יהיה טעים: 20 ארוחות הסילבסטר המומלצות בישראל
אספנו את תפריטי הארוחות המסקרנים ביותר שיוגשו בסילבסטר הקרוב . מסביצ'ה בר בתל אביב, עבור בבשרים בהרצליה ונצרת ועד למסיבה מושקעת בבר של מחניודה ירושלים - קבלו את 20 המקומות הכי שווים לחגוג בהם את השנה האזרחית החדשה
וילה וי | חד נס
השף גיא בן שמחון השיק לפני מספר חודשים מסעדה ביישוב הפסטורלי חד נס שברמת הגולן, שגם משרתת את הצימרים שהוא מנהל יחד עם אשתו.
בסילבסטר הוא יעלה תפריט מיוחד הכולל שלל מנות מושקעות כקפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי וערמונים ;כבד אווז על וואפל בלגי, קרם לימון ושוקולד ; ריזוטו כמהין ופטריות פורצ'יני ; אנטריקוט בציר עגל וגרגירי פלפל ; קינוח שוקולדי מושחת וגם קוקטייל קיר רויאל.
המחיר לאדם: 225 שקלים.
וילה וי, חד נס. לפרטים והזמנה: 054-4704555
אל מרסא | עכו
בעכו חוגגים סילבסטר בארוחה טעימות מיוחדת במסעדת "אל מרסא". בתפריט: טונה כבושה בשמן זית טימין ועלי דפנה, צדפות מוקרמות בפרמזן, קלמרי פריך, גרטן ירקות שורש ברוטב שמנת גורגנזולה, גלילת סינטה במילוי פטריות, שרימפס בשמן זית, סטייק סינטה בגריל ועוד. הארוחה מלווה במופע מוזיקלי.
המחיר לאדם: 300 שקלים
אל מרסא. נמל הדיגיים עכו. 04-9019281
אולגה | נצרת
מסעדת הבשרית הנצרתית של השף סאמר מילאד עורכת מסיבת סילבסטר חגיגית, עם מנות שף ובשרים מהאטליז המשפחתי.
בתפריט: קבלת פנים עם טאפאסים, פונץ' וצ'ייסרים ; טרטר לובסטר עם פומלה ורכז רימונים ; 3 סוגי סלטים, פטריות במילוי גבינות ; נקניקיות צ'וריסו חריפות שמכינים במקום ; מנת כתף טלה עם רימון מקורמל לעיקרית ולקינוח - יין מבעבע וכנאפה. אחרי האוכל ינגן דיג'יי וינעים את זמנם של הסועדים והחוגגים בבר המושקע של המסעדה בקומה השנייה.
המחיר לאדם: 300 שקלים
אולגה. גוש 16506 (שכונת אלרום), נצרת. להזמנות: 04-6567755
הנמל 24 | חיפה
אופציה רומנטית מאין כמותה: מסעדת השף החיפאית של השף רן ראש מעלה ארוחה מושקעת ושווה.
לפתיח מגישים קונסומה מרק דגים ואחריו עולות ובאות מנות כקרפצ'יו מוסר ים ; טירמיסו כבד טלה ואווז ; מילפיי פילה בקר וגם סברינה טופי וקרם מסקרפונה. במסעדה מבטיחים הפתעות לאורך הארוחה.
המחיר לאדם: 290 שקלים
הנמל 24, נמל חיפה. להזמנות: 04-8628899
נאמוס | הרצליה
מסעדת נאמוס חוגגת את השנה האזרחית החדשה עם תפריט חגיגי שנבנה במיוחד עבור ערב זה המשלב מנות ממטבחו של השף אביב לוי ומטבח הסושי שף במקום, הנחשב לאחד הטובים בישראל. התפריט הזוגי כולל 5 מנות ראשונות, מנה עיקרית לבחירה לכל סועד, מנות אחרונות ושמפנייה בחצות (300 שקלים לסועד) עוד בתוכנית הופעה אקוסטית חיה ומסיבת ריקודים עד השעות הקטנות של הבוקר.
בין המנות שיוגשו: לראשונות - אנדיב, תות שדה וגורגונזולה איטלקית, ניו סטייל סשימי עם ספייסי מיסו ווסאבי מיו, סלמון נורבגי מעושן עם רושטי תפו"א קרם פרש ועירית, קלאמרי פלאנצ'ה עם עגבניות, זיתים שחורים וקוביות פטה, שרימפס טמפורה עם רוטב צ'ילי - סאקה.
בעיקריות ניתן לבחור מבין פילה בקר, ברוטב כמהין עם תפו"א פונדנט, פירות ים, בזיגוג פרנו עם סרטן כחול, פילה לוקוס מקומי, ברוטב שמפנייה ותבשיל מנגולד, קוקי סאן ז'אק צרוב, עם קוויאר אדום או רביולי של דוקסל פטריות ורוטב גבינה כחולה ולקינוח פלטת פירות אקזוטיים ומגש פטיפורים בלגיים.
נאמוס. הצדף 1, מועדון היאכטות הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9511555
מיט בר | הרצליה ותל אביב
קרניבורים מוזמנים לחגוג בערב בשרים שמתקיים בסילבסטר בסניפי המיט בר. בתפריט: קוקטייל בליני, 2 ראשונות מהתפריט, 2 עיקריות או נתח זוגי, קינוח זוגי ושתייה חמה וכוס קאווה ושלל פינוקים. יהיה גם בקבוק מואט שאנדון במחיר מבצע של 200 שקלים.
המחיר לאדם: 280 שקלים
מיט בר. שדרות ח"ן 52 ,תל אביב. 03-6956276. הסדנאות 4, הרצליה. 09-9568844
קבלייר | ירושלים
מסעדת קבלייר הירושלמית, החוגגת בימים אלה 20 שנה להיווסדה, תציע בערב הסילבסטר 'מסע בזמן'. במסגרת הסילבסטר תציע המסעדה תפריט טעימות שיציע את מיטב המנות של המסעדה לאורך 20 שנות פעילותה, וכן מנות חדשות מהתפריט.
התפריט יכלול בין השאר: כוס קאווה ; קרפצי'ו לברק ; סשימי טונה ; רביולי סרטנים ; סורבה אשכולית אדומה ; כבד אווז "קבלייר" ; טליוליני בשמנת וכמהין ; צלעות טלה ופול ירוק ; לקינוח - וולקנו שוקולד וואשרין פירות אדומים
המחיר לאדם: 350 שקלים
יוד'לה | ירושלים
השף תומר עמדי מעמיד ביוד'לה, הבר של מחניודה, ארוחת טעימות בסימן "נוגעים בכוכבים" ובסגנון של אתגרי מאסטר שף - חומרי גלם שמתחברים יחד למנות מיוחדות. ארוחת טעימות תכלול 8 מנות באווירה חגיגית, כששולחן הבר יעטה מפה לבנה ו-5 טבחים יכינו מול הסועדים את המנות המושקעות.
בין המנות בארוחה: כבד עם שערות חלבה וטוויל שומשום שחור; הליבוט עם צ'אודר תירס, בייקון וקוקי סאן ז'אק ; "ביצה בקן - הדור הבא" - ביצה בתוך בריוש עם גאודה מיושנת, כמהין ושינקן.
בגזרת הקינוחים, עליהם אמונים יעל ורדי ומשה "שבלול" מזרחי תגיע פלטה עם שלל מיני-מתוקים: בליני מתוק עם מוס מסקרפונה ופטל ; סניקרז תוצרת בית עם מרשמלו פריך; מוס שוקולד לבן קפוא עם עוגת פיננסייר עם עוגת דובדבן.
המחיר לאדם: 299 שקלים, כולל פינוקים וכוס יין מבעבע בחצות
יודלה. בית יעקב 11, ירושלים. להזמנות: 02-533442
קלואליס | רמת גן
השף ויקטור גלוגר מכין לשנה האזרחית החדשה ארוחה יוקרתית במיוחד בת 5 מנות ובליווי 2 יינות מעולים במזיגה ללא הגבלה: קיאנטי קלאסיקו ריזרבה 06 של יקב אנטינטורי ושאטו סן מישל גוורצטרמינר 2011. תהיה גם מוזיקה חיה ושלל הפתעות.
תפריט הסילבסטר כולל בין השאר קרפצ'ו סי באס עם סלסת אפרסמון, קריספי תרד יוגורט ולימון איטלקי ; דואט פואה גרא קונפי, קרם ברולה פואה גרא ובריוש פיסטוק ; פאסטייה ברבוניות עם טפנד קלמטה, עגבניות קונפי ובזיליקום, שמן טרגון רביולי "ערמונים על האש" ברוטב חמאת פורט ; דג או צלעות טלה בצלייה איטית ; פאייה פירות ים אנדלוסית בניחוח זעפרן עם קוקי סאן ז'אק, שרימפס ג'מבו, קלאמרי סגול ומולים ועוד .
למנה אחרונה יעלו וריאציית אגוזים דקוואז פרלינה, בראוניז פיסטוק, מקרון אגוזים וגלידת חמאת פקאן
המחיר לאדם: 720 שקלים כולל יינות
קלואליס- אבא הילל 16 ר"ג, טל' 03-5759060,
פרונטו | תל אביב
במסעדה האיטלקית האהובה של רפי אדר יחגגו סילבסטר בארוחה מיוחדת של מנות חלוקה שיוגשו למרכז השולחן ועל הדרך גם יציינו יומולדת 24 למסעדה.
