רעננה: המכרז להשכרה לטווח ארוך תקוע
במשרד הבינוי והשיכון טוענים כי מכרז הדגל לדיור להשכרה של ממשלת נתניהו מתעכב בגלל משרד האוצר: "גילו שנדרשת הנחה של כ-600 אלף שקל לפחות ליחידת קרקע - ונבהלו". באוצר מבהירים: "אין שום עיכוב, התוצאות יפורסמו בקרוב"
מכרז הדגל להשכרה של ממשלת נתניהו מתעכב. לטענת משרד הבינוי והשיכון, מזה כשבועיים מונע משרד האוצר לפרסם את תוצאות מכרז הדגל לבנייה להשכרה ארוכת טווח ברעננה. גורם במשרד השיכון טוען כי "גילו שנדרשת הנחה של כ-600 אלף שקל לפחות ליחידת קרקע - ונבהלו"
.
- אושר: פטור ממס להשקעה בדירות להשכרה
- אושר: משקיעים בדירות להשכרה לא ישלמו מס
- אושר: פטור ממס למשקיעים בבנייה להשכרה
במשרד השיכון מוסיפים: "אם אין ויתור על הכנסות גם באזורי הביקוש, לא ניתן ליצור שוק של דיור להשכרה במחיר מופחת. טרם התקבלה החלטה במכרז לדיור להשכרה ברעננה בשל מחלוקת עם משרד האוצר. מעבר לכך, לא ניתן למסור פרטים על המכרז הנמצא עדיין בתהליכים ואנו פועלים על מנת שהנושא ייפתר".
המכרז להשכרה לטווח ארוך ברעננה נחשב לאבן דרך: בעוד שבירושלים, במודיעין ובבאר שבע המכרזים של מינהל מקרקעי ישראל לבניית פרויקטים להשכרה לטווח ארוך נדחו - ברעננה יצא לדרך לפני כחודשיים הפרויקט הראשון במסגרת של מכרז המינהל.
3,528 שקל לחודש בלבד
מדובר במכרז בשכונת נאות עוזי ברעננה, בו מוצעות 238 יחידות דיור שכולן מיועדות להשכרה ארוכת טווח. לפי תנאי המכרז, דירה ממוצעת בפרויקט, בשטח של 84 מ"ר, תושכר במחיר מירבי קבוע מראש של 3,528 שקל לחודש בלבד (כולל מע"מ).
בהתאם להחלטת מועצת מקרקעי ישראל, במסגרת מסלול מכרז זה מתחרים המציעים על מחיר הקרקע, מבלי שייקבע מחיר מינימום במכרז, וכל הדירות יעמדו להשכרה. הזוכה ישכיר 25% מהדירות בפרויקט לזכאי משרד הבינוי והשיכון בדמי שכירות "מפוקחים", כפי שיקבעו על ידי רשות מקרקעי ישראל מראש או במכרז - כ-20% פחות ממחיר השוק, כפי שיקבע בשומה מראש. 75% מהדירות יושכרו בשכירות חופשית וללא פיקוח.
בשבוע שעבר כבר הסתמן כי הזוכה במכרז היא משפחת רובינשטיין, בעלת רשת בתי אבות, לאחר שהצעתה הייתה גבוהה יותר מההצעות של פאנגאיה נדל"ן, של שיכון ובינוי והראל שניגשו במשותף, ושל חברת גינדי החזקות שבבעלות משפחת גינדי. ואולם, טרם פורסמו התוצאות הרשמיות של המכרז.
בינתיים במשרד האוצר מכחישים שיש בכלל מחלוקת, וטוענים שתוצאות המכרז יפורסמו בימים הקרובים כמתוכנן. "אין שום עיכוב בהליך המכרז מצד משרד האוצר. הנושא נמצא לקראת סיום המכרז", אומרים שם.
דבר אחד ברור: בלי שהמדינה תסבסד את הקרקע באופן כמעט מלא ותוותר על הכנסות, אף יזם לא יתחייב על שכירות מפוקחת לעשר שנים.