שתף קטע נבחר

בשל הבחירות: החתימה על שמיים פתוחים נדחתה

ההסכם עם האיחוד האירופי, שצפוי להניב יותר הזדמנויות לתנועת נוסעים, יותר נתיבי טיסה ישירים ותועלות כלכליות לשני הצדדים, היה אמור להיחתם ביום חמישי הבא. הוא לא ייחתם עד אחרי הבחירות

בעקבות הבחירות - הסכם התעופה יחכה עוד כמה חודשים: ראש הממשלה הנחה היום (ד') שלא לחתום על הסכם השמיים הפתוחים עם האיחוד האירופי, שאמור היה להיחתם ביום חמישי בשבוע הבא. הנימוק: הצורך להימנע מקבלת החלטות בעלות משמעות מרחיקת לכת ערב בחירות. כך נמסר ממשרד התחבורה.

 

כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

עוד נמסר כי ההחלטה שלא לחתום על ההסכם הסופי עם האיחוד האירופי בתקופה זו, נובעת מהרצון לשמור על "ממשל תקין ערב הבחירות". טקס החתימה אמור היה להתקיים בבריסל. שני הצדדים חתמו כבר על הסכם בראשי תיבות ביולי האחרון.

 

נוסעים בנתב"ג. ארכיון (צילום:  גיל יוחנן ) (צילום:  גיל יוחנן )
נוסעים בנתב"ג. ארכיון(צילום: גיל יוחנן )

 

לאחר שמונה סבבי משא ומתן מאז דצמבר 2008, הסכימו שני הצדדים לפתח מרחב תעופה משותף בין ישראל לאיחוד האירופי שיהיה מושתת על כללים משותפים. ההסכם צפוי להניב יותר הזדמנויות לתנועת נוסעים, יותר נתיבי טיסה ישירים ותועלות כלכליות לשני הצדדים.

 

כתוצאה מההסכם, יתאפשר לכל חברות התעופה באיחוד האירופי להפעיל טיסות ישירות מכל מקום באיחוד האירופי אל ישראל, וחברות תעופה ישראליות יוכלו מצדן להפעיל טיסות לשדות תעופה בכל רחבי האיחוד האירופי. שוק התחבורה האווירית של האיחוד האירופי וישראל ייפתח

 בהדרגה, במגמה להגיע עד תחילת עונת הקיץ של 2017 לפתיחה מלאה של השוק, ללא כולל הגבלה על מספר הטיסות השבועיות בין ישראל לאיחוד האירופי.

 

בנוסף לפתיחה ההדרגתית של השווקים, שואף ההסכם לשלב את ישראל במרחב תעופה משותף רחב יותר עם האיחוד האירופי. ישראל תיישם דרישות וסטנדרטים רגולטוריים התואמים את כללי התעופה של האיחוד האירופי בתחומים כגון בטיחות תעופה, איכות סביבה, הגנת הצרכן, לרבות זכויות נוסעים, ניהול תעבורה אווירית, רגולציה כלכלית, סוגיות תחרות והיבטים חברתיים.

 

שלשום דרש היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הבהרות ממשרד הביטחון בעקבות ההחלטה למנות את גדי אייזנקוט לסגן הרמטכ"ל, אף שהמערכת הפוליטית נמצאת כעת בתקופה של ערב בחירות. פנייתו של וינשטיין הגיעה לאחר שהנחיה של אחז בן ארי, היועץ המשפטי של מערכת הביטחון, קבעה שאי אפשר למנות את האלוף אייזנקוט בתקופת בחירות, בהתאם להנחיות שפרסם וינשטיין.

 

ההנחיה נמסרה גם לשר הביטחון אהוד ברק, עם העתק ליועץ המשפטי לממשלה. בעקבות התעלמותו של ברק מן ההנחיה פנה אליו וינשטיין וביקש הבהרות. בנוסף נודע כי היועץ המשפטי לממשלה לא קיבל עדכון על המינוי, אלא שמע על דבר מינויו של האלוף אייזנקוט לסגן הרמטכ"ל רק מהתקשורת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתב"ג, ארכיון
צילום: ירון ברנר
מומלצים