מכה לגיבורת ארגנטינה: זוכו "הסרסורים" של בתה
סוסנה טרימרקו שהתחזתה לסרסורה, עברה מבורדל לבורדל בחיפוש אחר בתה שנחטפה למטרות זנות ובדרך הצילה כ-900 נשים, היא אהובת ארגנטינה. אבל הלילה ספג המסע שלה מכה אנושה: כל 13 הנאשמים בהעלמת בתה זוכו. העיתונות: "סקנדל בבית המשפט". האם: "לא אזיל ולו דמעה אחת, אמשיך לחפש"
עוד חדשות בעולם :
אוי אמסטרדם: העיר תאסור מריחואנה בבתי ספר
'הזונה של ברלוסקוני' לא באה להעיד: 'אני בחו"ל'
קובה: נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס נותח בהצלחה
אובמה תומך באופוזיציה הסורית: "צעד גדול"
"אני מרגישה שהיה זה מעשה שחיתות, זו בושה למדינה כולה", אמרה טרימרקו לכתבים בשעת לילה מאוחרת לפי שעון ארגנטינה. כך דיווח העיתון הנפוץ ביותר במדינה Clarin. "אני מרגישה חזקה יותר מאי-פעם. אינני מתכוונת להזיל ולו דמעה אחת בגלל הפושעים האלה שנותרו חופשיים". טרימרקו ציינה כי ביום שישי הקרוב אמורה בתה לחגוג יום הולדת, והדגישה: "אני רוצה להגיד לה שאני אוהבת אותה ושנמשיך לחפש אחריה".
ההכרעה והתדהמה, הלילה בבית המשפט בטוקומן:
מריטה ורון מהעיר הצפונית טוקומן נחטפה למטרות זנות בשנת 2002, בהיותה בת 23, ומאז נעלמו עקבותיה. רק אתמול - שעות לפני מתן הכרעת הדין במשפטם של הנאשמים בחטיפתה - הבאנו כאן ב-ynet את סיפורה של אמה, סוסנה טרימרקו, שהתאיישה מהאדישות שהפגינו לכאורה הרשויות בארצה כלפי חטיפת בתה, ופתחה בחקירה משלה. היא התחזתה לסרסורה, עברה מבורדל לבורדל, וחיפשה רמזים שיאפשרו לה למצוא את מריטה. עד מהרה היא מצאה עצמה שקועה בעולם המסוכן של הפשע המאורגן, מחפשת ראיות נגד שוטרים, פוליטיקאים וגנגסטרים.
"אני לא בוכה יותר"
טרימרקו סיפרה לסוכנות הידיעות AP כיצד יצאה למסע החיפושים כשמאחוריה בעלה ובתה התינוקת של מריטה, מיקאלה, אז רק בת שלוש והיום כבר בת 13. אט-אט היא החלה להתוודע לזוועות המתחוללות בבתי הבושת החשוכים, הרחק מעיני הרשויות (זנות בארגנטינה היא חוקית, אולם אילוץ לזנות הוא כמובן עבירה פלילית), ושמעה עוד ועוד סיפורים על ההתעללות שעברה בתה מנשים שראו אותה. את מריטה היא לא פגשה שוב עד עצם היום הזה, אולם בדרך היא סייעה למאות נשים אחרות, גם בעזרת קרן "מריטה דה לוס אנחלס" שהוקמה על-שם הבת ושהצילה מאז כ-900 נשים.
טרימרקו סיפרה בראיון שפרסמה אתמול סוכנות AP כי האישה הראשונה שאותה הצילה לימדה אותה להיות חזקה. "זה לא עוזב אותי: היא אמרה לי לא לתת להם (לאנשי בית הבושת) לראות אותי בוכה, כי האנשים חסרי הבושה האלה שהחזיקו בבת שלי יצחקו עליי ועל הכאב שלי. מאז אני לא בוכה יותר. הכרחתי את עצמי להיות חזקה, וכשאני מרגישה שאני עלולה להזיל דמעה, אני נזכרת במילים האלה ונרגעת".
למרות הכישלון בניסיונה למצוא את בתה נכון להיום, סוסנה טרימרקו הצליחה להביא לדין 13 נאשמים בחטיפתה והעלמתה, במה שהפך למשפט מסוקר במיוחד בדרום אמריקה. רבים ראו בו משפט דגל, שהעלה לראש סדר היום את נושא הסחר בבני האדם בארגנטינה, נושא שנדחק עד אז לקרן זווית. טרימרקו, שסיפורה המרתק שימש השראה לטנלובלה Vidas Robadas, זכתה השבוע לפרס על קידום זכויות אדם מידי נשיאת ארגנטינה, כריסטינה קירשנר פרננדס, וכעת היא גם מועמדת לפרס נובל לשלום.
הנאשמים זוכו - וחגגו
אבל הלילה, אחרי משפט בן עשרה חודשים וכשעיני ארגנטינה כולה נישאות אליה, ספגה טרימרקו מכה כואבת במיוחד. השופטים קבעו כי אין די הוכחות לכך שבתה מריטה אכן נחטפה על-ידי רשת הסרסורים לכאורה, ובזה אחר זה זיכו את הנאשמים, שהחלו חוגגים את הזיכוי עוד בבית המשפט, כשברקע נשמעות צהלות שמחה מצד אחד וקללות מהעבר השני. העיתון "לה-נסיון" דיווח על תדהמה ששררה בבית המשפט: מהצד האחד זו של התביעה, שדרשה לגזור עונש של 25 שנות מאסר על חלק מהנאשמים, ומהצד השני של הנאשמים עצמם ש"לא האמינו למשמע אוזניהם".
טרימרקו מקבלת אות הוקרה ממזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס:
האם סוסנה טרימרקו יצאה מהדיון בפנים חתומות, ועורך דינה מיהר להכריז כי אין ספק שפסיקת השופטים נובעת משחיתות. "סקנדל בבית המשפט בטוקומן", הכריזה כותרת אתר האינטרנט של העיתון Clarin. שעות לאחר הדיון, שוחחה טרימרקו עם כתבים ואמרה כי החלטת השופטים לא תרפה את ידיה ולא תעצור אותה. גם נשיאת ארגנטינה פרננדס התקשרה לחזק אותה והביעה הזדהות עם מאבקה.
באתרי החדשות והתוכן הארגנטינאים וגם ברשתות החברתיות סערו הלילה והבוקר הגולשים. רבים מהם כינו את פסיקת השופטים "בושה לארצנו כולה" והאשימו
אותם בשחיתות. "כואב לי כל-כך על סוסנה, האישה האמיצה הזו", כתבה אחת הגולשות, ואחרת תהתה: "בוודאי יש משהו שאנחנו כחברה יכולים לעשות. זה לא יכול להיות". מאוריסיו הפציר בסוסנה טרימרקו שלא לוותר: "נמשיך ללוות אותך בדרכך אל הצדק ואל גילוי האמת - היכן נמצאת בתך". כתבות המסקרות כל היבט אפשרי של הפרשה מכסות את העמודים הראשיים של עיתוני ארגנטינה.
ארגוני זכויות נשים וארגונים הפועלים נגד סחר בבני אדם הביעו תדהמה אף הם מהכרעת הדין, ומתחו ביקורת קשה על בית המשפט. גם פוליטיקאים רבים ניצלו את הטוויטר והפייסבוק כדי להביע זעזוע מהפסיקה. ברחבי ארגנטינה מארגנים היום עצרות להזדהות עם סוסנה טרימרקו, ובמחוז טוקומן הדליקו נרות נשמה לאות הזדהות עם מריטה. אחרי עשור של מאבקים, התחושה היא שהפרשה עדיין רחוקה מסיום.