שתף קטע נבחר

 

הסדר טיעון מקל למארגני הפריצה לחטמ"ר אפרים

בית המשפט צפוי לאשר הסדר שבמסגרתו שלושה מחמשת פעילי הימין ירצו עונשי מאסר קצרים ושניים על תנאי. החמישה הואשמו כי ארגנו פריצה לבסיס, שבה צעירים התפרעו ופצעו קצין. סנגורו של אחד מהם: "פרשה שהחלה בקול תרועה רמה הסתיימה בקול ענות חלושה"

שנה אחרי המעצרים המתוקשרים בעקבות הפריצה לחטמ"ר אפרים לפני כשנה, הגיעו הצדדים להסדר טיעון מקל, שקיבל היום (ד') את אישור בית המשפט המחוזי בירושלים. 

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

חמשת פעילי הימין נעצרו זמן קצר לאחר המעשה בחשד שאספו מידע על תנועות צה"ל ואף החזיקו מסמכים מסווגים במטרה למנוע פינוי של מאחזים. על פי ההסכם שהתגבש עמם, שלושה מהם יישלחו לכלא לשלושה עד חמישה חודשי מאסר בלבד: עקיבא הכהן, אפרים חייקין ומאיר אטינגר. הם הורשעו בעבירת איסוף מידע בעל ערך צבאי, בקשירת קשר לשתי עבירות התפרעות ובפריצה למקום צבאי.

 

שלושה מחמשת הנאשמים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שלושה מחמשת הנאשמים(צילום: גיל יוחנן)

לאחר הפריצה לבסיס בחטמ"ר אפרים (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
לאחר הפריצה לבסיס בחטמ"ר אפרים(צילום: יואב זיתון)
 

על אלעד מאיר ודוד צבי אליהו שקשרו קשר לביצוע העבירה באותו סעיף - איסוף מידע - יגזרו עונש מאסר על תנאי בלבד וקנס כספי. אחרי תסקיר המבחן יכריע בית המשפט בנוגע להרשעתם. מכתב האישום המתוקן יימחקו הסעיפים המייחסים לחמישה מעורבות בפריצה לבסיס חטיבת אפרים ותקיפת מפקד החטיבה וסגנו. העונשים כפופים להחלטת בית המשפט.

 

תקפו את מפקד החטיבה, פצעו את סגנו

בינואר האחרון הגישה פרקליטות מחוז ירושלים כתב אישום חמור נגד כל החמישה, שבו נטען כי ארגנו את ההתפרעות האלימה בבסיס, שבמהלכה הותקפו מפקד החטיבה וסגנו. החמישה הואשמו גם כי הפעילו "חמ"ל מאחזים" וריגלו אחרי צה"ל במטרה למנוע פינוי והריסת מבנים ביהודה ושומרון.

 

מעצר בישיבת הרב, אחרי ההתפרעות בבסיס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הם הואשמו בסעיפים של איסוף מידע בעל ערך צבאי, קשירת קשר להתפרעות, כניסה למקום צבאי והכשלת עובד ציבור. בפרקליטות מחוז ירושלים ציינו אז כי בכתב האישום היו מעורבים הדרגים הבכירים ביותר במשרד המשפטים, והוא הוגש לאחר ישיבה בראשות היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין.

 

כעת, שנה לאחר מעצרם ולאחר שנטען כי הפעילו "רשת ריגול", הושגה עסקת טיעון מקלה בין הפרקליטות לסנגוריהם של הנאשמים בפרשה שכונתה "פרשת המרגלים".

 

מסרו מידע צבאי כדי למנוע פינוי

באירוע שהתרחש לפני קצת יותר משנה הודיעה המדינה על כוונתה להרוס מספר שכונות לא חוקיות בשומרון. בימים שסביב הפינוי התארגנו פעילי ימין באזורים המיועדים להרס והעבירו מידע על תנועת הכוחות, בכדי לסכל את המהלך.

 

באחד בערבים שבהם העריכו פעילי הימין כי מתוכנן הרס של אחד המוקדים, הפגינו כמה עשרות צעירים מול חטמ"ר אפרים ובשלב מסוים אף נכנסו לתוך הבסיס והתפרעו. במהלך האירוע הותקפו סמח"ט חטיבת אפרים שנפצע קל וכן מח"ט החטיבה. הכניסה הלא חוקית לבסיס ופציעת הסמח"ט גררו אחריה תגובות קשות.

 

לאחר מספר ימים ערכו השב"כ והמשטרה פשיטה על דירה בקריית משה בירושלים שלפי החשד לשם רוכז כל המידע על תנועות הצבא ומשם אורגנו ההפגנות. בדירה נעצרו מספר פעילי ימין ששהו שם. שלושה מהם - אליהו, חייקין ואטינגר - נשארו עצורים בחשד להפעלת חמ"ל המאחזים. בהמשך נעצרו גם מאיר והכהן בחשד למעורבות בפרשה.

 

בתחילה דובר על כוונה להאשים את החמישה בעבירת ריגול, אך לבסוף הם הואשמו בסעיף "איסוף מידע בעל ערך צבאי" לצד אישומים נוספים.

 

עו"ד דוד הלוי, סנגורו של אלעד מאיר, אמר בתגובה: "התיק הזה שכונה בתחילה 'תיק המרגלים' והחל בקול תרועה רמה, מסתיים היום בקול ענות חלושה".

 

עו"ד יצחק בם שייצג את מאיר אטינגר מטעם הסנגוריה הציבורית הוסיף: "אני מרגיש כמו בבית משפט מתקופת המנדט שדן בתקנות מנדטוריות. אני שמח שלפחות הפרקליטות ירדה מהעץ וניתקה את הקשר בין הנאשמים לפריצה לחטמ"ר".

 

Read this article in English

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנאשמים
צילום: גיל יוחנן
מאיר אטינגר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים