"צאצאי עשרת השבטים" עלו מהודו: "זה חלום"
אחרי שנים של הקפאת עלייה, הגיעו אתמול ארצה 53 עולים מבני המנשה, החיים בצפון הודו. "אנחנו מאושרים", הם אמרו, "חיכינו לרגע הזה מאות שנים". בן אשר כבר מחכה להתגייס לצבא: "רוצה לשרת את המדינה שלי בכל דרך שאוכל"
לאחר הקפאה בת חמש שנים של עליית בני המנשה לארץ, הובאו אתמול (יום א') לישראל במבצע מיוחד 53 עולים מבני הקהילה המתגוררת בצפון הודו. בשבועות הקרובים צפויים להגיע לארץ עוד כ-220 מבני הקהילה המונה כ-7,000 איש, ושבניה מאמינים כי הם צאצאים לשבט מנשה, אחד מעשרת שבטי ישראל שהוגלו על ידי האשורים לפני 2,700 שנה.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
לאחר תקופת גיור והתאזרחות במרכז קליטה בגבעת חביבה, יתאחדו העולים החדשים עם 1,700 בני הקהילה החיים בישראל. "הגשמתי חלום", אמרה ל-ynet זמרה דנפה, בת 20, שעלתה אתמול לישראל עם אמה ואחותה. "אחרי הרבה שנים של תקוות להגיע לישראל אני נרגשת מאוד להיות כאן. אנחנו מתכוונים לבנות את החיים שלנו כאן ולהביא לכאן עוד בני משפחה".
"ישראל היא המורשת שלי והדת שלי, ישראל היא הכול בשבילי", סיפר בן אשר, בן 23, שהגיע אתמול עם משפחתו ארצה. "זה אושר גדול, במשך מאות שנים חיכינו לרגע הזה". הוא מתכוון להתגייס בקרוב לצבא: "אני רוצה לשרת את המדינה שלי בכל דרך שאוכל".
מיכאל פרוינד, יו"ר עמותת שבי ישראל העוסקת בהעלאתם ארצה של בני מנשה, סיפר: "מדובר בעלייה מרגשת מאוד. התחושה היא שהאחים האובדים שלנו חזרו הביתה". לדברי פרוינד, שהצטרף לטיסה שהביאה את העולים, "במהלך הטיסה היינו כולנו עם דמעות שמחה כשההבנה היא שזה חלק מסגירת מעגל היסטורי של 2,700 שנה של השבט האבוד הזה".
פרוינד הדגיש: "העלייה שלהם לארץ ממחישה את הכוח והנחישות של האמונה היהודית: למרות נתק של מאות ואלפי שנים
הם מעולם לא שכחו מי הם ולאן הם מבקשים לשוב".
צבי כלפה, בן הקהילה שעלה לישראל לפני 13 שנים ומסייע עתה בקליטת העולים, אמר: "בשדה התעופה היה איחוד מרגש. יש בין העולים כאלה שהתאחדו עם בני משפחתם שנמצאים כאן כבר שנים". כלפה עצמו מקווה שבהמשך יוכל להביא לישראל את אביו ואמו שנותרו בהודו: "התקווה היא להביא לכאן את כולם".