שתף קטע נבחר

 

האישום שקרס: השוטרים לא הוכו, הם היכו ותיאמו

זיכוי בבית המשפט בבאר שבע של שני נאשמים בתקיפת שוטרים מקפל בתוכו סיפור הפוך של שוטרים שהיכו, הטיחו לאדמה, התנפלו וריססו גז פלפל. אחר כך תיאמו עדויות ודו"חות: "לא ניתן להסתמך על אף אחת מעדויות השוטרים", קבעה השופטת

מדי פעם שומעים על שוטרים שהוכו בעת מילוי תפקידם. כמה מהמקרים הללו מתבררים כסיפור הפוך של שוטרים אלימים שמכים חשודים ללא רחם. התיק הבא, שנגמר בזיכוי של שני הנאשמים שהוכו על ידי השוטרים, מוסא ועומרי ולאידה משבט אל-עזזמה בנגב, מקפל בתוכו חשדות לתיאום עדויות בין שלושת השוטרים ואמירות קשות ביותר של שופטת בית משפט השלום בבאר שבע, דרורה בית אור. במשטרה העדיפו לא להגיב ואילו בפרקליטות אמרו שהם "לומדים את התיק".

 

כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

בכתב האישום שהוגש בעקבות חיפוש בבית אחד מקרובי המשפחה לפני כמעט שנתיים, נטען שאחד מהם תקף שוטר בנסיבות מחמירות והשני הפריע לשוטר בעת מילוי תפקידו, כאשר השוטר ניסה לעצור את קרובו. במהלך החיפוש, כך נטען בכתב האישום, נמצאו שלוש משקפות צה"ליות. כתב האישום נסמך במידה רבה על עדויות השוטרים, שהתגלו כחסרות כל בסיס. "לא ניתן להסתמך על אף אחת מעדויות השוטרים. הוכח כי השוטרים התנפלו על עומרי, הטיחו אותו לאדמה ואזקו אותו. סביר להניח שהוא ניסה להתגונן ולהגן על גופו מפני התקיפה", קבעה השופטת.

 

עומרי ולאידה הציג ראיות לפגיעה בו  ()
עומרי ולאידה הציג ראיות לפגיעה בו

 

עוד קבעה כי השוטרים הם אלה שתקפו את הנאשמים, כאשר אחד מהם ריסס בגז פלפל את פניו של מוסא. השופטת פירטה את חוסר הדיוקים וחוסר המהימנות של עדויות השוטרים. במקרה אחד העידו השוטרים שמוסא תקף אחד מהם, שעה שהיה אזוק ולא יכול היה לתקוף איש.

 

"בדיקה מדוקדקת של עדויות השוטרים", כתבה השופטת דרורה בית אור, "מעוררת אי-נוחות וזאת בלשון המעטה. לא רק צצות סתירות משמעותיות בין עדויות של שוטרים אחדים לבין אחרים, אלא שיש שוני בין מה שכתבו השוטרים בדו"חות הפעולה לבין מה שהעידו בבית המשפט". 

 

"עדויות השוטרים", קבעה השופטת, "הותירו רושם קשה משום שבדיעבד ניכר שהם תיאמו ביניהם את הגרסאות". השופטת הסבירה בהכרעת הדין כי בחקירה הנגדית בבית המשפט התברר שאיש משלושת השוטרים לא הצליח להצביע על תקיפה. "התחושה שנותרת היא כי השוטרים, במגמה לחפות על מה שאירע בפועל, העדיפו שלא לזכור בדיוק מה אירע, או למסור עדויות לא מהימנות".  

 

השופטת מתחה ביקורת על ההחלטה לרסס את הנאשם בגז פלפל. "הוראות השימוש בגז מדמיע ברורות ויש לעשות בו שימוש במשורה ורק במקרה של סכנה חמורה ומיידית". בהכרעת הדין ציינה השופטת בית אור כי הספק בנוגע למהימנות דיווחי השוטרים הלך והתחזק עם כל עדות נוספת. לגבי אחד השוטרים נקבע שנתן עדות "מתפתלת, לא ברורה ומוגזמת".

 

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי השוטרים הם אלה שנקטו אלימות בלתי סבירה, כאשר מפקד הכוח הגיב בלחץ והשתמש בגז מדמיע ללא הצדקה. "האלימות הבלתי מוצדקת שנקטו הביאה אותם למילוי דו"חות לא אמינים שבהם ניסו להצדיק את התוקפנות".

 

סנגורם של הנאשמים, יאיר דרייגור, הגיב: "חשוב לציין כי אני מכיר שוטרים ישרים ומהימנים, אך במקרה שלנו יש גם שוטרים שקרנים, אלימים, שאין להם מקום במשטרה. לצערי, מניסיון החיים, דווקא העשבים השוטים הללו הם אלה שיתקדמו בסולם הדרגות. בכוונתי להגיש תביעה אזרחית בגין מעצר השווא של מרשיי שנבע מהדו"חות הכוזבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוכה קשות. עומרי ולאידה
עשבים שוטים. עו"ד יאיר דרייגור
אף עדות אינה מהימנה. השופטת דרורה בית אור
באדיבות אתר בתי המשפט
מומלצים