שתף קטע נבחר

יש מקום לבעלי מוגבלויות בחברות היי-טק

פנינה וטשר, מנכ"ל משותף בחברת אביליטיס המעסיקה ומקדמת העסקת עובדים בעלי מוגבלויות: "חזונה של החברה הוא לייצר שוויון הזדמנויות והגשמה עצמית ולאפשר לאנשים עם מגוון מוגבלויות להשתכר בכבוד"

שיעור השתלבותם של בלי מוגבליות בכוח העבודה בישראל נמוך ועובדה זאת משליכה גם על מצבם הכלכלי. עיון בנתונים הסטטיסטיים מעלה תמונה עגומה של העסקת בעלי מוגבלויות בישראל: לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שיעור האנשים עם מוגבלויות בישראל בקרב בני 20 ומעלה הוא 23% מכלל האוכלוסייה. אנשים עם מוגבלויות מועסקים בשיעורים נמוכים יותר מהאוכלוסייה הרגילה.

 

 

הפער קיים גם בתחום ההשכלה. שיעור האקדמאים בקרב אנשים עם מוגבלויות הוא כחצי משיעורם בקרב אוכלוסייה הרגילה (17% לעומת 35%).

 

ענף ההיי-טק שנחשב לרווחי ביותר, יכול להיות אופציה קלה יחסית להשתלבות לנכים בו. בסופו של דבר, העבודה היא מול מחשב ולא מצריכה מאמץ פיזי מיוחד או התרוצצויות רבות. בעלי מוגבלויות רבים, אם יוכשרו, יכולים להשתלב בענף זה.

 

"בשנת 2008, לאחר 25 שנה בהיי-טק, שמתי את המפתחות על השולחן", מספרת פנינה וטשר, מנכ"לית משותפת בחברת אביליטיס המעסיקה ומקדמת העסקת עובדים בעלי מוגבלויות בענף. "החלטתי לעצור את המסלול המוכר של קריירה כעובדת, והחלטתי לעשות משהו שיעזור לשלב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה", היא אומרת.

 

אין דיבידנדים, משקיעים בצמיחה

אביליטיס מגדירה את עצמה כעסק חברתי שמטרתו החברתית לשלב נכים בהיי-טק קודמת למטרתו הכלכלית. בחברה שותפים וטשר, קרן דואליס ויהושע אגסי והרווחים בה לא מחולקים כדיבידנדים, אלא חוזרים להשקעה בחברה.

 

"חזונה של החברה הוא לייצר שוויון הזדמנויות והגשמה עצמית ולאפשר לאנשים עם מגוון מוגבלויות להשתכר בכבוד, לתרום לשוק העבודה בישראל, ולממש את יכולותיהם. עובדים עם מוגבלויות נתקלים בחסמים שאינם מאפשרים להם להתקדם בקריירה ואשר מגבילים את יכולת ההשתכרות", מוסיפה וטשר.  

 

עוד מספרת וטשר כי גובה שכר העובדים הינו שקול לגובה השכר של עובד רגיל. בחברה כעת עובדים 16 אנשי היי טק עם מוגבלויות המוצבים בין היתר בבנק לאומי, בלאומי קארד, בדלק, בג'נרל אלקטריק, במשטרת ישראל, בעיריית ת"א-יפו, בקופ"ח לאומית ועוד. כעת, מספרים באביליטיס, החברה מתרחבת ומגייסת 10 עובדים, בעיקר, במשרות של בדיקות תוכנה ופיתוח תוכנה בסביבות JAVA .

 

בנוסף לגיוסים המיידיים, חושבים בחברה קדימה. על מנת להרחיב את היצע האנשים עם מוגבלויות בתפקידים בתחום ההיי-טק, בימים אלו נרקם שיתוף פעולה עם מכללת סלע בבני ברק לקורס פיתוח שיתחיל בחודש מרס הקרוב.

 

מדובר בקורס דוט נט מקיף בן 4 חודשים נטו, שעלותו במסגרת פרטית עומדת על כ-30 אלף שקל. כעת, מנסים להנמיך עלויות למתעניינים. לחלק מהנרשמים יהיה מענה בשל סבסוד ממשלתי כחלק מזכאותם לשיקום מקצועי. השאר ייהנו ממקורות מימון פרטיים המגויסים לטובת כך. בסופו של יום עלותו של הקורס תהיה סמלית ביותר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים