שתף קטע נבחר

 

סרטן בקורס טיס: ט' מרמלה ניצח בקרב על החיים

שנה וחצי בתוך הקורס התגלתה המחלה. הצוער שכנע את מפקדיו: "אני ממשיך" - ויצא לטיפולים בזמן שהחברים המשיכו לטוס. היום הוא יענוד כנפיים בגאווה, ואז ילך למחלקה האונקולוגית לעודד חולים. "אם תאמין שאתה מסוגל, תצליח"

חניכי קורס הטיס עוברים את המבחנים הקשים ביותר בצבא. במשך שלוש שנים הם עומדים תחת לחץ עצום, במסלול מפרך ואתגרים שמעטים מסוגלים לצלוח. אבל לט', בן 21 שגדל ברמלה, נוסף אתגר עצום נוסף. קרב אמיתי, ולא תרגיל מלחמה אווירי: קרב עם הסרטן. הוא ניצח - והיום (ה') יענוד את הכנפיים על רחבת המסדרים בבסיס חיל האוויר בחצרים.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

במהלך הקורס אובחן ט' כחולה סרטן, אך הוא החליט שהמחלה לא תמנע ממנו מלסיים את המסלול. במקביל למאבק הרפואי, שכנע ט' את מפקדיו ורופאיו כי הדבר הטוב ביותר עבורו הוא להמשיך יחד עם חבריו. "עברתי מפקד מפקד והצלחתי לשכנע את כולם ואת הרופאה שלי", סיפר. "ללכת הביתה לא היה בא בחשבון. אם אתה מאמין שאתה מסוגל, אתה תצליח. זה לא רק בקורס טיס אלא בכל החיים".

סגן ט'. "בסוף שכנעתי את כולם" (צילום:הרצל יוסף) (צילום:הרצל יוסף)
סגן ט'. "בסוף שכנעתי את כולם"(צילום:הרצל יוסף)
 

ט' בן ה-21, שישרת כמכונן "קרנף" (צוות מטוסי תובלה), מתגורר עם הוריו במושב בדרום, אך את הרצון להפוך לטייס גיבש ברמלה, כשאחד ממוריו בתיכון שבו למד לקח את בני כיתתו לצפות בסיום קורס טיס. "לפני זה לא חשבתי על חיל האוויר. רציתי להיות לוחם, אבל כשראיתי את המפגן האווירי ואת המסדר החלטתי ללכת על זה". כעת כרוכים גם בני משפחתו במסלול זה, ואחד מאחיו נמצא בקורס. לדבריו, "אחותי בת ה-16 גם תנסה להתקבל וגם אחי הקטן, בן 13, רוצה".

 

לאחר הניווטים, קורס הקצינים ותרגילי ההישרדות בשטח, גילה ט' שמשהו אינו כשורה דווקא בסימולטור טיסה בבלגיה. "התחלתי להרגיש כאבים. המשכתי ולא התייחסתי לזה, אבל כשהכאבים נמשכו כמה ימים הלכתי לרופא. משם זה התגלגל. גילו שיש לי סרטן והחלו בטיפולים. זה קרה שנה וחצי בתוך הקורס, בשלב הראשון של הטיסות".

 

ט' נאלץ לעבור ניתוח וטיפולים כימותרפיים, אך החליט להסתכל על הדברים באופן חיובי, כהגדרתו. "ההורים היו לחוצים אבל אני לקחתי את זה אחרת. זה לא סוף העולם. חשבתי על איך זה משפיע על המשך הקורס. היו לי שני מסלולים - להתגבר על המחלה ולהפסיק את הקורס או להמשיך. המפקדים ידעו שאני צריך לעבור סדרה של טיפולים וניתוח, ונתנו לי להתמקד בהחלמה ורק אחר כך בבירוקרטיה".

 

מסיימי קורס הטיס (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מסיימי קורס הטיס(צילום: דובר צה"ל)

 

הוא עבר טיפולים אינטנסיביים במשך שלושה חודשים, ובמהלכם למד לקראת התואר שלו בכלכלה וניהול. "השתדלתי להגיע למבחנים כדי שאגיע לסוף המחלה עם כמה שפחות פערים. מה שהכי עזר הוא שאחרי הטיפול, כשחזרתי ללימודים, אחד החברים מהקורס ישב איתי אחד על אחד והשלים איתי את הכול". ט' סיים את הטיפולים בהצלחה ועבר את כל המבחנים. "זה היה הסמסטר השני הכי טוב שלי, עם ממוצע 88".

 

המחלה אילצה אותו לחתום על שחרור מהצבא ולחזור כמתנדב. "המילה סרטן היא מאוד מפוצצת וכל מי שהיה סביבי היה לחוץ. כל האפשרויות היו פתוחות בפניי. הסגל חשב להשעות אותי מהקורס כדי שאנוח ואתאושש. אבל לא הסכמתי עם הגישה הזו. חשבתי שלהיות בבית ולהסתכל על הקירות זה לא מה שהיה מוציא אותי מזה. דווקא לעשות דברים, להיות עם אנשים, זה מה שיעזור לי להתגבר על המחלה. לקח קצת זמן לשכנע את הסגל אבל בסוף שכנעתי את כולם".

 

לאחר הטקס, צפוי ט' לשוב עם חבריו למחלקה האונקולוגית בבית החולים סורוקה ולשוחח עם החולים. "אני רוצה לתת להם מוטיבציה, שטיפה יחייכו. יש המון דברים שנראים בלתי אפשריים. אבל עם קצת עקשנות ומוטיבציה אפשר לעשות אותם", סיכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים