ירון לונדון ואחרים לבג"ץ: לאפשר רישום חסרי דת
בעקבות הסופר יורם קניוק שקיבל סעד מבית המשפט והוכר כחסר דת, עתרו לבג"ץ 42 איש, בהם ירון לונדון ובת זוגו, משורר ותת אלוף במילואים, כדי שמשרד הפנים יאפשר רישום בתהליך פשוט כחלק מ"חירות ההגדרה העצמית"
סגן מפקד חיל האוויר לשעבר, איש תקשורת ותיק, משורר, סופרת ועוד עשרות אחרים. כולם רוצים דבר אחד: להיות חסרי דת.
- כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
בעקבות המאבק המשפטי המתוקשר של הסופר יורם קניוק, שהגיע עד לבית המשפט המחוזי על מנת להירשם כ"חסר דת", פנו היום (ה') לבג"ץ 42 עותרים, ביניהם איש התקשורת ירון לונדון ובת זוגו הסופרת מיכל זמיר, סגן מפקד חיל האוויר לשעבר עמוס עמיר, המשורר עודד כרמלי ורבים אחרים, בדרישה לאפשר להם להירשם כ"חסרי דת" מבלי לעבור מאבק משפטי.
העותרים דורשים באמצעות עו"ד יעל כץ מסטבאום, שמשרד הפנים יסתפק בפנייה אליו או לכל היותר בתצהיר שיינתן בפני עורך דין בו יוצהר כי הם חסרי דת בפועל, אינם מקיימים מצוות של דת כלשהי, על מנת לרשום כל אחד כחסר דת במרשם האוכלוסין, תוך יצירה של "תעודה ציבורית", שתהווה חלופה ל"תעודת המרה" המונפקת לממירי דת על ידי מוסד הדת אליו הם עוברים: רבנות, כנסיה או בית דין שרעי.
העותרים מפרטים את הדרך הארוכה שעשה קניוק, שביקש ממשרד הפנים לשנות את רישומו מ"יהודי" ל"חסר דת", אך בקשתו נדחתה בהעדר "תעודה ציבורית", עד אשר בית המשפט המחוזי בת"א, קבע בשנה שעברה כי ישנו "חור" בחוק, ואישר את בקשתו.
בעתירה שהוגשה גם נגד שר הפנים, מצוין כי מאות אנשים, ביניהם תא"ל במיל', עמוס עמיר, שביקשו לחקות את קניוק, חתמו לאחר פסק הדין על תצהיר ויפוי כוח כי גם הם ביקשו לשנות את רישום דתם, אך נענו בשלילה מצד משרד הפנים, שציין כי עליהם לפנות לבית המשפט לשם כך. לטענת העותרים מדובר בנטל כבד, הכרוך בחודשי המתנה ארוכים והוצאות כספיות כבדות, שרבים אינם יכולים לעמוד בהם, ומתוך כך ישנה פגיעה בעיקרון השוויון.
העותרים ביקשו לקיים את ההליך במסגרת משרד הפנים או משרד ממשלתי אחר, וציינו כי עבור החפצים בשינוי מדובר ב"חירות ההגדרה העצמית", ש"תהא תואמת את מציאות חייו", מבלי לפנות לבית משפט לשם כך. לדבריהם, מדובר בזכות "המעוגנת בחוק יסוד: האדם וחירותו", והיא נוגעת לחופש הפולחן.
Read this article in English