שתף קטע נבחר

צילום: EPA

פרס לאובמה: "אין פשע מזעזע מרצח ילדים"

מנהיגים רבים בעולם הביעו צער והזדהו עם משפחות קורבנות הטבח בבית הספר בקונטיקט. האפיפיור נשא תפילה מיוחדת והמלכה אליזבת "הייתה המומה לשמוע על האובדן הנורא"

"לבו של כל העם בישראל עם משפחות הקורבנות, הקהילה האבלה ועם העם האמריקני כולו. מחשבותינו ותפילותינו עמכם", כך כתב נשיא המדינה, שמעון פרס, באיגרת מיוחדת שנשלחה לנשיא ארצות הברית, ברק אובמה, יממה לאחר הטבח בבית הספר היסודי בניוטאון, קונטיקט. "כחברים וכהורים אנו עומדים עמכם היום בצער עמוק, בעקבות הטבח הנוראי והלא מובן של 20 ילדים ו-6 מחנכים בבית הספר היסודי סנדי הוק. אין פשע מזעזע יותר מאשר רציחת ילדים".

 

הטבח בניוטאון - כתבות אחרונות ב-ynet:

"האם הבינה שלא תיקח יותר את בנה לצופים"

גיבורת הטבח: מורה נעלה ילדים בשירותים

אובמה חנוק מבכי: לפעול בלי קשר לפוליטיקה

ארה"ב מפחדת לדבר על פיקוח נשק

מקולומביין עד ניוטאון. בתי ספר מדממים

 

מלבדו, הביע גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, זעזוע מהאירוע הקשה. "הייתי המום מהטבח הברברי של ילדים חפים מפשע ומבוגרים", כתב לאובמה. "חווינו בישראל מעשים אכזריים כאלה של הרג ואנחנו מכירים את ההלם והאבל שהם גורמים. אני רוצה להביע את תנחומיי העמוקים ושל כל אזרחי ישראל למשפחות שאיבדו את אהוביהם. אני מקווה שהעם האמריקני יוכל למצוא את הכוחות להתגבר על הטרגדיה שלא ניתן לתארה במילים".

 

 

באופן טבעי, הוביל האירוע לתגובות צער רבות ברחבי העולם. מנהיגים רבים הביעו הזדהות עם משפחות הקורבנות, וחלקם קשרו בין אירועים דומים מהעבר ובין הצורך בפיקוח גלובלי הדוק יותר על אחזקת נשק.

 

"הייתי המומה לשמוע על האובדן הנורא", כתבה לאובמה המלכה אליזבת. "תקוותיה ומחשבותיה של הממלכה כולה נתונות לאלה שהושפעו מהאירועים". האפיפיור בנדיקטוס ה-16העביר אף הוא את תנחומיו והתפלל למען הקורבנות ובני משפחותיהם.

 

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה כי "פעם נוספת אנו עומדים בפני מעשה שאינו ניתן להבנה. המחשבה על התלמידים והמורים ההרוגים מכבידה עליי מאוד". לצערה הצטרפו גם גם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, מקבילו הצרפתי פרנסואה הולנד וראש ממשלת אוסטרליה, ג'וליה גילארד.

 

סמוך לזירת האירועים בקונטיקט (צילום: AP) (צילום: AP)
סמוך לזירת האירועים בקונטיקט(צילום: AP)

איגרת הנשיא פרס ()
איגרת הנשיא פרס

דגל ארה"ב מכוסה בספרות ההרוגים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דגל ארה"ב מכוסה בספרות ההרוגים(צילום: רויטרס)

איגרת ראש הממשלה נתניהו ()
איגרת ראש הממשלה נתניהו

רחובות ניוטאון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רחובות ניוטאון(צילום: AFP)
 

בסין, שם תקיפות תלמידים במוסדות חינוך הפכו נפוצים יותר ויותר בשנים האחרונות, נפצעו בסוף השבוע למעלה מ-20 תלמידים מדקירות סכין מחוץ לבית ספר יסודי במרכז המדינה. למעלה מ-100 אלף תלמידים סינים לומדים בארצות הברית, ועד מהרה השתלטו האירועים בקונטיקט על השיח התקשורתי שם. "ירי בבתי ספר הפך לנפוץ. למה הפוליטיקאים לא מניחים לפוליטיקה ואוסרים על מכירת אקדחים?", תהה איש עסקים.

 

גם בעיראק עורר הטבח הד פומבי, אך זה הוביל במהרה לניגוח ארצות הברית על רקע הפער בתפיסה התרבותית הרווחת בה. "אם זה היה קורה בעיראק או באפגניסטאן, כלי התקשורת האמריקנים היו פוטרים את המעשה ומסבירים אותו בפראותם של הערבים והמוסלמים", ביקר איש ממשל מבגדד.

 

Read this article in English

 

 

 

בהכנת הכתבה השתתפו אטילה שומפלבי, יצחק בן חורין ונועם דבול דביר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אובמה מוחה דמעה לאחר הטבח
צילום: AP
אבל בקונטיקט
צילום: MCT
שלטי תמיכה בארה"ב
צילום: AP
מומלצים