שתף קטע נבחר

הולנד באלג'יר: לא מתנצל על העבר, רוצה שותפות

נשיא צרפת בביקור רשמי באלג'יריה, לא מתנצל ולא מביע חרטה על מלחמת העצמאות. במקום זה הוא מציע "שותפות אסטרטגית בין שני שווים"

נשיא צרפת פרנסואה הולנד פתח היום (יום ד') את ביקורו הממלכתי בן היומיים באלג'יריה בהצהרה כי הוא אינו מתכוון להתנצל או להביע חרטה על העבר. במקום זאת, הוא אמר שפריז מעוניינת להמשיך קדימה ביחסיה עם אלג'יר על בסיס שוויוני ולקדם את יחסי המסחר עם המדינה העשירה בנפט.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

הטראומה של מלחמת העצמאות של אלג'יריה בשנים 1962-1954, שבמהלכה נהרגו מאות אלפים, צילקה את שתי האומות. "אני לא כאן כדי להתנצל או להביע חרטה, אני כאן כדי לומר את האמת", הצהיר הולנד במסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא אלג'יריה עבד אל-עזיז בוטפליקה בפתח ביקורו הממלכתי הראשון במדינה.


הולנד לצדו של בוטפליקה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד לצדו של בוטפליקה(צילום: AFP)

בוטפליקה מקבל את פניה של טרירוויילר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בוטפליקה מקבל את פניה של טרירוויילר(צילום: רויטרס)

 

"אני רוצה לכונן עם אלג'יריה שותפות אסטרטגית בין שני שווים", אמר הולנד והסביר כי השתיים הסכימו על הצהרת ידידות ביניהן ועל כינון שיתוף פעולה אסטרטגי לאורך חמש שנים, שיכלול קשרים כלכליים, תרבותיים וצבאיים.

 

להולנד, שעבד שמונה חודשים בשגרירות ארצו באלגי'ריה ב-1978, אין מקום נרחב לתמרון. התנצלות רשמית היא נושא רגיש. רבים מהצרפתים שחיו באלג'יריה לםני העצמאות ונלחמו בצבא צרפת נגד הלוחמים האלג'יראים מתנגדים לרעיון, כמו גם מתנדבים מקומיים לשעבר, ששיתפו פעולה עם צרפת.

 

בזמן שכלכלתה על סף מיתון, צרפת מקווה שתשומת לב דיפלומטית תחזק את קשרי המסחר. היא גם שואפת לשיתוף פעולה ביטחוני על רקע רצונה לקדם התערבות נגד האיסלאמיסטים שהשתלטו על צפון מאלי.

 

הולנד באלג'יר. "אני לא כאן כדי להתנצל או להביע חרטה, אני כאן כדי לומר את האמת" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד באלג'יר. "אני לא כאן כדי להתנצל או להביע חרטה, אני כאן כדי לומר את האמת"(צילום: AFP)

תושבי אלג'יריה מנפנפים בדגל בקבלת הפנים להולנד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תושבי אלג'יריה מנפנפים בדגל בקבלת הפנים להולנד(צילום: AFP)

 

רזרבות הנפט של אלג'יריה כוללות 12 מיליון חביות והיא המדינה דוברת הצרפתית הגדולה בעולם מבחינת שטחה. עם זאת, נפח המסחר השנתי עם צרפת עומד רק על 10 מיליארד אירו. ברקע, סין, ספרד ואיטליה חדרו לשוק.

 

להולנד התלוו בת זוגו ואלרי טרירוויילר, ומנהלים בכירים מהשוק הצרפתי. הוא אמר כי יצרנית הרכב "רנו" הסכימה לבנות מפעל שבו ייוצרו 75 אלף מכוניות בשנה. "העבר לא צריך למנוע מאיתנו להכין את העתיד", אמר הולנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הולנד נואם באלג'יריה. "העבר לא צריך למנוע מאיתנו להכין את העתיד"
צילום: AFP
מומלצים