש מצפון קוריאה שלא לערוך שיגורים באמצעות טכנולוגיית טילים בליסטיים".

 

גורמים דיפלומטיים באו"ם אמר כי ייערכו בהמשך היום התייעצויות במועצת הביטחון. יפן הודיעה כי הטיל עבר בשמיים מעל האי אוקינאווה שמדרום לאיים המרכזיים של המדינה, וכי השיגור "אינו מקובל". ראש הממשלה היפני אוסאמו פוג'ימורה קרא לאזרחים להמשיך בשגרת יומם. בסיאול דווח כי נשיא דרום קוריאה, לי מיונג בק, כינס ישיבה דחופה של מערכת הביטחון בארצו בעקבות השיגור.

 

סוללת "פטריוט" של יפן שנפרשה לפני הניסוי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סוללת "פטריוט" של יפן שנפרשה לפני הניסוי(צילום: AFP)

 

פיקוד ההגנה האווירית של צפון אמריקה (NORAD)  מסר כי מנתונים ראשוניים "הטיל הניח חפץ בחלל, שנראה כי נמצא במסלול סביב כדור הארץ". עוד נאמר כי בשום שלב לא נשקפה סכנה לצפון אמריקה.

 

באפריל האחרון הסתיים שיגור דומה בכישלון מהדהד עם התפרקותו של הטיל באוויר לא הרבה לאחר שיגורו. אז מסר פיקוד ההגנה האווירית של צפון אמריקה (NORAD) כי הטיל ששיגרו הקוריאנים הוא טיל בליסטי בין-יבשתי מדגם "טייפודונג 2", שהטווח שלו נע בין 6,000 ל-9,000 קילומטר.

  

עוד בנושא הטיל צפון קוריאני:

יפן מאיימת על צפון קוריאה: ניירט הטיל שתשגרו

התפרק באוויר: צפון קוריאה כשלה בשיגור הטיל

 

המתקן שממנו שוגר הטיל הצפון קוריאני                       (צילום: Google Earth, GeoEye) (צילום: Google Earth, GeoEye)
המתקן שממנו שוגר הטיל הצפון קוריאני (צילום: Google Earth, GeoEye)

 

מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און עם מפקדי הצבא                      (צילום: AP) (צילום: AP)
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און עם מפקדי הצבא (צילום: AP)

 

בסוף השבוע הורתה ממשלת יפן לכוחות הצבא שלה להתכונן ליירוט הטיל מצפון קוריאה, אם זה יאיים על שטחה.

גורם בכיר בממשל היפני מסר כי בתקופה האחרונה נפרסו סוללות טילי קרקע-אוויר מסוג פטריוט בבירה טוקיו ובסביבותיה, וכן באוקינווה. בנוסף, ספינות קרב המצוידות במערכות הגנה "אגיס" התמקמו באזור.

 

מועד הניסוי קרוב ליום השנה הראשון למותו של מנהיגה הקודם של צפון קוריאה, קים ג'ונג איל, אביו של המנהיג הנוכחי, קים ג'ונג און. כמו כן, השיגור קרוב מאוד לבחירות שייערכו אצל השכנה מדרום. פרשנים פוליטיים מעריכים כי אחת ממטרות שיגור הטיל היא להעצים את מנהיגותו של השליט קים ג'ונג און.

 

בכיר בממשלת דרום קוריאה אמר לאחרונה כי העברת המנהיגות במדינה לידיו של קים לא מתבצעת באופן "חלק" כמצופה, וכי ישנם סימנים לפיהם המשטר מודאג מאפשרות של התקוממות נגדו. על פיונגיאנג נאסר לערוך ניסויים כאלה בסבבים הקודמים של הסנקציות שהוטלו עליה לאחר שערכה ניסויים בנשק גרעיני ב-2006 וב-2009.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיל "טייפודונג 2", ארכיון
צילום: AP
מחזק השליטה בארצו. קים ג'ונג און
צילום: AP
מומלצים