שתף קטע נבחר

סמארטפון ב-1,000 שקל: Xtreamer Aiki 5

חברת אקסטרימר מוכרת לנו מתחום מזרימי המדיה, עכשיו היא מנסה להטביע את חותמה גם בעולם הסמארטפונים עם מכשיר ה-Aiki 5 שמתיימר לתת מקסימום תמורה במינימום מחיר

כבר הרבה מאוד זמן שאנחנו לא זוכרים התעניינות גדולה כל כך במכשיר שאינו מגיע מאחת היצרניות הגדולות כמו זו שעוטפת כעת ה-Aiki 5 מבית Xtreamer, יצרנית מזרימי המדיה המפורסמת. ה-Aiki5, מציע מסך 5 אינץ', מערכת הפעלה אנדרואיד 4.0.3 (ICS), מצלמת 5 מגה פיקסל ועוד כמה תכונות מעניינות ומתקדמות וכל זה ב-1,000 שקלים בלבד. אי אפשר לומר שההתעניינות הזאת מפתיעה. בימים בהם מסכי הטלפונים החכמים שלנו הולכים וגדלים והם נמכרים בסכומים של 2,200 עד 4,000 שקל. מכאן עולה השאלה: כמה אקסטרימר נאלצה להתפשר על איכות המוצר כדי להגיע למחיר כזה?

  

 

 

 


 

טלפון גדול, מחיר קטן

לזכותה של היצרנית הקוריאנית ייאמר כי היא אינה מתיימרת להתחרות במכשירי הדגל כדוגמת ה-Galaxy S3, ה-One X של HTC או ה-Optimus G של LG. היא אפילו מתעקשת להדגיש שהמכשיר שלה פחות טוב ממכשירי הפרימיום בשוק, ובסרטון שהיא פירסמה באתר שלה גם מראה את נחיתות המסך ומהירות המעבד לעומתם. הטענה של אקסטרימר פשוטה: לא כל אחד צריך מכשיר עם מעבד מרובע ליבות, מסך HD ומצלמה מתקדמת, ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוציא את הסכומים שהמכשירים האלה דורשים. לכן היא מציעה, במחיר השווה לכמעט כל כיס, אלטרנטיבה ראויה.

 


 

עיצוב ורמת בנייה:

במבט ראשון אפשר להתבלבל לרגע ולחשוב שמדובר בגלקסי נוט הראשון, ולולא היעדרותו של כפתור הבית הפיזי שקיים בלהיט של סמסונג, אין ספק שהיו מבלבלים בין השניים. ה-Aiki הוא מכשיר גדול עם מסך 5 אינץ', אך עוביו, 11.6 מ"מ. לשם השוואה הגלקסי נוט הראשון הוא 9.7 מ"מ. משקלו של האייקי 223 גרם (הנוט הראשון עם מסך 5.3 אינץ' שקל 178 גרם), כך שמדובר במכשיר בהחלט כבד ביחס למה שאנחנו מכירים היום.

 


 

כפתורי המגע שנמצאים בתחתית נראים די סטנדרטיים בעולם האנדרואיד. אך ל-Aiki 5 יש חמישה מהם: חיפוש, חזור, תפריט, ריבוי משימות וטלפון. הזכוכית הקדמית אמנם לא מתהדרת בהגנת Gorilla Glass אבל מרגישה עמידה ומשדרת חוסן. צידי המכשיר מתכתיים כאשר בצד ימין נמצא כפתור עוצמת הקול, למעלה יציאת האוזניות וכפתור ההדלקה/כיבוי ובתחתית תמצאו את שקע ה-microUSB לטעינה וסנכרון. ה-Aiki 5 מגיע עם מגן מסך וכיסוי סיליקון כחלק מערכת המכשיר, ובהחלט מדובר בצעד מבורך.

 


 

מערכת הפעלה וממשק משתמש:

האייקי מגיע עם מערכת ההפעלה ICS ולזכותה של היצרנית נאמר כי המכשיר מריץ גירסה נקיה יחסית. אקסטרימר החליטה לשתף פעולה עם מפתחים מוכרים מפורום XDA ובעצם נותנת כאן מכשיר פתוח לחלוטין שתוכלו לעדכן ולמחוק לו רומים כאוות נפשכם. יתרה מכך, המכשיר הוא הראשון בעולם האנדרואיד שמגיע מהיצרן כשהוא כבר פרוץ (ROOT). ללא ספק מדובר באחד המכשירים הראשונים שנוגעים בדיוק בכוונתה המקורית של גוגל שפיתחה את מערכת ההפעלה אנדרואיד כמערכת פתוחה.

 


 

אם אתם מאלה שחשים אי נוחות מכמות האפליקציות שחברות הסלולר מעמיסות על הסמארטפונים שלכם יש סיכוי סביר שה-Aiki ממש ירתיח אתכם. בהפעלה הראשונית תתקלו בעשרות אפליקציות שהותאמו לשוק הישראלי במיוחד, כשחלקן שימושיות והשאר מיותרות לחלוטין.

 

עוד דבר שמעט הרגיז אותנו הוא תפקיד כפתורי המגע של המכשיר. הכפתור שנראה כמו התפריט המוכר של אנדרואיד בעצם מתפקד ככפתור הבית, אלא שהוא לוקח אותנו למסך הבית האחרון שהיינו בו ובלחיצה נוספת מביאה לנו את כל מסכי הבית, ומשם כבר אפשר לנווט לאיזה מסך שתרצו. כפתור ריבוי המשימות הוא בעצם כפתור התפריט. כמי שמשתמש במכשירי אנדרואיד על בסיס יומי, אנחנו חייבים לומר כי לא אהבנו את כפתורי המגע, וגם לאחר שימוש אינטנסיבי של למעלה משבוע, מצאנו את עצמנו מתבלבלים פעם אחר פעם.

 


 

ביצועים:

האקסטרימר מגיע מצויד במעבד חד ליבתי 1GHz עם זיכרון 512MB RAM, אשר בהשוואה למעבדים מרובעי הליבות בעלי ה-2GB זיכרון שאנו רואים בכל מכשיר יוקרתי נשמע חלש למדי. למרות המפרט הדל הופתעתנו לגלות ביצועים טובים מאוד, כאשר המעבר בין התפריטים מהיר וחלק וגם אפליקציות כבדות יחסית שמכשירים רבים מתקשים איתם, עובדים כאן ללא בעיות מיוחדות. אפשר לומר שהמכשיר עבד חלק באופן קבוע, ואמנם ה-Aiki קירטע קצת מפעם לפעם, אבל זה קרה בעיקר במשחקים עתירי גרפיקה ושואבי משאבים, אבל לא ברמה כזו שהפריעה לשחק בהם.

 


 

גם ריבוי משימות לא השפיע יותר מדי על הטלפון הזה ונראה שאקסטרימר, ביחד עם המפתחים שהם בחרו לעבוד איתם, עשו עבודה מצוינת בהתאמת המכשיר ומערכת ההפעלה למגבלות הטכניות שלו. חשוב לציין שעם כל הכבוד לביצועים הטובים של ה-Aiki, הוא עדיין לא מתקרב לרמה של מכשירי העל שנמצאים היום בשוק, אך אלה עולים פי 3.

 


 

תקשורת אלחוטית

הדפדפן רץ חלק וגלישה באינטרנט היא חוויה נעימה ודי זריזה. דפים עולים מספיק מהר ולא מצאנו את עצמנו מחכים זמן רב מדי לטעינה. דווקא בבית, בזמן שהחיבור לאינטרנט התבצע דרך הרשת הביתית, הדפדפן זז באיטיות מעצבנת וכאן גילינו את אחד מנקודות התורפה הכי מרגיזות של האקסטרימר: רכיב הרשת האלחוטית שתומך בתקנים B ו-G בלבד ולא בתקן N הקיים כמעט בכל מכשיר חדיש. כשהשווינו עם סמארטפון אחר, הוא הראה קליטה מלאה, לעומת האקסטרימר שהציג קו אחד בלבד.

 


 

תצוגה

המסך ב-Aiki 5 הוא בסדר ולא יותר מזה. הצבעים נראים לא טבעיים חיוורים מאוד וזוויות הצפייה לא מהמשובחות שנתקלנו בהם. הרזולוציה הנמוכה יחסית לגודלו (800x480) גורמת לכך שאפשר לראות כל פיקסל ופיקסל. לעומת זאת המסך די בהיר וגם באור יום היה די קריא. הטקסט באקסטרימר נראה גדול וברור, וחווית הקריאה באתרי אינטרנט, מסמכי וורד או ספרים, הייתה נוחה מאוד. אגב, אחרי ביצוע שחזור להגדרות יצרן והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה ללא כל האפליקציות והתוספות למיניהן, איכות המסך השתפרה בצורה ניכרת. אל תשאלו אותנו למה.

 

כמכשיר טלפון האקסטרימר עושה עבודה סבירה בהחלט. במהלך שיחות שביצענו לא נתקלנו בבעיות כלשהן משני הצדדים. החייגן במכשיר מגיע עם מקליט שיחות מובנה, וגם העובדה כי המכשיר מגיע עם מקום לשני כרטיסי סים יכולה להיות בהחלט שימושית.

 


 

עם מסך בגודל כזה, האקסטרימר יכול לשמש בקלות כמכשיר GPS לרכב, ולשמחתנו רכיב ה-GPS עושה כאן יופי של עבודה. האקסטרימר מגיע עם סוללה בקיבולת 2,200mAh, כאשר בשימוש רגיל היא אמורה להספיק ליום עבודה מלא. במהלך התקופה שהמכשיר היה אצלנו, נתקלנו רק בזלילת סוללה במצב שה-GPS עבד שעות נוספות, אבל זה בהחלט טבעי, ובמקרה כזה ניתן כמובן לחבר את המכשיר לשקע המצית ברכב ולהטעין אותו תוך כדי ניווט.

 


 

מצלמה ומולטימדיה:

מדובר במצלמת 5 מגה פיקסל, ומשולבת בה תוכנה המאפשרת להגיע על הנייר לרמה של 12 מגה פיקסל, אבל אל תתנו לנתונים האלה להטעות אתכם. לא רק אניני טעם לא יתלהבו מהתוצאות כאן. התמונות הראשונות שצילמנו עם המכשיר יצאו פחות טובות, אבל לאחר שינויים בהגדרות המצלמה, הצלחנו להגיע לתוצאות סבירות בהחלט. צילום הווידאו לא ראוי להחליף את המצלמה הביתית שלכם, כך שאם אתם אוהבים לצלם סרטונים ומצפים לקבל איכות טובה, האקסטרימר הוא לא המכשיר בשבילכם.

 


 

אפליקציית נגן המוסיקה די בסיסית אבל נוחה לשימוש ואיכות השמע דרך אוזניות איכותיות או מגבר חיצוני (האוזניות המצורפות די מאכזבות) טובה אך סובלת מעודף טונים גבוהים. הרמקול הפנימי מפתיע לטובה עם עוצמה חזקה ובאסים די עמוקים אך מתעוות בעוצמה מקסימלית. בזכות הבהירות הגבוהה והגודל הפיזי של המכשיר בהחלט ניתן לראות כאן סרטים. התאכזבנו מהכמות נמוכה של פורמטים נתמכים בנגן הווידאו, במיוחד לאור העובדה כי אקסטרימר היא חברה המתמחה בנגני מדיה ביתיים. תמיד אפשר להוריד מחנות האפליקציות נגן וידיאו חלופי ולפתור את הבעיה אך אל תנסו לצפות כאן בסרטי FULL HD, כי הוא לא יצליח להריץ אותם. סרטים באיכות DVD עובדים כמעט חלק, אך עם קרטועים קטנים מעת לעת.

 

סיכום:

אם קליטת הרשת האלחוטית הייתה טובה יותר, המעבד היה מעט חזק יותר וצבעי המסך היו משופרים, גם במחיר גבוה ב-20 עד 30 אחוזים, היינו מכריזים בקול רם כי מדובר בסמארטפון המשתלם ביותר שנתקלנו בו עד היום. גם עם החסרונות שלו, במחיר של אלף שקל בלבד, מדובר ללא ספק בעסקה מצויינת. אם אתם יכולים לחיות עם החסרונות אותם ציינו, או שאתם פשוט חייבים מסך גדול ולא יכולים להרשות לעצמכם את אחד ממכשירי הדגל של החברות המובילות, לא תצטערו על ההשקעה הזו. מכשירים נוספים מבית אקסטרימר צפויים בעתיד הקרוב, אחד קטן יותר במימדים ואחד מתקדם יותר, אך אם לשפוט על פי הסנונית הראשונה, החברה הקוריאנית יכולה בהחלט לכבוש לעצמה את נישת המכשירים הזולים. ובצדק.

 

אהבנו: עיצוב ורמת בנייה, ממשק משתמש גמיש, ביצועים טובים, סוללה חזקה, מחיר, מחיר, מחיר

לא אהבנו: קליטת Wi-Fi חלשה, מסך בינוני, עודף אפליקציות מובנות, מצלמה בינונית, משקל, עובי

בשורה התחתונה: למרות החסרונות, עסקה מצוינת למי שמחפש סמארטפון ענק במחיר קטן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל שולדנפריי, gsm
לא רק סטרימרים. עכשיו גם טלפונים
צילום: דניאל שולדנפריי, gsm
מומלצים