תיעוד המכות שלפני הרצח: שני נאשמים זוכו
יצחק ג'ורג'י נרצח ב-2006. אחד מהדוקרים הורשע בביצוע המעשה ונשלח למאסר עולם, אולם אחיו ואדם נוסף זוכו בעקבות עדות בלתי אמינה. צפו בתיעוד מהמסעדה
במאי 2009 מצאו את עצמם גילי באשה ויצחק מימוני ישובים על ספסל הנאשמים לאחר שנטען כלפיהם כי נטלו חלק ברצח יצחק ג'ורג'י בקיץ 2006. שנתיים וחצי אחרי, החליט היום (ד') בית המשפט המחוזי בתל-אביב לזכות אותם מביצוע המעשה. אחיו של גילי - יחזקאל באשה - מרצה מאסר עולם לאחר שהורשע בביצוע הרצח. לידי ynet הגיע תיעוד מהדקות שלפני הרצח, בהן נראה בין היתר הנרצח נכנס למסעדה וחובט באחד הנאשמים:
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
גילי באשה ומימוני הואשמו ברצח בעקבות קטטה שפרצה במסעדה ברמת גן לאחר שהמנוח נכנס למקום וחבט בעורפו של יחזקאל באשה. בכתב האישום נאמר כי יחזקאל באשה ומימוני הדפו את הקורבן עד לרחבת הכניסה של המסעדה ולאחר מכן פגשו האחים באשה ומימוני את ג'ורג'י, התנפלו עליו ודקרו אותו כמה פעמים בבית החזה.
יחזקאל באשה הורשע כאמור בביצוע הרצח ונשלח למאסר עולם, אולם בית המשפט המחוזי בתל-אביב החליט כאמור לזכות היום את גילי באשה ואת מימוני לאחר שנקבע כי עדותו של העד המרכזי בתיק - דודו של המנוח - אינה אמינה. גילי באשה זוכה זיכוי מוחלט ואילו יצחק מימוני זוכה מחמת הספק.
השופטת נורית אחיטוב, שעמדה בראש ההרכב שמנה שלושה שופטים, ציינה בהחלטת הזיכוי כי "בלתי אפשרי לקבוע לגבי כל גרסה מגרסאותיו של העד המרכזי כי היא גרסת אמת. בוודאי שלא ניתן לבסס הרשעה של מי מהנאשמים לכל ספק סביר, על סמך אמרה מאמירותיו הרבות, הסותרות והמשתנות. כל ניסיון לייחס לדבריו המשתנים של העד 'אמת', דינו כישלון".
לגבי גילי באשה, קבע בית המשפט כי הוא שיתף פעולה בחקירתו, לא נמצא רבב בבגדיו ובוודאי לא כתם מדמו של המנוח. השופטים אף ציינו כי הוא התנדב לאפשר למשטרה לעיין בתוכנת הטלפון הנייד שלו וציינו בנוגע לכך: "הזו התנהגות מפלילה כפי שטוענת המדינה? העד ענה על כל השאלות שנשאל, לא התחמק, השיב לעניין ולא נתפס בדבר שקר ואי אמירת אמת על פניה".
בנוגע למימוני קבעו השופטים כי "טענותיה של המדינה כי
תיאם עדויות עם האחים יחזקאל וגילי באשה וכי העלים את הסכינים מן הזירה, אין להן כל ראיה והן בגדר השערות בלבד".
עורכי הדין ירום הלוי ואבי חימי שייצגו את באשה ועורך הדין חיים אוחנה שייצג את מימוני מסרו בתגובה משותפת להחלטת בית המשפט כי "זהו יום חג למערכת המשפט בארץ. שופטי בית המשפט המחוזי שכתבו את הכרעת הדין הוכיחו לא רק אומץ לב משפטי אלא בעיקר עד כמה מקודש בשיטת המשפט שלנו העיקרון של עצמאות השיפוט".
הסנגורים ציינו עוד כי "מדובר בהכרעת דין שנסמכה על התשתית הראייתית הרעועה שהציגה התביעה והתוצאה של זיכוי לאחר בחינת כל הראיות עלתה התוצאה המתבקשת. אנו מביעים סיפוק רב על-כך שעינוי הדין שנגרם לנאשמים למעלה משש שנים הגיע היום לסיומו הטוב והם שבו להיות בני חורין".