בתוך 8 שנים: פי חמישה יותר אוטיסטים בישראל
לפי נתוני משרד הרווחה, בין השנים 2011-2004 גדל מספר המאובחנים באוטיזם פי חמישה. בינתיים יוצאים ההורים למאבק בפייסבוק על שיפור זכויות הילדים, מדווח "ידיעות אחרונות"
בשנים 2011-2004 חל זינוק של פי חמישה במספר האוטיסטים המאובחנים, כך פורסם אתמול בדו"ח השירותים החברתיים של משרד הרווחה לשנת .2011
על פי הדו"ח, בכל שנה נוספים עוד 1,000 מאובחנים חדשים למספר הלוקים באוטיזם. במהלך שמונה שנים אלה גדל מספרם של המאובחנים על רצף האוטיזם מ1,507- ל.7,344- על פי משרד הרווחה, שיעורי האבחון בקרב ילידי ישראל גבוהים יותר מאשר בקרב ילידי חו"ל.
קראו עוד על אוטיזם:
- ארה"ב: בתוך עשור - 78% יותר ילדים אוטיסטים
הסיפורים החמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
אוטיזם היא הפרעה התפתחותית המתאפיינת בטווח רחב של תסמינים. היא יכולה להופיע בכמה צירופים ובדרגות חומרה שונות ולכן היא מכונה "הרצף האוטיסטי."
הטיפול באוטיסטים נחלק בין משרד הרווחה, משרד החינוך ומשרד הבריאות - ולא תמיד יש הלימה בין הנתונים של שלושת הגורמים הללו. כך, למשל, מנתוני משרד הבריאות עולה שאחד מכל 150 ילדים מוגדר כסובל מאוטיזם. נתונים מגורמים אחרים מדברים על אחד מכל מאה.
"לאף אחד בממשלה לא אכפת"
לאחרונה פתחו הורים לילדים אוטיסטים קבוצה בפייסבוק בשם "אחד ממאה", והמסר שלה הוא: "אחד מכל 100 ילדים נולד עם אוטיזם, ולאף אחד בממשלה לא אכפת." ההורים נאבקים לשיפור הזכויות הבסיסיות של ילדיהם ולהסדרת האבחון, הטיפול, החינוך והזכויות של אוטיסטים על פני כל רצף החיים.
מדו"ח משרד הרווחה עולה עוד שכאחת מכל חמש משפחות בישראל מטופלת על ידי שירותי הרווחה, או 445,500 משקי בית. מדובר ב1,331,000- אנשים, המהווים 17% מהאוכלוסייה.
אחד מכל ארבעה נערים בגילים 17-12 בישראל מטופלים במשרד. כ60%- מהילדים שרשומים במחלקות לשירותים חברתיים חיים במשפחת הסובלות מקשיים כלכליים. אחד מכל שני ילדים חי במשפחה שיש בה בעיה בתפקוד ההורי, בעיה בין בני הזוג או שההורים מפגינים התנהגות לא נורמטיבית.
יותר מ40%- מהילדים חיים במשפחות שבהן ההורים סובלים ממחלות וממוגבלויות. רק מיעוט מהילדים הרשומים בלשכות הרווחה מפגינים בעצמם בעיות התנהגות קשות.
עוד עולה מהדו"ח כי בשנת 2011 טופלו במסגרת השירות למתבגרים 16,878 נערים ו19,798- נערות. הטיפול עסק בשתיית אלכוהול, בשימוש בסמים, בשוטטות, בקושי להתמיד במסגרות, בהתנהגות אלימה, בהפרעות אכילה, בדיכאונות ובניסיונות אובדניים. חלקם היו קורבנות לאלימות פיזית או מינית.
בטיפול משרד הרווחה: 17% מהאוכלוסייה
- כ-25% מהילדים בגיל 17-12 מטופלים במשרד הרווחה
- כ-60% מהם חיים במשפחות הסובלות מקשיים כלכליים
- כ-50% מהם חיים במשפחות שבהן יש בעיה בתפקוד ההורי
- כ-40% מהם חיים במשפחות שבהן ההורים סובלים ממחלות וממוגבלויות