שתף קטע נבחר

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים

נאסד"ק ירד ב-1%, דאו ג'ונס איבד 0.9% ו-S&P 500 השיל 0.95%. יו"ר בית הנבחרים בארה"ב, ג'ון ביינר, הודיע כי "ימשיך לעבוד עם הנשיא אובמה" - לאחר שחברי המפלגה הרפובליקנית דחו את הצעתו לפתרון המשבר

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') בירידות על רקע נאומו של יו"ר בית הנבחרים בארה"ב, ג'ון ביינר, שניסה להרגיע מפני נפילה לצוק הפיסקאלי, ולאחר שמוקדם יותר דחתה המפלגה הרפובליקאית את הצעתו לפתרון המשבר.

 

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.89% ל-13,192 נקודות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.96% ל-3,021.01 נקודות. מדד S&P 500 ירד ב-0.93% ל-1,430.29 נקודות.

 

"אני מאמין שנצליח למנוע את הנפילה מהצוק הפיסקאלי", אמר ביינר במסיבת עיתונאים בוושינגטון והוסיף כי "אמשיך לעבוד עם הנשיא ברק אובמה בנושא, אין לי כוונה לנטוש את השיחות". לדבריו, הוא הציג לאובמה השבוע את הקווים האדומים שלו, אך הנשיא אמר לו כי "אינו יכול עוד ללכת לקראתו".

 

הכלכלה האמריקאית עלולה "ליפול" בעוד 10 ימים מהצוק הפיסקאלי - סידרה של קיצוצים תקציביים והעלאות מס בהיקף של 607 מיליארד דולר, שייכנסו לתוקף באופן אוטומטי בינואר 2013 - אלמלא תושג הסכמה על התקציב בין הרפובליקנים לדמוקרטים. הרפובליקנים, כאמור, התנגדו להצעתו שלביינר כך שנאלץ למשוך אותה.

 

התוכנית שהציע ביינר קוראת להעלאת מס מ-35% ל-39.6% רק למשפחות שמרוויחות יותר ממיליון דולר בשנה, ושיעור מס רווחי ההון ודיבידנדים יעלה ל-23.8% מ-15% כיום. זאת, לעומת עמדתם הנחרצת של המפלגה הרפובליקנית שהתנגדה מאז ומעולם להעלאות מס.

 

מנגד, אובמה כבר התפשר פעמיים על הצעתו הראשונית, שכללה העלאות מסים בסכום כולל של 1.6 טריליון דולר, ובהן העלאת מס ההכנסה על מי שהכנסותיהם גבוהות מ-250 אלף דולר. הצעתו האחרונה כללה העלאות מסים בסך 1.2 טריליון דולר, ובהן העלאת מס ההכנסה על מי שהכנסותיהם גבוהות מ-400 אלף דולר.

 

בכך נכנע ביינר לקולות במפלגתו הקוראים להתנגד להעלאות מס באופן כללי - מה שמאפיל על הסיכויים להגיע להסכמות לפני סוף השנה. זאת משום שאז ייכנסו לפועל באופן אוטומטי קיצוצי תקציב והעלאות מסים כדוגמת מס עשירים, מס על רווחי הון ודיבידנדים ו-100 מיליארד דולר קיצוצי תקציב, רובם בתקציב הביטחון.

 

המשמעות של נפילה מהצוק הפיסקאלי טומנת בחובה עלייה באבטלה יותר מ-9%. עם זאת, כתוצאה מאי-חידוש הקלות המס, החוב הלאומי עשוי לרדת תוך עשור מתחת ל-60% מהתמ"ג. אם כן יגיעו הצדדים להסכמות - האבטלה בארה"ב לא תרקיע שחקים אך החוב הפדרלי עשוי לעלות על 90% מהתמ"ג.

 

אתמול פורסם כי המשק האמריקאי רשם ברבעון השלישי של 2012 צמיחה בקצב שנתי של 3.1%. מדובר בתיקון מעלה של תחזית הצמיחה הקודמת לרבעון השלישי, שעמדה על צמיחה של 2.7%, בעוד שהאנליסטים ציפו לקצת צמיחה של 2.8%.

 

בורסות אסיה ננעלו בירידות על רקע ההתפתחויות. מדד ניקיי היפני ירד ב-1%, לאחר שבמהלך המסחר רשם עליות של 1.3%. מדד האנג סנג בהונג קונג איבד 0.7%, מדד הקוספי הדרום קוריאני והטייקס בטייוואן איבדו שניהם 1% והבורסה בשנגחאי ירדה ב-0.7%.

 

מאקרו

ההזמנות ממפעלים עלו בשיעור של 0.7% בחודש נובמבר, יותר מהתחזיות, בהמשך לעלייה של 0.5% באוקטובר. כמו כן, נרשמה עלייה של 0.4% בהוצאה הפרטית לעומת ירידה של 0.2% באוקטובר, ועלייה של 0.6% בהכנסה הפרטית בנובמבר, לעומת קיפאון באוקטובר.

 

נתוני ביטחון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש ינואר צפויים להראות עלייה קלה ל-75 נקודות, לעומת 74.5 נקודות בדצמבר.

 

מניות במרכז

יצרנית הבלקברי רים דיווחה אמש לאחר המסחר על תוצאותיה לרבעון השלישי, והציגה הפסד של 22 סנט למניה בהשוואה לתחזיות של הפסד של 35 סנט למניה. הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו ב-2.7 מיליארד דולר בהשוואה לתחזיות להכנסות של 2.66 מיליארד דולר. החברה הודיעה כי מכרה 6.9 מיליון מכשירי בלקברי ברבעון.

 

נייקי דיווחה על ירידה של 18% בהכנסות הרבעון הפיסקאלי השני של השנה על רקע המשבר באירופה וההאטה בסין. עם זאת, תוצאות החברה עקפו את התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הנקי לרבעון אשר הסתיים ב-30 בנובמבר ירד ל-384 מיליון דולר, או 1.14 דולר למניה, לעומת רווח של 469 מיליון דולר, או 1.03 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד.

 

פייסבוק הודיעה כי היא בוחנת מנגנון חדש, לפיו ייגבה דולר אחד לכל מייל שנשלח לחשבון שאינו נכלל בחברים של המשתמש. זאת על מנת למנוע את המצב שבו מייל שנשלח לחשבון זר מקוטלג כ"דואר זבל", ובכך גם לשפר את מודל ההכנסות שסובל מאיום מצד משתמשי פייסבוק בסמארטפון שאינם חשופים לפרסום לעומת משתמשי פייסבוק במחשב האישי.

 

הנהלת אינסטגרם השייכת לפייסבוק ביטלה את השינויים שתכננה לערוך בתנאי השימוש ברשת החברתית, במסגרתם קיבלה זכויות לשימוש מסחרי בתמונות ותכנים שהעלו המשתמשים.

 

בורסת אייס תרכוש את בורסת יורונקסט לפי שווי של 8.2 מיליארד דולר. הרקע למיזוג הוא הירידה החדה במחזורי המסחר שהפחיתו משמעותית את ההכנסות של הבורסות.

 

מלאנוקס איבדה אמש 7.4% בוול סטריט למרות שזכתה לסיקור חיובי על ידי אתר זאקס שהעלה ההמלצה למניה מ"ניטרלי" ל"תשואת יתר". המנייה שלינה ירידה של 12.3 בחמשת ימי המסחר האחרונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים