נמחקו כתבי אישום נגד מפגיני המחאה החברתית
המשטרה ביקשה למחוק 5 כתבי אישום נגד מפגינים שהשתתפו בהפגנה האלימה בת"א שבה נופצו חלונות בנקים. 9 נותרו על כנם. "כל כתבי האישום נולדו בחטא, ניהולם מצביע על חוסר הבנה של הזכות למחות", אמרה עו"ד של חלק מהנאשמים
חצי שנה לאחר הפגנת המחאה החברתית האלימה בתל-אביב, שבמהלכה נופצו חלונות בנקים, נמחקו היום (יום ד') בבית משפט השלום בעיר חמישה כתבי אישום נגד חשודים בהתפרעות. המשטרה החליטה למחוק את חמשת כתבי האישום ולהשאיר על כנם כתבי אישום נגד תשעה פעילים אחרים. במהלך ההפגנה במוצאי שבת, 23 ביוני, נעצרו 85 בני אדם, אולם בסופו של דבר הוגשו אישומים רק נגד 14 מפגינים בגין הפרעה לסדר הציבורי והתפרעות במקום ציבורי. חלק מהמפגינים הואשמו גם בתקיפת שוטרים ובהתנגדות למעצר.
כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
כמה עשרות פעילים הגיעו לדיון היום לתמוך בנאשמים, בהם גם מובילי המחאה של השנה שעברה, דפני ליף ויגאל רמב"ם. ליף אמרה: "באתי לתמוך. לי גם יש תיק פתוח גם על תקיפה של ארבעה שוטרים, והתחושה היא שלפעמים אתה חסר אונים מול המערכת, ולה אין מעצורים בכלל". אלון לי גרין, ממובילי המחאה, שתיקו נמחק, אמר: "אנחנו מתעקשים בתוקף שלא אנחנו צריכים לשבת על ספסל הנאשמים אלא שרי הממשלה שאחראים למשל על המשבר בבריאות הציבורית. נעצרנו כי דרשנו צדק חברתי ולא יותר, נמשיך להיות כאן עד שכל הנאשמים יזוכו".
הנאשמים שכתבי האישום נגדם עדיין עומדים מואשמים בין היתר בהתפרעות וחלקם ביריקה על שוטר ותקיפת שוטר. איש מהם לא מואשם בניפוץ שמשות הבנקים.
נאשמת שחשודה בתקיפת שוטר ותיקה לא נמחק אמרה: "אני יודעת שלא עשיתי דבר ולא יוכלו להוכיח שעשיתי לכן זה לא כל כך מלחיץ". חברתה הוסיפה: "נמשיך להיאבק, אני לא יודעת למה אני מואשמת ואחרים לא, זה שרירותי".
"המבוקשים בישראל"
"כל כתבי האישום נולדו בחטא והתעקשות להמשיך ולנהל אותם מצביעה לטעמי על חוסר הבנה של זכות האזרח למחות במדינה דמוקרטית", אמרה עו"ד גבי לסקי, שייצגה שני נאשמים.
עו"ד אביגדור פלדמן שמייצג חלק מהנאשמים אמר בציניות כי "התביעה יצרה סיווג פרטי של עבריינים כבדים וכבדים פחות, אחד נאשם שזרק בקבוק מים, אחר אמר מילה, הם נכללים ב-20 האנשים המבוקשים בישראל. ננסה להוכיח שסומנו אנשים מראש, כשעד מרכזי יהיה תנ"צ יורם אוחיון שלדעתנו עמד מאחורי ההתנהגות האלימה של השוטרים".
ואילו נציג המשטרה טען בדיון כי אל התיקים שעדיין עומדים, שכוללים בין היתר יריקה לעבר שוטר וזריקת בקבוק, יש להתייחס ברצינות.
לכתחילה לוותה פרשת ההפגנה בהתנהלות משטרתית שלא זכתה להד בבית המשפט.
עוד ביוני, בדיון במעצרם של ה-14, ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים כנהוג עם עבריינים חמורים יותר, אך בית המשפט דחה זאת והורה לשחררם בנימוק שאינם מסוכנים.
גם באוקטובר ציינה השופטת בדיון קודם כי היא "ממליצה להחזיר את התיקים למידותיהם האמיתיות ולא לשכוח את הקונטקסט ולהחזיר לפעילות רגילה את מרבית האזרחים, שלא יבלו בבית דין פלילי. שני הצדדים צריכים להחזיר לתיקים את הפרופורציה".
Read this article in English