המצאה ישראלית: לטפל בחולים דרך הסמארטפון
תחילת הסוף של הגיליון הרפואי: ביה"ח "אסותא" פיתח אפליקציה ייחודית לסמארטפון המאפשרת לרופאים לעקוב אחר המדדים של המטופלים מכל מקום - ואף לתת הוראות טיפול. "בקרוב לא נבין איך הסתדרנו בלעדיה", אומרים המפתחים
שומרים על החולים סביב השעון: אפליקציה חדשה שנכנסה לשימוש בבית החולים אסותא מאפשרת לרופאים נגישות לתיק הרפואי הממוחשב של המטופלים ישירות מהסמארטפון. הנתונים כוללים: נתוני הנשמה, מדדי לחץ דם, דופק, תרופות ותיעוד של הטיפולים ותוצאות המעבדה.
עוד אפליקציות רפואיות:
בדקנו: אילו אפליקציות מציעות קופ"ח להריון שלך?
10 אפליקציות רפואיות השוות ביותר בסמארטפון
אפליקציה חדשה: איך תראו אחרי ניתוח פלסטי
מטרתה של האפליקציה החדשה שפותחה על ידי בית החולים היא לאפשר לכל רופא להיות מחובר למטופל שלו במשך כל שעות היממה. האפליקציה מאפשרת נגישות מלאה לכל המידע הרפואי של החולים, החל מהתראה מתפרצת לגבי מדדים חריגים, וכלה בגישה לתוצאות מעבדה חדשות וקבלת הודעות מהמחלקה. בוסף היא מאפשרת להציג מדדים כמו חום, לחץ דם וערכי מעבדה בצורה גרפית, המאפשרת לרופא להבחין ביתר קלות בשינויים ובדינמיקה של מצב החולה לאורך היממה. האפליקציה גם תאפשר לרופא לתת הנחיות בזמן אמת, גם בשעות לא שגרתיות.
דני אנגל, ראש אגף שיווק באסותא ומי שעמד מאחורי הרעיון לפיתוח האפליקציה, מסביר כי המטרה היא לאפשר קשר ישיר, אישי ורציף בין המטופל לבין המנתח שלו. "האפליקציה לא נועדה להחליף את הערוץ התקשורתי הקיים ואת המעקב של הרופא, אלא להוסיף ערוץ תקשורת נוסף שפעיל וזמין מסביב לשעון", הוא מבהיר. "כל רופא יכול להגדיר מהם המדדים שמעניינים אותו עבור כל מטופל שלו ושחשוב לו לקבל התראות עליהם, לפי תחום מומחיותו ומצבו הרפואי של החולה. כך, למשל, קרדיולוג יבקש לקבל מידע אודות פעילות הלב של המטופל, בעוד שאת האורטופד יעניינו דווקא מדדי הכאב או סימנים המעידים על תחילתו של זיהום אפשרי".
"תמו ימי הגיליון הרפואי שכתוב בכתב ידו של הרופא, שאף אחד חוץ ממנו לא מצליח לפענח", מוסיף ראש אגף מערכות מידע באסותא, דרור אדמון. "העולם הופך להיות עולם סלולרי והמחשב הביתי עובר לכיס שלנו. עולם הרפואה חייב להדביק את הפער ולהישאר בקדמת הטכנולוגיה. מדובר מבחינתנו בשלב ראשון בפרויקט ארוך טווח שאנחנו מתכוונים להשקיע בו, ובשלב הבא אנחנו מתכוונים להנגיש את המידע הרפואי האישי למטופלים עצמם ולרופאים המטפלים בקהילה".
"האפליקציה מאפשרת לתת מענה מיידי ומקצועי לכל שינוי במצב הרפואי", מסכם אנגל, "ובאה להחליף את המצב שבו רופא כונן, שלא מכיר את המטופל ואת ההיסטוריה הרפואית שלו, מבלה זמן יקר בללמוד את הבעיה הרפואית של החולה. מדובר בכלי עזר נוסף שמעמיד בית החולים לרשות הרופאים, אך אני משער שתוך זמן קצר לא נבין איך הצלחנו לטפל בחולים בלי האפליקציה".
האפליקציה. להוסיף ערוץ תקשורת
מומלצים