החוקר הוקלט: "חוקרים יעני, מת לסגור את התיק"
לפני כשנתיים הותקף אבי אגסי באלימות קשה, ואף שמשטרה יודעת מי החשוד במעשה, החקירה לא התקדמה. החוקר בפרשה התכוון לדבר עם החשוד, אך התקשר בטעות אל אגסי ופלט: "למרות שיש ראיות המלצנו לסגור את התיק". האזינו לשיחה
שבועות ארוכים לא הבין אבי אגסי בן ה53- מחיפה מדוע משטרת ישראל סוגרת שוב ושוב את תיק החקירה נגד מי שלטענתו תקף אותו בצורה קשה וגרם לו חבלות רבות בגופו. שיחת טלפון שקיבל לאחרונה פתרה לו את התעלומה - מצדו השני של הקו היה החוקר בפרשה, ציון קרקליס, שטעה לחשוב שהוא מדבר עם החשוד בתקרית וניסה לתאם איתו גרסאות כדי להביא שוב לסגירת התיק.
כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
חוקר: "הוא בוכה, האגסי הזה, שכאילו אנחנו לא מטפלים, ואנחנו כאילו מורחים את הזמן בעדות הזאת. אתה מבין? עכשיו אני צריך עדות כאילו בגלל שנכנסו אליך הביתה, כשהאישה הייתה בהריון. על זה שהיא הייתה בהריון באותו זמן וזה גרם לבלגן והיא התעלפה שם, ובאו אנשים מבחוץ. אתה יודע, נסגנן את זה יפה אחי."
אגסי: "ואז יסגרו את התיק"?
חוקר: "מן אללה, בעזרת השם, רק שיעזבו אותי כבר. התיק הזה כבר שיגע אותי. זו הפעם השלישית שמביאים לי אותו."
אגסי: "אז למה לא חוקרים עד הסוף"?
חוקר: "חוקרים יעני, אבל הוא פשוט מאוד בכה שסגרו את התיק, אז פתחו אותו. הוא אומר שנגרם לו עוול, שהמשטרה לא חקרה מספיק ושתקפו אותו ועשו לו, ועשו לו, ועשו לו. אנחנו המלצנו לסגור את התיק, למרות שיש חומר ראיות נגד החשודים."
בבעלות משפחתו של אגסי דירה בחיפה, שאותה השכירו לחשוד, תושב כפר כעביה. "הוא שכר את הדירה עבור הפועלים שלו," מספר אבי, "בחצי השנה הראשונה הוא שילם לי את שכר הדירה בזמן, אבל אחר כך התחלתי לרדוף אחרי הכסף. בשלב מסוים, כאשר נצבר חוב של 4,500 שקלים, ביקשתי ממנו לפנות את הדירה."
בינואר 2011 הגיע אגסי לביתו של החשוד, המתין לו שעה וכשזה חזר גילה שאין בידיו את הסכום הדרוש. "כחודש לאחר מכן הגעתי אל הכפר שוב, אחד העובדים שלו ביקש לדבר איתו בחוץ ופתאום החשוד קפץ עליי כשבידו מוט ברזל ואיתו הוא הרביץ לי בכוח רב. הפועלים שלו הצטרפו אליו."
"היו עושים בי לינץ'"
אגסי מספר כי בשלב מסוים הגיעה למקום אשת החשוד וביקשה מבעלה לחדול ממעשיו. "שייח הכפר יצא מביתו, ראה את האירוע והזמין ניידת משטרה. הוא הרחיק את התוקפים ממני, הכניס אותי אליו הביתה, וברור לי שאם הוא לא היה מתערב היו עושים בי לינץ' ולא הייתי יוצא משם בחיים."
השוטרים שהגיעו למקום גבו את עדותו והזמינו אמבולנס, וזה פינה אותו לבדיקות ולטיפול בבית-חולים. "עוד בליל התקיפה החשוד התקשר לאחי וביקש להגיד לי שלא אגיש נגדו תלונה כי הוא מתכוון לשלם את כל הכסף. כמה ימים לאחר מכן הגיע הנהג שמבצע עבורו את ההסעות לפועלים והחתים אותי שקיבלתי את הכסף. אחר כך הוא טען שחתמתי על מסמך סולחה, אבל לא היה דבר כזה."
"איש חוק חוצה את הקווים"
לאחר שלא שמע דבר מהמשטרה, פנה אגסי בעצמו לתחנה במגדל-העמק ונדהם לשמוע כי התיק נסגר מחוסר ראיות, ומבלי שקיבל על כך הודעה. אחרי שערער על ההחלטה קיבל אגסי אישור מרפ"ק בסאם מישרקי על כך שהוחלט לפתוח את התיק מחדש. במהלך אותה חקירה התקבלה שיחת הטלפון מהחוקר ציון קרקליס, שסבר כי הוא מדבר עם החשוד בתקיפה, בזמן שחייג דווקא אל המותקף. "הוא הציג את עצמו בשם 'ציון' ממשטרת מגדל-העמק," נזכר אגסי, "אחר כך הוא הזכיר את שמו הפרטי של החשוד והבנתי מיד את הטעות שלו, בשלב הזה התחלתי להקליט את השיחה".
ככל שהשיחה התארכה, אגסי התקשה להאמין למשמע
אוזניו. "הבנתי איך החוקר הזה בודה גרסה ופשוט מתדרך את החשוד בתקיפה, אומר לו מה אשתו צריכה להגיד בעדות כדי לסגור את התיק. ההקלטות שיש לי חושפות כיצד איש חוק, שוטר וחוקר במשטרה שצריך להיות הכי אמין וישר בעולם, חוצה את הקווים."
כעת מתכוון אגסי להילחם ולא לוותר עד שהצדק ייעשה" .כמעט נרצחתי בתוך הכפר," הוא אומר, "לא אתן להם לסגור את התיק מטעמים לא ענייניים. הגשתי ערר נוסף ודרישה חד-משמעית להעמיד אותו לדין."
ממשטרת מחוז צפון נמסר: "מהחקירה שהתנהלה, ומהראיות שנאספו, לא התגבשה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום גם לאחר הערר. הפונה מוזמן להגיש תלונתו במחלקה לחקירות שוטרים לבדיקת טענותיו".