בקרוב: תו בריאות ללחם מקמח מלא ודלי נתרן
משרד הבריאות יעניק תווית "בריא" ללחמים מקמח מלא דלי נתרן וקלוריות. התווית תוענק ליצרנים שישווקו לחם המכיל לפחות 80% דגנים מלאים, בעלי תכולת נתרן נמוכה וערך של מקסימום 250 קלוריות. משהב"ר: "נרחיב קטגוריית המוצרים הבריאים"
בקרוב הלחם שלכם יהיה יותר בריא: משרד הבריאות יאפשר ליצרנים להשתמש בתווית חדשה בשם "לחם בריא" , כדי לעודד ייצור לחם מלא ולהביא להוזלתו.
את התו יקבלו יצרני ומשווקי לחם בתנאי שיכיל לפחות 80% קמח מדגנים מלאים ויהיה בעל תכולת נתרן נמוכה וערך קלורי מקסימלי של 250 קלוריות ל-100 גרם מוצר.
התווית החדשה שאותה יקבלו בחודשים הקרובים לחמים שיעמדו בקריטריונים, תכלול גם את הכיתוב "לחם זה עומד בהמלצות משרד הבריאות לתזונה נבונה".
עוד חדשות בריאות
- פריצת דרך באנטיביוטיקה: טיפול במנה אחת בלבד
מי צריך לחם מלא?
"זו בשורה מצויינת לאוכלוסיה בישראל" אומרת שולה ויטקו, דיאטנית מהמרכז הרפואי סורוקה, "אנחנו נתקלים בלא מעט לחמי בוטיק שמתיימרים להיות לחמים מלאים, אבל בעצם מדובר בבלוף. הם מוסיפים סוכר קרמל או קקאו כדי לשוות מראה כהה ללחם, ואין בהם כמעט סיבים תזונתיים. ואז המטופל מגיע אלינו, ולא מבין למה רמות הסוכר שלו קפצו כל כך".
מחקרים הראו כי הסיבים התזונתיים מעודדים את תנועתיות המעיים, מונעים עצירות, מפחיתים את שיעור סרטן המעי הגס ומאיטים את ספיגת הגלוקוז ממערכת העיכול לתוך הדם.
ויטקו מוסיפה: "לחם הוא מוצר בסיסי, וכאשר מוצר כזה יהיה מסומן ומבוקר, יהיה אפשר לכוון את המטופלים לחפש את הסימון ולדעת בדיוק – מהי כמות הסיבים במזון, מהי כמות הנתרן בצורה מפוקחת ומבוקרת. זו יוזמה מבורכת, שתסייע גם לבריאות וגם למודעות טובה יותר של האוכלוסיה".
פרופ' איתמר גרוטו, ראש שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אומר ל- ynet בתגובה: "חיפשנו דרכים להגביר את צריכת המזון שמכיל דגנים מלאים, ומדיונים עם האוצר הבנו שהלחם המלא לא יסובסד, ולכן העלינו את הרעיון להוסיף את תווית הבריאות, שלא רק תסמן לצרכנים שמדובר בלחם בריא יותר, אלא גם תעודד את היצרנים להוזיל את מחיריהם".
פרופ' גרוטו הוסיף עוד כי ייתכן ובעתיד יתווספו מוצרי מזון נוספים לתווית הבריאות החדשה.