שתף קטע נבחר

מחוז בגרמניה לפייסבוק: תנו לפייקים לחיות

ארגון גרמני, האמון על בטחון מידע, דורש מפייסבוק לאפשר למשתמשים להירשם תחת שם בדוי אם הם מעוניינים בכך. ממה אנחנו מפחדים יותר: מגבלות של רשת חברתית או משתמשים מזויפים שעלולים לפגוע בנו?

סוכנות הגנה על המידע מחוזית של מדינת שלייסוויג הולסטיין שבגרמניה דורש מפייסבוק לבטל את מדיניותה שכופה על משתמשים להירשם תחת שמם האמיתי. לטענת הארגון, מדיניות זו מפירה את החוק המקומי שמעניק לאזרחים את הזכות להשתמש בשם עט ברשת. כדי להכריח את פייסבוק לשנות את סעיף תנאי השימוש הרלוונטי, הארגון הוציא צו שכופה עליה לאפשר לגולשים להשתמש בשמות בדויים.

 

 

הזדהו בשם מלא ואמיתי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הזדהו בשם מלא ואמיתי(צילום: shutterstock)

 

לפי הדיווח ב-BBC, פייסבוק הודיעה כי בכוונתה להיאבק בצו, וכי מדיניות השמות שלה תואמת את החוק האירופי. הארגון הגרמני נוקט בעמדה הפוכה: "זה בלתי מתקבל על הדעת שאתרים אמריקאים כמו פייבסוק מפרים את החוק הגרמני לאבטחת מידע ללא התנגדות (...) לאור העובדה שפייסבוק לא מאפשרת לחבריה להחליט בעצמם לגבי רמת החשיפה שלהם הופכת את היוזמה שלנו לדחופה מאי פעם", כתב תילו וייצ'רט (Weichert) בהצהרה מטעם הארגון. וייצ'רט אף הוסיף כי המדיניות של פייסבוק שלא לאפשר לאנשים להשתמש בשמם האמיתי, לא עוזרת למנוע תופעות של אלימות מילולית ברשת החברתית.

 

זו לא הפעם הראשונה שגרמניה יוצאת נגד מדיניות של פייסבוק. באוגוסט השנה הרשות להגנת מידע במדינה פתחה מחדש את החקירה נגד פייסבוק בכל הקשור לטכנולוגיית זיהוי הפנים בה משתמשת הרשת כדי לתייג באופן אוטומטי תמונות של גולשים. בעקבות החקירה, פייסבוק הודיעה כי היא מסכימה למחוק את המידע שנאסף ממשתמשים אירופאים ולהפסיק לאסוף מידע נוסף בהמשך.

 

קראי לי ג'ו או מו או בו (צילום: index open) (צילום: index open)
קראי לי ג'ו או מו או בו(צילום: index open)

 

פייסבוק עצמה עושה כל מאמץ כדי להסיר מהרשת פרופילים מזויפים. בהצהרה שפורסמה באוגוסט השנה, החברה הודיעה על מבצע ניקיון שמטרתו ליצור רשת חברתית יותר אותנטית זאת כדי לשפר את מערכת היחסים עם המותגים – בעלי המאה; "אנו רוצים להבטיח שכשגולש ומותג נפגשים בפייסבוק, מדובר באדם אמיתי שבאמת רוצה לשמוע מה יש לאותו עמוד להציע". מוקדם יותר באותו חודש פייסבוק הודתה כי כ-8.7% מכלל הרשומים באתר הם פרופילים מזוייפים, כלומר – יותר מ-83 מיליון פרופילים מתוך מיליארד משתמשים.

 

תהליך הניקוי הזה יכול להיתפש כחיובי, מאחר שהוא מקטין את הסכנה שפרופילים מזוייפים ינסו לשאוב מידע על גולשים כדי לפרוץ לחשבונות אחרים שלהם ברשת או להציף אותם בספאם. אך יש מי שלא יסכים עם טענה זו. "שם בדוי מאפשר להפריד בין החיים האמיתיים לחיים הווירטואלים" מסבירה לנו גולשת שמעדיפה גם בכתבה זו לשמור על עילום שם כדי שלא ידווחו עליה. "הוא מאפשר לרכל על חברים בעבודה, להסתיר ממקום העבודה את מספר השעות המזעזע שאני מבלה בפייסבוק ולבחור בקפידה את האנשים שאני רוצה שיקחו חלק בפיד שלי ואני בשלהם. מעבר לזה, הוא מאפשר לאנשים לבוא אלי נקי, הם לא מסתכלים בפרופיל שלי ורואים תמונות משפחה, הם לא רואים בת כמה אני, או מה המוצא שלי, והם נאלצים להתייחס רק למה שאני כותבת".

 

וכאן אנו מגיעים לנקודת המחלוקת. האם על פייסבוק לאפשר לאנשים להשתמש בשם בדוי כדי לשמור על עצמם, או לנקות את הרשת מפרופילים מזוייפים כדי לשמוע על עצמם? עד שבית המשפט יכריע בסוגייה, כנראה שהתשובה היא בהרגלי גלישה זהירים. 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחשוף או לא לחשוף - זאת השאלה
צילום: shutterstock
מומלצים