שתף קטע נבחר

זו מצלמה? זה אנדרואיד? זה מצלדרואיד

המצלמה של סמסונג בנויה ממחשב כף יד הנראה כמו אחד ממכשירי גלקסי עם עדשת זום גדולה בולטת מצידו השני. האם יצור הכלאיים שווה את המחיר?

הרשת מוצפת בתמונות בינוניות שאנשים צילמו בטלפונים שלהם וזה הגיוני. הטלפון נמצא איתנו בכל מקום והוא קל, זמין ואפשר לשתף את הצילום ברגע. עד כה היינו צריכים לבחור בין צילום תמונות בינוניות בכל מקום והאפשרות לשתף מיד, לבין תמונות איכותיות שנשתף אחר כך כשנגיע למחשב. סמסונג מנסה להצליח בכל החזיתות עם מצלמת הגלקסי - שילוב בין מצלמה עם עדשת זום אופטי ופלאש, לבין מכשיר גלקסי מרובע ליבות עם מסך 4.8".

 

עוד ב-ynet מחשבים:

אייפון או אנדרואיד? או: למה זה כל כך חשוב?

2012: מה מחפש העולם בגוגל?

מעכשיו: אפשר לשכור ולקנות סרטים באייטונס

 

קווים חלקים, עיצוב אופנתי (צילום: יח"צ) (צילום: יח
קווים חלקים, עיצוב אופנתי(צילום: יח"צ)

 

עיצוב

המצלמה בנויה מגוף דק וחלק בצבע לבן, עם ידית אחיזה מחוספסת. מקדימה נמצאת עדשה גדולת ממדים בקוטר 23 מילימטר כשמעליה מסתתר בתוך גוף המצלמה, פלאש קופץ. לגלקסי מינימום כפתורים:פלאש, זום, הדלקה/כיבוי וזום/צמצם. כל השאר נעשה על מסך המגע.

 

ברגע שתפתחו את העדשה היא תפול עליה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ברגע שתפתחו את העדשה היא תפול עליה(צילום: יח"צ)

 

מה בפנים

מדובר במצלמת 16 מגה פיקסל, בעלת מעבד מרובע ליבות במהירות 1.4GHz עם זום אופטי 21X. המסך בעל רזולוציה של 1280X720 או 720P. במצלמה חיישן 1/2.3 אינץ' וערמה גבוהה של אפשרויות, אפקטים ותוכניות צילום.

 

טווח דינמי נמוך - הכהה נעלם כשהבהיר משתלט (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
טווח דינמי נמוך - הכהה נעלם כשהבהיר משתלט(צילום: שחר שושן)

 

עדשה

עדשת הזום האופטי של סמסונג מסוגלת להגדיל עד X21 (שווה ערך ל- 483~23 מילימטר) מה שמפתיע לטובה במיוחד לאור גודלה הפיזי של העדשה. היכולת המרשימה לקרב אותנו אל מוקד העניין ביחד עם מייצב התמונה האופטי מאפשר להשיג תמונה חדה וברורה. עם זאת ברגע שכמות האור פוחתת מתעוררת בעיה. החיישן הקטן אמנם מסוגל להגיע ל-3200 ISO אך כבר ב-800 הגרעיניות מופיעה בצורה ברורה. בלי חצובה אין סיכוי להוציא תמונה ראויה. 

 

מעולה לרגל אחרי השכנה. אמרתי שכנה? התכוונתי ציפורים. כן זהו, ציפורים (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
מעולה לרגל אחרי השכנה. אמרתי שכנה? התכוונתי ציפורים. כן זהו, ציפורים(צילום: שחר שושן)

 

איפה הפוקוס?

אחת הבעיות המשמעותיות במצלמת הגלקסי היא המיקוד. בתמונות שבהן אין פנים ברורות היא נוטה לפספס ולהתמקד על עצמים שאינם נמצאים שם. צילום מקרוב ללא הגדרת מצב מאקרו הוכח כבעייתי מכיוון שהמצלמה מסרבת להתמקד על עצמים קרובים יותר מ-10 סנטימיטר. אם תבחרו דרך שלל התפריטים את מצב המאקרו, המרחק ירד ל-2 סנטימטר ויפיק תמונה חדה.

 

תופסת פרטים בצורה טובה (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
תופסת פרטים בצורה טובה(צילום: שחר שושן)

 

בחושך לעומת זאת, אפשר לשכוח מפוקוס זריז או אחד שבאמת פועל. הרגישות הנמוכה לאור בשילוב עם זמן חשיפה ארוך מדי מוביל לתמונות מטושטשות.

 

בעיית הפוקוס מחמירה בתאורה נמוכה (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
בעיית הפוקוס מחמירה בתאורה נמוכה(צילום: שחר שושן)

 

לפעמים לא משנה כמה תכוון אותה, היא תעשה פוקוס איפה שבא לה (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
לפעמים לא משנה כמה תכוון אותה, היא תעשה פוקוס איפה שבא לה(צילום: שחר שושן)

 

אפשרויות מיוחדות

כצפוי סמסונג ניצלה את הפלטפורמה הגמישה של האנדרואיד והוסיפה תמיכה במגוון מצבי צילום חכמים כמו Best Face - למצבים בהם מצלמים קבוצה של אנשים ולא כולם פתחו את העיניים, אז המצלמה מצלמת סדרה של 5 תמונות ומאפשרת לכל אחד לבחור את הבעת הפנים המועדפת עליו. סמכו עליה כבר לתפור את הכל ביחד.  עוד תכונה שאהבנו היא Face Retouch. לא משהו ייחודי אבל פועל לא רע - המצלמה מזהה אוטומטית פרצופים ומחליקה את העור כדי להצניע "פגמים".

 

במקביל לתוכנת אינסטגרם שכבר מגיעה מותקנת, ישנה תוכנה של סמסונג שאיתה ניתן להוסיף אפקטים באותו סגנון, וגם ברמה גבוהה יותר.

 

אפקטים כמו באינסטגרם ואף יותר (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
אפקטים כמו באינסטגרם ואף יותר(צילום: שחר שושן)

 

קישוריות ואחסון

כשיצאנו לטיול תמיד בחרנו בין תמונות איכותיות לבין ניידות וקישוריות. סמסונג המציאה קטגוריה חדשה הממלאת בדיוק את הנישה שעד כה התמלאה בפתרונות חלקיים כמו כרטיסי זיכרון עם קישוריות Wi-Fi. מצלמת הגלקסי מכילה קישוריות Wi-Fi ומודם סלולרי הפועל עם כרטיס מיקרו סים, ממש כמו שהייתם שמים במחשב נייד או טאבלט.

 

המצלמה מגיעה עם 4 גיגה זיכרון מובנה ואפשרות הרחבה דרך כרטיס מיקרו SDXC עד 64 גיגה. תוכנת האחסון בענן דרופ בוקס כבר מגיעה מותקנת ומאפשרת העלאה אוטומטית של התמונות ללא התערבות ידנית. בנוסף תקבלו שטח אחסון של 50 גיגה מתנה לשנה. בסוף השנה הנפח יורד ל-2 גיגה.

 

מסך חד ובהיר (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסך חד ובהיר(צילום: יח"צ)

 

סוללה

למצלמת גלקסי יש סוללת 1,650 מילי אמפר זהה לחלוטין לזו של הגלקסי S2. וכן, תוכלו להחליף ביניהן והמכשירים יעבדו. הסוללה הקטנה מספקת יום של צילומים והנאה במקרה הטוב, אך כמו כל סמארטפון היא נגמרת מוקדם מדי. מחסן האנרגיה הקטן מונע ממנה להפוך למצלמה אמיתית מהסוג שלוקחים לטיול שאורך יותר מיום אחד, שלא לדבר על וידאו שמשבית אותה תוך שעות ספורות. עם מסך כל כך גדול, קישוריות בלוטות', ווי פיי ו-GPS, ועדשת הזום הכבדה, לא פלא שהסוללה מחזיקה כל כך מעט.

 

במצבי תאורה בעיתיים המצלמה מפספסת (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
במצבי תאורה בעיתיים המצלמה מפספסת(צילום: שחר שושן)

 

מצלמה עם רטט

בנוסף לכל התכונות המתקדמות שלה כמצלמה, זהו גם מחשב כף יד המריץ אנדרואיד 4.1. תוכלו להוריד ולהתקין אפליקציות ממש כמו בטלפון גלקסי, מה שמאוד יעיל לאור העובדה שיש אלפי אפליקציות ייעודיות לצילום ועריכה של תמונות ווידאו.

 

הרמקול העוצמתי המובנה מאפשר צפייה משותפת בתוכן שצולם מראש או משודר כרגע דרך האינטרנט, ובנוסף ישנה אפשרות דרך טכנולוגיית All Share Cast של סמסונג. איתה תוכלו לשדר את התמונות המצולמות, לכל הנוכחים ברשת האלחוטית.

 

בנוסף, אם תתקינו עליה פייסבוק, סקייפ או אפליקציו תקשורת אחרות, תוכלו לקבל התראות בצליל או ברטט.

 

יותר טוב מטלפון סלולרי?

קווי הדמיון בין טלפון סלולרי לבין מצלמה מחוברת מעלים טענה נכונה, האם העדשה ושאר התכונות הנלוות לה באמת שוות את המחיר? בתמונה השוואתית בין מצלמת הגלקסי, מכשיר גלקסי S2 ואייפון 4 אפשר לראות הבדלים ברווית צבעים, עומק שדה, רגישות לאור ובנוסף המצלמה מגיבה מהר יותר ללחיצה על כפתור הצמצם. כן, יש הבדל לטובת המצלמה, היא בהחלט יותר טובה מאשר במכשירים האלו, אבל לא במידה משמעותית.

 

אותם תנאי תאורה, תוצאות מאוד שונות (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
אותם תנאי תאורה, תוצאות מאוד שונות(צילום: שחר שושן)

 

עולה כמעט כמו מצלמה אמיתית

מחירה של מצלמת הגלקסי הוא 2,999 שקל ותקבלו איתה מתנה כרטיס מיקרו סים למידע בלבד שיאפשר תעבורה של 2 גיגה. במחיר הזה תוכלו לרכוש מצלמת SLR מקצועית ברמת כניסה כמו ה-Canon 600D אך אם תרצו לצרף לה עדשה מקבילה, תצטרכו להוסיף עוד אלפייה ומעלה.

 

האפשרויות המיוחדות עושות את המצלמה המחוברת למכשיר ייחודי ומעניין. היא נאה, היא טובה, והיא שימושית מאוד. אם רק הייתה יותר רגישה לאור ובעלת חיי סוללה ארוכים יותר, היא הייתה שווה את מחירה ואף יותר. מצלמת הגלקסי רחוקה מלהיות המצלמה הכי טובה במחיר שלה, אבל היא בהחלט תהייה הכי מגניבה.

 

 

זום אופטי X21 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
זום אופטי X21(צילום: יח"צ)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מצלמת PDA מחוברת
צילום: יח"צ
מומלצים