שתף קטע נבחר

 

האונס שהצית את הודו: הצעירה אושפזה בחו"ל

מצב הסטודנטית שהוכתה באכזריות במוטות ברזל באוטובוס בניו-דלהי ונפלה קורבן לאונס קבוצתי, מוסיף להיות קשה מאוד. הלילה הועברה לבית חולים בסינגפור. ממשלת הודו, שהתמודדה בעקבות הזוועה עם גל הפגנות בשבוע האחרון, תשלם על הטיפול

הצעירה ההודית שהאונס האכזרי שלה באוטובוס בניו-דלהי עורר בשבוע האחרון מהומות ברחבי המדינה והפגנות נגד חוסר הטיפול של הממשלה באלימות נגד נשים, הוטסה הלילה (יום ה') לסינגפור ואושפזה שם בבית חולים מקומי שבו תטופל. הצעירה, סטודנטית בת 23, סובלת מפגיעות פנימיות ומצבה קשה. לפי גורמים רשמיים, הטיפול שתקבל בסינגפור עשוי להימשך כמה שבועות.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הצעירה, ששמה לא פורסם, אושפזה בבית החולים "מאונט אליזבת'", הידוע ככזה המתמחה בהשתלת איברים. בהודעה שפרסם בית החולים נמסר כי היא הועברה מיד ליחידה לטיפול נמרץ, "כשמצבה קריטי ביותר". לפי ההודעה, "היא נבדקת ובית החולים פועל בשיתוף פעולה עם שגרירות הודו". ממשלת הודו צפויה לשלם את כל הוצאות הטיפול בצעירה בבית החולים בסינגפור.

 

נשים מתמודדות עם התקפות יום-יומיות. מפגינים בהודו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשים מתמודדות עם התקפות יום-יומיות. מפגינים בהודו(צילום: AFP)

שוטר נהרג במהלך ההפגנות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שוטר נהרג במהלך ההפגנות(צילום: AFP)
 

הצעירה נפלה קורבן לאונס קבוצתי באוטובוס ב-16 בדצמבר, כשנסעה באוטובוס בניו-דלהי ביחד עם חבר. שישה גברים היכו אותה ואת החבר

שהיה עמה במוטות ברזל, הפשיטו אותם מבגדיהם ואחרי האונס השליכו אותם מהאוטובוס לצד הדרך. עוברי אורח נתקלו בשניים, והם הובהלו לבית חולים בניו-דלהי. האוטובוס, שבו לא היו נוסעים נוספים מלבד שני הקורבנות וששת התוקפים, נסע ברחבי העיר במשך שעות במהלך ההתקפה, וחלף אפילו על פני עמדות בידוק של המשטרה.

 

עם היוודע דבר האונס ומצבה הקשה של הצעירה, פרצו הפגנות מחאה גדולות בניו-דלהי ובערים נוספות בהודו, והושמעו קריאות לגזור עונש מוות על אנסים. כיום ניתן לגזור על אנסים עונש של מאסר עולם בלבד. כל ששת החשודים באונס נתפסו.

 

הדרישה: עונש מוות לאנסים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הדרישה: עונש מוות לאנסים(צילום: EPA)

 

אונס הצעירה העלה לכותרות את האלימות שבה נתקלות נשים הודיות בערים ובעיירות באופן יום-יומי, החל בשליחת ידיים לעברן וכלה בהפניית האשמות כלפיהן, שלפיהן הן גורמות לאלימות מינית. אפילו קורבנות אונס בהודו אינן נוהגות להגיש תלונה לעתים קרובות על שעברו, בשל

הסטיגמה החברתית שתדבק בהן. נשים רבות אומרות כי בנו את כל חייהן סביב ההגנה על עצמן ועל ילדיהן, וכי הן נמנעות מתנועות מסוימות כדי לא למצוא את עצמן מותקפות מינית.

 

בהודעה כתובה שפרסמה היום שגרירות הודו בסינגפור נמסר כי היא קיבלה "הצעות רבות" לסייע לצעירה. "משפחתה מקבלת כעת את כל הסיוע הנחוץ". מאז פרסום דבר האונס נערכו בניו-דלהי הפגנות כמעט מדי יום, ופעמים רבות פיזרה אותן המשטרה המקומית תוך שימוש בגז מדמיע ובזרנוקי מים. במהלך עימותים שנרשמו שם נהרג שוטר אחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מפגינים בעקבות האונס האכזרי
צילום: EPA
צילום: AFP
כל ששת החשודים באונס נעצרו. אבל מה עכשיו?
צילום: AFP
מומלצים