שתף קטע נבחר

 

הושלם פינוי דיירי בלפור 2 בבת-ים: "שברו אותנו"

חודשים אחרי שהוגדר כמבנה מסוכן פונה הבניין. לטענת העירייה, לכל הדיירים - בהם קשישים וניצולי שואה - נמצא פתרון. אבל המפונים קובלים: "מההבטחות לא נשאר דבר"

סוף לסיפור: אחרוני הדיירים בבלפור 2 בבת ים פונו ביום שני השבוע מבתיהם. הבניין, שהוגדר כמסוכן למגורים, נאטם. פעילים חברתיים שסייעו למפונים, בהם קשישים וניצולי שואה, טוענים כי הטיפול בעניינים עדיין לא הושלם, אולם בעירייה מגיבים ואומרים כי לכולם נמצא פתרון ראוי.

 

 

דיירי בלפור בבת ים. בהוראת בית משפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דיירי בלפור בבת ים. בהוראת בית משפט(צילום: מוטי קמחי)

הבניין. מסוכן למגורים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הבניין. מסוכן למגורים(צילום: מוטי קמחי)

 

בשנים האחרונות חיו הדיירים בתנאים מחפירים ומרביתם נטשו את המקום. באחרונה, בשל הוראת בית משפט, הוחלט לזרז את הפינוי אולם זה התעכב בשל היעדר פתרונות דיור לכולם. השבוע עזבו הדיירים האחרונים והבניין נאטם.

 

עוד בחדשות ynet:

 

ביום שני הגיעו לבניין נציגי הרשויות, מלווים בשוטרים, ולדבריהם הכול נעשה בהסכמה. "פינו את מי שנותר אבל לא לכולם יש סידור טוב וקבוע", טוען אחד הפעילים החברתיים. "יש כאלו ששכרו דירה במחיר שקשה להם לעמוד בו, ואנחנו ממשיכים לנסות ולמצוא להם פתרון קבע, גם דרך משרדי הממשלה. ככל הידוע לי, אף אחד לא נזרק לרחוב. חלק קיבלו דיור ציבורי אבל יש גם כאלה שצריך להמשיך ולטפל בהם".

 

לטענת פעילים חברתיים שסייעו לדיירים, חלקם לא קיבל כל סיוע מהעירייה, ואחרים זכו לפתרונות חלקיים וזמניים בלבד, כמו עזרה בהובלה או בשכר דירה לחודש אחד.

 

"למעשה לא הייתה לי ברירה", אמרה ל-ynet לודמילה קצמן, בת 50 ואם חד-הורית לילד בן 14 שעזבה את הדירה. "לא רציתי לעזוב אבל אחרי שלושה שבועות ללא חשמל, ללא מים חמים וללא גז לא היה כבר מה לעשות. הילד שלי היה צריך מינימום של תנאים ולא הייתה אפשרות אחרת". קצמן, שמוכרת כנכה, תקפה את התנהלות העירייה ואמרה כי "אנחנו בקשיים גדולים. לא קיבלנו מהעירייה גרוש ועכשיו המקרר שלנו ריק ואנחנו נעזרים בשכנים. בניגוד לכל ההבטחות לא קיבלנו בסוף כלום".

 

היא ושכנתה ויולטה שכרו דירה בהמשך הרחוב. "שברו אותנו, אין צדק", הגיבה האחרונה. "בעירייה הבטיחו לנו דברים יפים. אמרו לנו: 'נדאג לכן, אנחנו לא רוצים שתהיו ברחוב', אבל מכל זה לא נשאר דבר. אני לבד בעולם, עובדת עבודה פיזית קשה במכבסה ועכשיו אני לא יודעת מה אעשה".

 

מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "לכל הדיירים נמצאו פתרונות דיור. דיירת אחת עברה להתגורר בערד על פי בקשתה, ומימנו

 לה את העברת הציוד ומונית, בזכות התערבותנו היא זכתה בדירת 'עמידר' ללא ערבים. שניים נוספים יצאו להתגורר בשכר דירה וקיבלו סיוע כספי מהעירייה. השוטרים לא פינו איש, רק עברו בבניין בכדי לוודא שהוא ריק. דייר אשר דיווח על עזיבתו שלושה ימים קודם לכן, אך חזר למבנה, התבקש על ידי השוטרים לעזוב את המקום וכך היה".

 

לגבי הדיור הזמני נמסר מהעירייה: "מציאת פתרונות דיור אינה בסמכות העירייה, אלא בסמכותם של משרדי ממשלה. לפנים משורת הדין פעלה העירייה על מנת להציל את הדיירים שהיו במבנה מסוכן ודאגה להם לקורת גג, עד אשר עניינם יוסדר על פי דין מול הרשויות השונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלפור בבת ים. כל הדיירים פונו
צילום: מוטי קמחי
ויולטה ולודמילה
צילום: ירון ברנר
מומלצים