במסגרת הארוחה יעלו ויבואו 5 מנות: מנת פתיחה ; ראשונות לבחירה כדג קרודו עם ארטישוק ושמן פיסטוק או ריזוטו כמהין טריות וחזה ברווז ; לעיקריות: אוסובוקו טלה או לוקוס צלוי וקינוח שוקולדי מושחת או גלידה מושקעת.
המחיר לאדם: 320-380 שקלים, כולל כוס של יין פרוסקו
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-5660915
קימל | תל אביב
השף שאול בן אדרת חוגג את פרוץ השנה החדשה בארוחת סילבסטר חגיגית ומשתלמת במסעדת קימל ומציע ארוחה מלאה לבחירה מתוך תפריט ספיישלים בניחוח צרפתי כפרי, קאוות ומתוקים בשעת חצות זיקוקים ובלונים נופלים מהתקרה ונשיקה לסיום.
בין המנות שיככבו: סשימי לוקוס עם סלט אנדיב ושומר בווינגרט חלפיניו ותאנה ברולה; רביולי טלה בדוקסל פטריות ברוטב יין פורט ואספרגוס בגריל ; קדירת פירות ים ; מניפת פילה בקר וכבד אווז ברוטב פלפל, רוזמרין ועצמות מח ; פילה ברולה במעטפת חרדל בזיגוג סוכר ודבש ; וולינגטון סינטה, סינטה צלויה מדיום, עטוף בבצק עלים ברוטב קברנה וציר טלה.
לקינוח תוגש קאווה לצד מתוקים ותה וורדים מתוק.
המחיר לאדם: 200-270 שקלים
קימל. השחר 6, תל אביב. 03-5105204
קיטשן מרקט | נמל תל אביב
לרגל הסילבסטר מציע השף יוסי שטרית ארוחת טעימות מפנקת במיוחד במסעדתו קיטשן מרקט שבשוק הנמל בתל אביב. הארוחה כוללת 3 מנות ראשונות, מנה עיקרית, 2 קינוחים וכוס קאווה מבעבעת.
בין המנות שיוצעו בתפריט הטעימות: קפוצ'ינו ערמונים; אסקלופ כבד אווז, טארטאטן חבושים, בועות דבש וברגמונט; עוף אורגני עם פנצ'טה ופונדו כרוב לבן; טורטליני ארטישוק ירושלמי, ערמונים וגזרים צבעוניים; טרין טלה.
לקינוח יוגשו אונטרמה (שכבות שוקולד קפה ואגוזי לוז עם גלידת אייריש קרים) וכדור שוקולד לבם במילוי מוס שמנת חמוצה, פטל טרי, מרמלדת חבושים, לימון, וניל ומרטיני חם.
המחיר לאדם: 270-300 שקלים
Kitchen Market נמל תל-אביב 03-5446669
פאבלה | תל אביב
ארוחה לא שגרתית ולא יקרה בבר הסביצ'ה המקסים שבמרכז תל אביב לרגל יום הולדת שנה לבר. במשך שלושה ימים, החל מיום ראשון ה-30.12.2012 ועד ליום שלישי ה-1.1.2013 יוצעו כל המנות במחיר 1+1 - משלמים על מנה אחת והשנייה מוגשת בשקל אחד בלבד.
בין הקוקטיילים המושקעים שיוגשו בבר לצד המנות ניתן למנות מרטיני חלבה, אמריקנה (קוקטייל בייקון מייפל צ'ילי), סנגרייה וג'ין ותותים. במילה אחת: שווה.
המחיר לאדם: לפי הזמנה. גם אין מינימום.
פאבלה. קינג ג'ורג' 79 (ליד הדיזנגוף סנטר), תל אביב.
אדורה | תל אביב
במסעדת אדורה מתכנן השף אבי ביטון משתה מיוחד לסוף השנה שיכלול, מלבד קאווה חופשית לאורך כל הערב, מגוון רחב של מנות שיוגשו למרכז השולחן כמו: טרטר טונה אדומה בנוסח ויטנאמי, פטה כבד אווז עם פיסטוקים ושרימפס קריסטל באיולי תבלינים.
המחיר לאדם: 222-333 שקלים
אדורה. בן יהודה 226, תל אביב. 03-6050896
הרברט סמואל | תל אביב
במסעדת הרברט סמואל יחגגו את ערב הסילבסטר עם תפריט חגיגי שנבנה במיוחד לערב זה. בין המנות שיככבו בתפריט: אוייסטרים, לוקוסים שלמים וטרין כבד אווז משויש בקונפי שוק ברווז.
המחיר לאדם: 450 שקלים
לפרטים נוספים והזמנות: 03-5166516, קויפמן 6 תל אביב.
מאנטה ריי | תל אביב
מסעדת מאנטה ריי, אחד המקומות הרומנטיים בישראל, יציע בסילבסטר מנות ספיישל לצד התפריט הרגיל וכן שמפניות במחיר מוזל.
בין הספיישלים יככבו סרף אנד טרף - מנת אנטריקוט וסרטנים זוגית (190 שקלים); אויסטרים טריים מצרפת (23 שקלים ליחידה) ועוד. בסילבסטר יגישו לאורחים תותים ומבעבע.
המחיר לאדם: על פי הזמנה, אין מינימום
מאנטה ריי. חוף עלמה, תל אביב. 03-5174773
דלאל | תל אביב
במסעדת דלאל יחגגו את הסילבסטר בארוחה חגיגית. בתפריט: מרק לפתיחה, ראשונה, מנת ביניים, עיקרית, פרה דיזרט וקינוח וגם לחמים תוצרת דלאל וכוס מבעבע בחצות.
בין המנות בתפריט: מרק אפונה כוסברה ושרימפס; חציל קלוי, קרם כרובית וביצה עלומה; טרטר דג ים; ברזאולה עם אגסים ובלסמי; פילה בקר, בטטה צלויה על מלח, קציפת כמהין וערמונים; אוסובוקו טלה, שעועית שחורה, גרמולטה עם צנון ושאלוט צלוי ועוד.
המחיר לאדם: 400 שקלים
דלאל. שבזי 10 (נווה צדק), תל אביב. להזמנות : 03-5109292
קורדיליה | יפו
במתחם השף של ניר צוק, שכולל את מסעדת קורדיליה, חדר השף וביסטרו נועה, יציעו בערב השנה החדשה שלל תפריטים וארוחות כיפיות במחירים משתנים.
ניר צוק יבשל ארוחה מיוחדת במתחם השף שתכלול בין השאר ואלדורף מודרניסטי, אויסטרים, לוקוס מאודה על שרדונה וסלט אצות שחורות, קינוחים מרהיבים ושמפניה.
בקורדיליה יציעו תפריט הכולל סיגר ברווז אצה מתולתלת ברימונים; מרק ערמונים של חדר השף; ריזוטו אספרגוס וקציפת פרמזן; דואט עגל וכבד אווז; דג ים בתבשיל שומר עדין; סלט תותים מבושל בווניל; כדור שוקולד בלגי.
המחיר לאדם: 290 שקלים בקורדיליה, 720 בחדר השף.
מתחם השף ניר צוק, יפו. להזמנות: 03-5184668
מועדון הקצינים | תל אביב
מסעדת הדגל של רשת "ג'ירף" תציע ארוחה מיוחדת בסילבסטר במחיר יחסית משתלם ועם שפע מנות מיתולוגיות של המסעדה ושל הרשת.
בתפריט: הר גאו כמהין ; צ'אפטי סלמון ; אטריות שחורות עם סרטנים ; קארי עוף בגריל וקינוח מיוחד - מונבלאן "אנג'לינה" עם ערמונים.
המחיר לאדם: 130 שקלים
מועדון הקצינים. הארבעה 21, תל אביב. להזמנות: 03-6851154
ננה | תל אביב
מסעדת ננה חוגגת סילבסטר עם שמפניות מבית "מואט שאנדון" בכוסות ובקבוקים וכן תפריט מבעבעים הכולל קאוות, שמפניות נוספות וגם מבעבעים ישראלים.
בין מנות הספיישל לסילבסטר ניתן לראות מנות כמו: שוק אווז קונפי עם ארטישוק ירושלמי ברוטב יין (89 שקלים) ; סלט אטריות שעועית עם ירקות פריכים וסלמון סקין (45 שקלים) ; סינטה עם בצלים מקורמלים (115 שקלים) ; סלט סלקים עם ויניגריט אגוזים וגבינת חלומי (47 שקלים). יהיה גם דיג'יי וכן תפריט ספיישל קוקטיילים.
ננה, אחד העם 1, תל אביב. טלפון: 03-5161915
ויסטה | אשקלון
מסעדה כשרה חדשה ומסקרנת באשקלון מציגה תפריט ייחודי בן לא פחות מ-7 מנות שיוגשו לצד בקבוק יין משובח אדום ויין מבעבע ללא הגבלה וכלול במחיר.
התפריט כולל בין השאר ריזוטו של פטריות פורציני טריות; חזה ברווז ומעל קרפצ'יו כמהין שחורות ברוטב ברווזים ואננס; מדליוני פילה עגל עם כבד אווז ועוד. המסעדה מבטיחים גם מתנת פרידה לכל זוג בתום הארוחה.
המחיר לאדם: 300 שקלים
ויסטה. חוף דלילה אשקלון. טלפון להזמנות: 08-6441444.