גשם, הצפות, אובך ושלג בחרמון - החורף חוזר
לפי התחזית, הטמפטרטורות יירדו וגשם יירד לאורך סוף השבוע מהצפון ועד הנגב. בחרמון כבר הכינו את הטרקטורים ומשאיות המלח לקראת שלג בינוני עד כבד. בדרום צפויות סופות חול
לקראת היום הקצר בשנה - או אולי אפילו סוף העולם - החורף חוזר: אחרי כמה ימים של הפוגה צפויים להתחדש היום (ה') הגשמים והם יירדו מצפון הארץ ועד צפון הנגב. הטמפרטורות יירדו אף הן בכל רחבי הארץ, בדרום ישרור אובך ויתחוללו סופות חול ושלג צפוי לכסות את החרמון.
מצלמים גשם? ברקים את נזקי הרוח? שלחו לנו באימייל האדום או בסלולרי בהודעה ל-5335
ולרי מרטינו, החזאית התורנית בחברת "מטאו טק", אמרה כי פרט לגשם, הלילה "הרוחות ינשבו במהירות של 70 עד 80 קמ"ש וקיים חשש להצפות ולשיטפונות במקומות הנמוכים. בנגב ובערבה ינשבו רוחות חזקות שיגרמו לאובך בשל סופות חול מקומיות".
בנוגע לציפייה לשלג אמרה מרטינו כי "כבר בבוקר צפוי לרדת שלג בחרמון ובמהלך היום הוא יתפשט מהרכבל העליון לתחתון. במפלס התחתון הטמפרטורה תעמוד על 1-3 מעלות ואילו במפלס העליון ישררו אפס עד שתי מעלות ויירד שלג בינוני עד כבד".
החזאית ציינה כי מזג האוויר החורפי יימשך גם בסוף השבוע ובתחילת השבוע הבא. לדבריה, "ביום שישי אחר הצהריים תהיה היחלשות של הרוחות באופן הדרגתי, אבל הגשמים יימשכו. בשבת יוסיפו לרדת גשמים וההפוגה הרצינית תגיע רק במוצאי שבת. כבר ביום ראשון יירד שוב גשם מקומי שיתחזק לקראת שעות אחר הצהריים".
הטמפרטורות הצפויות היום: קריית שמונה 17 מעלות, קצרין 13, צפת 12, טבריה 17, חיפה 17, תל-אביב 17, ירושלים 13, אשקלון 18, עין גדי 20, באר שבע 18, ערד 17, מצפה רמון 15 ובאילת 21 מעלות.
למרות התחזית האופטימית, מנכ"ל אתר החרמון שאול אוחנה הנמיך ציפיות. לדבריו, בצהריים נמדדו בערך שש מעלות בגובה של 1,600 מטרים, "אבל גם טמפרטורה של מעלה אחת מעל האפס זה לא שלג. לפי התחזית אמור לרדת שלג ביומיים הקרובים ואנחנו ערוכים כבר עם משאיות המלח והטרקטורים לכל התפתחות".
בשורות טובות מהכנרת
מאז תחילת עונת הגשמים הנוכחית נרשמה עלייה של 16 סנטימטרים במפלס הכנרת. ברשות המים ציינו כי את התרומה הנכבדה לעליית המפלס יש לייחס לצמצום כמות המים שנשאבת מהאגם. לצד זה, דובר רשות המים אורי שור אמר כי "בזרימות הנחלים בצפון נרשמה ספיקת דצמבר כגבוהה ביותר ב-20 השנים האחרונות".
החקלאים בצפון מרוצים מחד מכמויות הגשמים הרבות, אולם מאידך מסבירים כי שטחים חקלאיים רבים נפגעים. רמי לברון (59) מקיבוץ חולתה שמשמש כמנהל חברה המעבדת גידולי
שדה בגליל העליון אמר כי "100 מילימטר גשם שיורדים בזמן קצר זה טוב בשביל להרוות את האדמה לחודשי הקיץ, אבל זה לא בהכרח טוב לגידולי השדה שכבר נמצאים כרגע באדמה".
לברון אמר עוד כי "עכשיו, למשל, יש באדמה חיטה שנבטה לפני שבוע והיא בגובה של כמה סנטימטרים. כמויות גדולות של מים גורמות להצפה, לאיטום של הקרקע ולריקבון. כשיורד הרבה גשם אין מה לעשות בגליל, מה שעושים זה בעיקר ריסוס מהאוויר, כי גם לדשן אי אפשר, הגשם ישטוף את הדשן במהירות. מצד אחד מנסים לשמור פה על מפלס מסוים, ומצד שני רוצים שיהיה ניקוז ושהמים לא יעמדו במקום – כי זה יוצר 'טוטאל לוס' לגידולים, כל מה שבאדמה נחנק".