פרשת הבית של גלנט: המקור לחריגות הוא טעות
כמעט שנתיים לאחר שהתפוצצה פרשת חריגות הבניה של יואב גלנט, שבעטיה נשללה ממנו הרמטכ"לות, תיקן מושב עמיקם את החריגות שנמצאו. "בתשריט החלוקה בין הנחלה לשטח הציבורי הפתוח נפלה טעות", קבעה הוועדה המקומית מנשה-אלונה
הוועדה המקומית מנשה-אלונה, שבתחום שיפוטה נמצא מושב עמיקם בו מתגורר האלוף במיל. יואב גלנט , אישרה תשריט גבולות חדש לנחלה 33 שבבעלותו, לפיו לא היתה כל פלישה לשטחי ציבור מכיוון הנחלה של גלנט. בכך למעשה הסתיימה הפרשה שבמרכזה החשד כי גלנט פלש לשטחי ציבור, מה שמנע ממנו להיבחר לתפקיד הרמטכ"ל לפני כשנתיים.
- תושבים בעמיקם לצד גלנט: "המדינה מפסידה"
- אשתו של גלנט: הכל יתברר, מישהו איבד שליטה
- גלנט בנה בית נוסף במושב "בניגוד לתקנות"
"בתשריט חלוקה להרחבה שהוגש על ידי ועד מושב עמיקם ואושר ב-11.9.98, התשריט כלל גם את הנחלה וגם חלק מהשצ"פ (שטח ציבורי פתוח - א"ש). בתשריט החלוקה נפלה טעות בגבול בין נחלה 33 לשצ"פ וחלק מהשצ"פ סופח לנחלה", נקבע בהחלטת הוועדה המקומית.
לפי התשריט החדש, לא בוצעה כל פלישה לשטחי ציבור מכיוון הנחלה של גלנט. קביעה זו של הוועדה לתכנון ובנייה מסיימת בקול ענות חלושה את הפרשה שהפכה את צמרת הביטחון של המדינה לפני כשנתיים.
נזכיר, שחשיפת הפרשה לפיה פלש לכאורה גלנט לקרקעות ציבוריות, היתה לאחר שאושר מינויו לתפקיד הרמטכ"ל - ולבסוף מינוי זה בוטל לפני שנכנס לתפקיד, ואף הביא לפרישתו המוקדמת מצה"ל.
גורמים המעורים בפרשה סיפרו כי גלנט רכש לפני שנים נחלה בת כ-6.5 דונם במושב עמיקם הסמוך לזכרון יעקב, אך הקרקעות לא הוסדרו ולא היה עבורן תשריט גבולות מדויק. לאחר מכן, לפני כ-14 שנים, בוצעה הרחבה במושב. במקביל לשיווק הקרקעות בהרחבה, החלו בהכנת תשריטים לנחלות ותחמו אותן. תשריט חלוקה זה לא היה מדויק, והציג מציאות לפיה כ-350 מ"ר מנחלה 33 (של האלוף במיל. גלנט) פולשת לשטח ציבורי פתוח, כלומר לקרקע ציבורית בדמות גבעה סלעים וצמחיה פראית.
לדברי אותם גורמים, למעשה מדובר בסנכרון מינורי של גבולות הנחלה על מפת יעוד השטחים. טעות שכזה היא שכיחה והגיונית, שכן יש הבדלים בין מדידות בשטח שאינו מישורי. גבולות הנחלה של גלנט הם מורכבים ביותר שכן צורתה היא פוליגום, כלומר מצולע רב צלעות. לאחר אישור הוועדה מקומית יש צורך באישור פרוצדורלי של מנהל מקרקעי ישראל ובחתימתו על התשריטים החדשים.
יואב גלנט אמר בתגובה: "אני מברך על החלטת רשויות התכנון ועל כך שתיקנו את הטעות שעשו בעבר, אשר גרמה לי ולמשפחתי לעוגמת נפש מיותרת. טוב שהנושא הגיע לסיומו - מוטב מאוחר מאשר בכלל".