שתף קטע נבחר
 

המסחר בת"א ננעל בעליות: מודיעין צללה ב-23%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-0.4% לאחר 4 ימים רצופים של ירידות. מניית מודיעין צללה לאחר שהחברה להגנת הטבע הגישה התנגדות לקידוח הגז ברישיון גבריאלה שבשליטתה. מחזור המסחר - 942 מיליון שקל

לראשונה מזה 4 ימים המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ד') בעליות על רקע החוזים החיוביים בוול סטריט. מחזור המסחר הסתכם ב-942 מיליון שקל.

 

מדדי מניות

מדד תל אביב 25 עלה ב-0.38% ל-1,185.92, מדד תל אביב 100 עלה ב-0.41% ל-1,050 נקודות, מדד בלוטק עלה ב-0.44% ל-315.04 נקודות, מדד נדל"ן עלה ב-0.13% ל-302.25 נקודות.

 

ברקע המסחר

"צריך לקחת את ההתאוששות הקטנה שאנחנו רואים היום בשוק בפרופורציה ולזכור איפה היה השוק לפני שבועיים, אמר ל"כלכליסט" יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. מה-12 בדצמבר השוק איבד כמעט 60 נקודות ולפי פגוט "נענשנו בצורה די חריגה ביחס לשווקים הגלובליים סביב נושא השוק הפיסקאלי. נראה שבארץ דואגים מהשוק הפיסקאלי יותר מאשר המקומות עליהם הוא משפיע". לגבי העליות היום מסביר פגוט כי "יש תחושה שדברים זזים. אובמה קיצר את החופשה שלו ומפלס הפחד יורד". לדבריו, אם נושא הצוק הפיסקאלי ייפתח לפני סוף השנה הושק יוכל להמשיך לעלות גם ב-2013.

 

"אחת ההשפעות והתוצאות שאומצו של ועדת חודק היא שכשמסתכלים על התפלגות גיוס ההון בשוק רואים שרוב המשקיעים המוסדיים משקיעים רק באג"ח בדירוגים גבוהים. מה המשמעות של דירוג גבוה? רק חברות בדירוגים גבוהים מצליחות לגייס. אנחנו נראה שיש לנו קו ירידה בכל מה שקשור לגיוס חוב שכיר בבורסה ומצד שני עלייה בגיוס חוב פרטי בדיוק בגלל הסיבה הזו", כך אמר אתמול פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע בוועידת תחזיות 2013 של כלכליסט. "אני, רגולטור ברשות ני"ע חושב שהתופעה הזו לא ברוכה. אולי כלכלית אין הבדל בין גיוס פרטי לציבורי מבחינתן של החברות אבל אני רואה בזה בעיה כאשר במקום חוב ציבורי שבו הכל שקוף למשקיעים המוסדיים – מדובר בחוב בדלתיים סגורות", הוסיף.

 

יעקב ויינשטיין, מנהל ההשקעות הראשי של מגדל שוקי הון, אמר בוועידה כי "שנת 2012 היא השנה הראשונה שקיבלנו עליות במניות אבל לאורך זמן עליות אלה לא יכולות להימשך. כרגע, מרבית המשקיעים אופטימיים ומדברים על עליות יפות ב-2013, הסכנה לאכזבה היא משמעותית וגדולה, מספיק שתבוא איזושהי אכזבה ותשמוט את הבסיס לרצף העליות". בהקשר להשקעה באיגרות החוב הממשלתיות אמר ויינשטיין כי "המחירים של אגרות החוב של גרמניה וארצות הברית בנויים על הרצון למנוע סיכון יותר מאשר על היגיון כלכלי".

 

שוק אגח ומט"ח

"אנחנו רואים את המשך המגמה החיובית בשוק האג"ח הממשלתי", אמר פגוט. "הורדת הריבית של בנק ישראל הכניסה עוד רוח גבית, עוד דם חדש באפיקים הממשלתיים ואנחנו שוברים שיאים בתשואות שפל. בהינתן האינפלציה הנמכוה שצפוייה בחודשים הקרובים המגמה החיובית בשוק האג"ח תימשך בטווח הקצר. הירידה של התשואות על האג"ח הממשלתי מושכת איתה גם את השוק הקונצרני שם אנחנו רואים גם כן ירידה", הוסיף.

 

המשביר 365 דיווחה כי בעלי השליטה בחברה, רמי שביט ויעקב גיטרץ הודיעו לה כי בכוונתם לרכוש אגרות חוב של החברה מהסדרות א' ו–ב', במסגרת עסקאות במהלך המסחר בבורסה בסכום מצטבר של עד 8 מיליון שקל. איגרת החוב של המשביר 365 מסדרה א' ירדה ב-1.5% לתשואה של 26.3%.

 

אפריקה הודיעה היום כי היא מגדילה את שיעור הריבית שיישאו אגרות החוב החדשות מסדרה כ"ז שיונפקו במסגרת הצעת החליפין מ-6.45% ל-6.8%. הצעה זו מגיעה לאחר שבמאי האחרון העלתה החברה לראשונה הצעה לרכוש מהמשקיעים עד עד 75% מסדרה כ"ו (2.64 מיליארד שקל מתוך 3.5 מיליארד), באגרות חוב חדשות מסדרה כ"ז שתונפק, בהיקף של 2.84 מיליארד שקל, ושתהיה בעל לוח סילוקין מואץ יותר.

 

מניות במרכז

החברה להגנת הטבע הגישה היום לוועדה המחוזית תל אביב התנגדות רשמית לקידוחי הגז גבריאלה, שבבעלות מודיעין (צללה ב-23.42% ) (70%), המתוכנן בים מול חופי הרצליה. החברה מבקשת לדחות את בקשת הקידוח ולהימנע מלסכל את הכרזת רשות הטבע והגנים שהאזור הוא שמורת טבע ימית, ולכל הפחות להשיב את הדיון לוועדה המחוזית לבחינת חלופות למקום הקידוח. מחר, היום האחרון להגשת ההתנגדויות, צפויה גם רשות הטבע והגנים להגיש התנגדות.

 

שיחות בין בכירי אי.די.בי אחזקות (ירדה ב-5.22% ) למחזיקי איגרות החוב שלה בנוגע להגעה להסכם על פריסת החוב יתחילו הערב. ההגדרה הרשמית של הפגישה שנקבעה להיום בין נציגות האג"ח להנהלת אי.די.בי היא דיון על "ייצוב המערכת הפיננסית של החברה". ל"כלכליסט" נודע כי הן נציגי האג"ח והן אנשי אי.די.בי צפויים להביא לדיון הצעות למתווה חדש לתשלום החוב.

 

לידר (עלתה ב-5.41% ) , שדרכה שולטת קרן דן דוד בגרינסטון, הודיעה היום לבורסה כי היא במו"מ למכירת אחזקותיה בגרינסטון ב-50 מיליון שקל. לידר מחזיקה 56% ממניות גרינסטון. לפי מתווה העסקה אותו תיארה החברה בתחילה תמכור לידר 45.1% מהמניות של גרינסטון תמורת 50 מיליון שקל, או 91 אגורות למניה - פרמיה של 70% על מחיר מניית גרינסטון.

 

נובה מכשירי מדידה (עלה ב-5.60%) הודיעה היום לבורסה כי קיבלה הזמנות בהיקף 15 מיליון דולר מחברות מובילות בתחום יציקת המתכות, זאת כחלק ממאציהם לפתח את טכנולוגיות הייצור.

 

שמעון ברזילי, שעומד בראש קבוצת משקיעים שמנהלת מגעים לרכישת שליטה ביפנאוטו, יבואנית סובארו בישראל, מגד זאבי הציע לשלמה נחמה, יו"ר בנק הפועלים לשעבר, ובעל השליטה באלומיי קפיטל, להיכנס לעסקה, כך נודע ל"כלכליסט".

 

הסכסוך בין בעלי השליטה בפולאר השקעות (ירדה ב-0.50%) מאיים לפוצץ את הסדר החוב בדקה ה־90. אתמול הודיעה פולאר כי קרן המנוף אוריגו, הודיעה כי תעמיד את חובה של פולאר כלפיה לפירעון מיידי, אם זו לא תעביר לה תשלום בהיקף של 6.9 מיליון שקל. זאת, בתגובה להודעתה של פולאר יומיים קודם לכן כי תשהה את התשלום לאוריגו עד לבירור החלטת מחזיקי האג"ח בקשר להסדר.

 

קרדן ישראל (ירדה ב-7.35%) וחברת המזרח לאחזקות, חברת האחזקות של משפחת עיני, בעליה של UMI דיווחו אתמול כי החברות בוחנות אפשרות למכירת החזקותיהן בקרדן רכב, זכיינית חברת הליסינג וההשכרה אוויס לחברת UMI, יבואנית מותגי ג'נרל מוטורס שברולט, ביואיק וקדילאק.

 

הזדמנות ישראלית (ירדה ב-8.62%) ריכזה אתמול מחזור מסחר גבוה למרות שלא דיווחה על אירוע מהותי. החברה מחזיקה ברישיונות פלאג'יק, כאשר הבעלות על הרישיונות נחלקת בין ההזדמנות ישראלית של רוני הלמן ואורי אלדובי (10%), ובין טדי שגיא, בני שטיינמץ (42.5% כל אחד) והמפעיל הנורווגי הבינלאומי AGR שמחזיק ביתר הזכויות. על פי ההערכות, במקום פוטנציאל למציאת גז בנפח של 3.7 טריליון רגל מעוקב (TCF), שהם כ-104 מיליארד מ"ק, כ-40% מנפח מאגר "תמר".

 

גורמים בחברת שמן משאבי נפט וגז ביקשו להבהיר כי פרסום תשקיף המדף אתמול הינו מהלך טבעי במלאת שנה להנפקת החברה בבורסה והפיכתה לציבורית ולאחר שבמשך שנה זו לא התאפשר לחברה לפרסם תשקיף מדף על פי חוק. 


פורסם לראשונה 26/12/2012 10:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים