האלוף חתם, השלט עודכן: אוניברסיטת אריאל
אחרי הנחיית שר הביטחון לשדרג את מעמד המוסד האקדמי בשומרון, השינויים כבר ניכרים: ההנהלה הציבה שלט שמכריז על המקום כאוניברסיטה. ראשי האוניברסיטאות לבג"ץ: הוציאו צו ביניים שיורה למפקד פיקוד המרכז לא לאשר את השדרוג
עובדות בשטח: יום לאחר ששר הביטחון אהוד ברק הורה למפקד פיקוד המרכז, אלוף ניצן אלון, לאשר את המלצת מל"ג יו"ש ולהכריז על המרכז האוניברסיטאי באריאל כאוניברסיטה, השינוי יוצא לפועל בשטח. ההנהלה כבר הספיקה להחליף בצהריים (ג') את הלוגו של המוסד וכן את השלטים שמעתה מכריזים על-כך שמדובר באוניברסיטת אריאל.
עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
ברק העביר אמש את הנחייתו בעקבות חוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שקבע כי המהלך תקין וסלל את הדרך לאישור הסופי. בסופו של דבר, מפקד הפיקוד חתם על הצו שמשדרג את מעמד המוסד. ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן פרסמו אמש הודעת ברכה בעקבות ההחלטה ואמרו כי מדובר ב"חיזוק נוסף להשכלה הגבוהה".
בתוך כך, ועד ראשי האוניברסיטאות ממשיך לנסות לטרפד את מהלך השדרוג. הוועד הגיש היום לבג"ץ בקשה להוציא צו ביניים המורה לאלוף אלון שלא לאשר את החלטת מל"ג יו"ש. בבקשה נכתב בין היתר כי "הימים הם ימי בחירות וכל החלטה בעניין רגיש זה בתקופה זו עלולה להתפרש כמהלך פוליטי שאין בינו לבין השיקולים המקצועיים, התקציביים והעניינים שעל שר הביטחון לשקול ולא כלום. אין כל הגיון ו/או הצדקה לנהוג בבהילות בעניין, דווקא בימים אלה".
עוד נכתב בבקשה כי בהיעדר תקצוב מיוחד למוסד באריאל, "התוצאה של הכרה בה כאוניברסיטה תהיה בהכרח פגיעה רוחבית וקשה בכל האוניברסיטאות בישראל, אשר תקציביהן יופחתו לטובת מימון המרכז האוניברסיטאי אריאל. כל זאת, בשעה שעד היום לא הופעל שיקול דעת לאומי, רוחבי, המתייחס לצורכי מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל כולה, במגבלות התקציב".
הוועד עתר באוגוסט לבג"ץ בדרישה לבטל את ההחלטה להכיר במוסד האקדמי באריאל כאוניברסיטה. הוועד טען אז בעתירה כי ההחלטה "רוויית פגמים, בלתי סבירה באופן קיצוני ואינה מתקבלת על הדעת". הדיון בעתירה עדיין לא התקיים ובוועד ראשי האוניברסיטאות מקווים שבג"ץ ימנע לבסוף את ההכרה במוסד באריאל כאוניברסיטה.
בקמפוס עצמו שררה היום תחושת חגיגיות גדולה. ההנהלה כבר הספיקה להחליף את הלוגו של המוסד וכן את השלטים שמעתה מכריזים על-כך שמדובר באוניברסיטת אריאל. השיחות במדשאה עסקו רובן ככולן בהחלטת השדרוג ובהשלכות על חיי הסטודנטים שלומדים במוסד. בין היתר מדובר בקבלת הבוגרים לעבודה ובמשכורות שחלקם יקבלו כבוגרי אוניברסיטה מן המניין.
לירן לוי, סטודנט לתקשורת במוסד, אמר כי "אין שום קשר לפוליטיקה. המקום הזה ברמה גבוהה מאוד גם ביחס ליתר המכללות בארץ. קמה פה ועדה שבדקה באופן מקצועי את הפן האקדמי והחליטה שאנחנו ראויים, בניגוד לדעתם של ועד ראשי האוניברסיטאות ולאנשים מהשמאל הקיצוני שתופסים טרמפ על העניין הזה כדי לאסוף עוד איזה מנדט וחצי בבחירות. פה הכול תמיד היה ענייני ואקדמי".
אל דבריו של לוי מצטרפות גם הסטודנטיות לאדריכלות דנה לבן וטל דוד שאמנם הודו כי העיסוק הפוליטי בסוגיה פחות מעסיק אותן, "וההחלטה בעיקר משרתת את האינטרסים שלנו כסטודנטיות", כלשונן. לצד זה הבהירו השתיים כי ההחלטה ראויה אקדמית: "אנחנו מכירות הרבה סטודנטים שלומדים
במקומות אחרים והרמה פה לא נופלת כמעט מאף מוסד אוניברסיטאי".
קובי מנשריאן, סטודנט להנדסת תעשייה וניהול, אמר כי "הלימודים פה קשים ותובעניים, אנחנו לא נופלים מאף אוניברסיטה, אני מכיר אנשים מ'בן גוריון' שלומדים גם כן הנדסה כמוני ואין שום הבדל בינינו. הגיע הזמן שההחלטה הזו תתקבל אחרי 40 שנה שלא הוקמה אוניברסיטה, זה גם אחד המוסדות היחידים שמכשירים מהנדסים אזרחיים".
יו"ר אגודת הסטודנטים במוסד, שי שחף, תקף את הניסיון של ועד ראשי האוניברסיטאות למנוע את השדרוג. לדבריו, "זו פשוט צביעות. השיקול היחיד שעומד בראש שלהם הוא כלכלי והפחד שילכו סטודנטים ומרצים שלהם לפה. הכול עניין של יוקרה".
Read this article in English