שתף קטע נבחר
 

"אהבתי כל רגע במסע המדהים הזה"

"באתי לכאן בידיעה ברורה לגבי מה אני רוצה - חוויה של פעם בחיים, לגור במדינה אחרת, לספוג תרבות שונה, לנסות כיוון קריירה חדש, לפגוש אנשים חדשים ואם יצא לי גם לחוות התעלות רוחנית אז למה לא". סיפור אישי של בוגרת תוכנית מסע

קארין שוסטר, ילידת לורנס, ניו יורק, לקחה חלק בתכנית ההתמחויות של ווג'ס במסגרת פרויקט מסע המשותף לסוכנות היהודית וממשלת ישראל. תכניות ההתמחות של מסע מאפשרות לצעירים יהודיים מרחבי העולם להגיע לישראל להתמחות מקצועית במגוון תחומי קריירה.

 

להגיע לישראל היה מסע לא פשוט עבורי, לא אשקר לכם. גם אני חיפשתי "למצוא את עצמי" כפי שאני בטוחה שרבים אחרים מבקשים. אבל הבנתי במהלך השהות שלי כאן שמעולם למעשה לא הייתי אבודה.

 

אבקש מעט סבלנות במטפורה זו, אך אני חושבת שבמקום להגיע עם ציפייה מוקדמת של להגיע לישראל ולפרוח כאן כפרח אולי עדיף לאנשים להגיע לכאן ולצפות להיות עץ - כל חוויה מסייעת לגזע שלך להתעבות מעט וכל גילוי עוזר לך להצמיח ענף חדש הגדל כלפי מעלה אל עבר מי שאנו רוצים להיות.

 

באתי לכאן בידיעה ברורה לגבי מה אני רוצה - חוויה של פעם בחיים, לגור במדינה אחרת, לספוג תרבות שונה, לנסות כיוון קריירה חדש, לפגוש אנשים חדשים ואם יצא לי גם לחוות התעלות רוחנית אז למה לא. אם לצטט את הנרי דיוויד ת'ורו "אל תדאג אם בנית לך טירות באוויר, הן היכן שהן צריכות להימצא. כעת שים את היסודות תחתיהן".

 

אהבתי כל רגע במסע המדהים הזה בגלל שהצבתי את הטירה שלי באוויר, היו לי חלומות להגשים ואחרי חמישה חודשים אני מרגישה שהשגתי רבות.

 

לאחר סיום תואר ראשון בהיסטוריה, הייתי להוטה לחקור את תחום הארכיאולוגיה בישראל ולראות כיצד אני יכולה ליישם פרספקטיבה של ההיסטוריה של האמנות לדיסיפלינות שונות.

 

"אפשר לומר שאני חובבת חפירות"

למזלי הרבה, הייתה לי התמחות כפולה - עבדתי גם בחפירות גבעתי בעיר דוד בירושלים כמו גם במחקר חפצים באוניברסיטה העברית. בגבעתי הייתי חלק מצוות שעבד תחת ארמון עתיק, ייתכן מתקופת בית שני. למדתי רבות מד"ר דורון בן עמי ויאנה צחאניטס, מנהלי החפירות. תמיד התרגשתי לראות מה ניתן ללמוד בכל גילוי של אבן חדשה שנתגלתה או פיסת חרס. אפשר לומר שאני חובבת חפירות.

 

במקביל ביליתי מחצית מהשבוע עם חפצי שיש שנמצאו בחפירות שעדיין מתקיימות בטבריה במסגרת האוניברסיטה העברית. תחת ההדרכה של הארכיאולוגית המתמחה באיסלאם ד"ר קטיה סיטרון-סילברמן. עבדתי בקטלוג החפצים לתוך מערכת המידע כמו גם מחקר של השוואה אפשרית לחפצים שנמצאו בחפירות סמוכות כדי לסייע בלימוד התאריך והשימוש של כל חפץ.

 

בזכות ההתמחות שלי הייתה לי הזדמנות מדהימה ללמוד ארכיאולוגיה לא רק מנקודת מבט אקדמית אלא בשדה עצמו. זכיתי לראות את כל התהליך הארכיאולוגי בשלמותו. החל ממציאת אובייקט בחפירות וללימוד של המשמעות שלו עד לפרסומו במגזין.

 

אז אם אשוב רגע לרשימה המקורית שלי - חוויה של פעם בחיים? יש. לחיות בארץ אחרת ולספוג תרבות? כל מי שהיה בשוק ביום שישי ועדיין חוזר לשם ספג את התרבות, אז יש. לנסות מסלול קריירה חדש? יש. להכיר אנשים חדשים? לחלוטין.לא רק עמיתי מתכנית ווג'ס אלא ישראלים רבים שהכרתי בהתמחויות השונות שלי כמו גם קרובי משפחה.

 

התעלות רוחנית? אני לא יכולה לומר בוודאות שאני שלמה ומבינה את כל הפנים השונות של הדת שלי ואלוהים אבל אני מרגישה שאני יותר מחוברת עם מי שאני כיהודייה והתפקיד שיש ויהיה ליהדות בחיי. ואם נחזור לת'ורו, אני בניתי את הטירה והחלומות שלי באמריקה והתחלתי את הקמת היסודות בישראל.

 

היו לי חמישה חודשים מדהימים בישראל ואני יודעת שאני אביא את החוויה והתשוקה שגילית בישראל איתי לפרק הבא בחיי.

 

היום קארין, בת 25, מתגוררת במנהטן, ניו יורק ועובדת עבור האוניברסיטה העברית בירושלים כרכזת הרשמה וגיוס במשרדיהם בניו יורק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות פרויקט מסע
על גמל, בארץ הקודש
באדיבות פרויקט מסע
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים