ראשי האוניברסיטאות: לאפשר להצביע בקמפוסים
באינטרנט ממשיכים סטודנטים לחתום על עצומה הקוראת לאפשר להצביע במוסדות הלימוד, בשל הקושי לנסוע הביתה. ראשי האוניברסיטאות פנו ליו"ר ועדת הבחירות: "היענו לדרישת הסטודנטים, זהו דור העתיד וכך נגדיל את אחוז ההצבעה"
יושב ראש ועד ראשי האוניברסיטאות ונשיא האוניברסיטה העברית בירושלים, פרופסור מנחם בן-ששון, שיגר הבוקר (יום ב') מכתב ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית בכנסת, השופט אליקים רובינשטיין, ובו דרש ממנו להורות על פתיחת קלפיות בקמפוסים השונים למען אוכלוסיית הסטודנטים.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
בן-ששון שלח את המכתב כשברקע העצומה האינטרנטית שבה קראו סטודנטים לשר הפנים לאפשר להם ולחברי הסגל האקדמי להצביע למוסדות הלימודים שלהם, ועל-ידי כך להעלות את אחוזי ההצבעה. סטודנטים רבים טוענים כי הריחוק של מוסדות הלימוד שלהם מיישוביהם המקוריים, יישובים שבהם הם אמורים להצביע בקלפיות, ימנע מהם להשתתף בבחירות. עד כה חתמו על העצומה כ-4,400 איש.
כעת מקבלים הסטודנטים חיזוק מפרופסור בן-ששון. במכתב ששלח לרובינשטיין הוא כתב כי קיבל פנייה בנושא מהתאחדות הסטודנטים. "הסטודנטים בישראל הם נושאי הנטל המרכזי של שירות במילואים, הקמת משפחה ובניית החברה הישראלית", ציין. "רבים מהם, ודאי אלה המתגוררים בפריפריה, נאלצים לותר על האפשרות לנסוע מרחק רב ליישוב שבו רשומה כתובתם במשרד הפנים, רק על מנת להגיע לקלפי ולהצביע. למותר לציין מה מידת החשיבות שכולנו מייחסים להשתתפות בחגיגת הדמוקרטיה הגדולה של יום הבחירות בישראל, ובמיוחד עבור אוכלוסייה זו, שהיא דור העתיד בכל התחומים".
בן-ששון חתם את מכתבו לרובינשטיין בבקשה שעל אף לוח הזמנים הצפוף יורה על פתיחת קלפיות בקמפוסים למען אוכלוסיית הסטודנטים שמונה יותר מ-300 אלף איש. הוא ציין כי הוא סבור שמהלך זה יגדיל משמעותית את אחוז ההצבעה בקרב הסטודנטים.
אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר בעקבות זאת: "אנו מברכים על כך שוועד ראשי האוניברסיטאות החליט לפנות לוועדת הבחירות המרכזית בבקשה להציב קלפיות בקמפוסים, בהמשך לפנייתנו בנושא. נפעל בשיתוף עם הוועד לאחר הבחירות, לצורך שינוי החקיקה בסוגיית ההצבעה במוסדות הלימוד".
בינתיים, גם מרצ פנתה לוועדת הבחירות המרכזית בסוגיית הצבעת הסטודנטים בקמפוסים. במכתב שהגיש מזכ"ל מרצ, דרור מורג, ליו"ר ועדת הבחירות, הוא קרא לקדם אפשרות שתאפשר לסטודנטים להצביע באזור המוסד החינוכי שבו הם לומדים או לחלופין להציב קלפיות בקמפוסים.
"ביום הבחירות נאלצים סטודנטים לנסוע הלוך וחזור כדי לממש את זכותם", כתב מורג. "לעתים מדובר בנסיעה האורכת
שעות בתחבורה ציבורית. הבחירות מתקיימות במקביל לתקופת בחינות סוף הסמסטר בכל המוסדות האקדמיים".
לדברי מורג, "כשסטודנט נאלץ להכריע בין לימודים למבחן לבין ההצבעה לכנסת, הוא יכריע לרוב לטובת המבחן. סטודנטים עובדים לעתים בשכר שעתי, כורעים תחת הנטל הכלכלי, אינם מקבלים תמורה עבור יום הבחירות ולכן יעדיפו לעבוד מאשר לנסוע יום שלם ולהצביע. הדבר יקל על אלפי סטודנטים ויסייע להגדלת אחוזי ההצבעה. החלטה תקדימית שכזו תחזק את הדמוקרטיה ואת אמון הציבור במערכת הפוליטית, ותקרב פלח חיוני, שגם נושא בנטל, להשפעה על עתיד המדינה".