שתף קטע נבחר

סיכום שנה: הכתבות הכי נצפות במהלך 2012

עיריית תל-אביב רוצה אוטובוסים בשבת, משרד התחבורה מתכנן לגבות מכם כסף לק"מ ומדריך המכוניות הזולות בישראל. אלו הכתבות שהכי עניינו אתכם בשנת החולפת

שנת 2012 לוותה בכמה אירועים מרעישים בתחום הרכב בישראל. החל משביתות וקרב התייעלות ציני על גב הנוסעים ברכבת ישראל, דרך הפסדי העתק במיזם הרכב החשמלי "בטר פלייס" וסילוקו של שי אגסי, ועד להמשך מהפיכת הקטנות הזולות. הפסקת הסדר הסעת החיילים ברכבת, רכיבת אופניים על המדרכה והבחירה של משרד האוצר ברכבי שרד של ב.מ.וו - כל אלו עוררו גל תגובות גדול במיוחד.

 

קבלו אם כך את 10 הכתבות המובילות ב-2012, כל אחת מהן עם מאות אלפי מבקרים ייחודיים:

 

1. עיריית תל אביב החליטה: רוצים אוטובוסים בשבת

20 בפברואר - עיריית תל אביב תבקש ממשרד התחבורה להפעיל תחבורה ציבורית גם בשבתות. אם לא תאושר הבקשה, תקים העירייה חברת הסעות עצמאית. ח"כ משה גפני: "זו החלטה מופקרת. לא נאפשר פגיעה בקדושת השבת"

 

קמפיין לתחבורה ציבורית בשבת. לא צלח (צילום: אייל יסקי - וייס) (צילום: אייל יסקי - וייס)
קמפיין לתחבורה ציבורית בשבת. לא צלח(צילום: אייל יסקי - וייס)

 

בחודש פברואר דיווחנו על יוזמה של עיריית תל אביב, במסגרתה נעשה ניסיון להרחיב את שירות האוטובוסים בעיר גם לימי המנוחה - שישי בערב ושבת. ההחלטה זכתה לעניין רב, ובכלל זה ליותר מ-2,600 תגובות שלכם. ומה קרה מאז? הסערה הציבורית שככה, הסטטוס קוו עם החרדים נשמר ובלייני גוש דן ממשיכים לנהוג ברכב הפרטי או להגיע במונית לפאב החביב עליהם.

 

2. חייכו! מצלמות האכיפה החדשות מוכנות לפעולה

27 בינואר - תוך פרק זמן קצר יופעלו ברחבי הארץ עשרות מצלמות מהירות ורמזור חדישות - פרויקט האכיפה הדיגיטלית הגדול של מדינת ישראל. דו"ח על מהירות יונח על שולחנכם תוך 72 שעות בלבד, ואמצעי גילוי ושיבוש רגילים לא ממש יעילים. ynet מסביר איך עובדת השיטה, כיצד מתעדות המצלמות והיכן הן בדיוק ממוקמות. ויש גם בונוס: קבצי מיקום ייעודיים להורדה וטעינה

 

מצלמת מהירות / רמזור חדשה (צילום: דניאל פטרי) (צילום: דניאל פטרי)
מצלמת מהירות / רמזור חדשה(צילום: דניאל פטרי)

 

רגע לפני שפרויקט מצלמות המהירות א3' יצא לדרך, בחודש ינואר הבאנו לכם את המיקומים, מפות מעודכנות ואמצעים להתגוננות - במה שהפך לאחת מהכתבות הנצפות ביותר של ערוץ הרכב בשנת 2012.

 

3. בעלי רכב היכונו: בעתיד תשלמו על כל ק"מ נסיעה  

14 במאי - פרסום ראשון: משרד התחבורה מפרסם היום מכרז המשך לפרויקט נש"ר - ניסוי שימוש ברכב, במסגרתו יותקנו מערכות מעקב מתקדמות בכמה מאות מכוניות. המטרה: שינוי שיטת המיסוי ומעבר לתשלום לפי נסיעה

 

מס נסועה. בדרך? (צילום: נמרוד גליקמן) (צילום: נמרוד גליקמן)
מס נסועה. בדרך?(צילום: נמרוד גליקמן)

 

בחודש מאי חשפנו תוכנית של משרד התחבורה, במסגרתה נבחנת האפשרות לגבות מס נסועה מכל נהג - מי שייסע יותר, ישלם יותר. הכתבה זכתה לאחד מנתוני הצפייה הגבוהים ביותר, וגם לכמות תגובות מכובדת - 1,355.

 

4. פחות מ-80 אלף שקל לרכב חדש: מה תקנו? 

1 ביוני - שוק המכוניות הזולות, המציעות ממדים זעירים ותג-מחיר זעיר יחסית לשוק המקומי, ממשיך לעשות כותרות. אחרי שבוע של הוזלות מכל עבר, גדלה עוד יותר הרשימה שתופחת כבר שנה מחודש לחודש. קבלו רשימה מלאה, ואת ההמלצות שלנו

 

פורד פיאסטה ידנית (צילום: רועי צוקרמן) (צילום: רועי צוקרמן)
פורד פיאסטה ידנית(צילום: רועי צוקרמן)

 

שוק המכוניות הקטנות-ידניות-זולות המשיך לצבור תאוצה בשנת 2012, והעניין הרב במכוניות הללו היה ברור גם אצלנו. אחת הכתבות הנצפות ביותר במהלך השנה הייתה מדריך הקנייה שכולל את כל הדגמים בקטגוריה, וזכה ל-780 תגובות.

 

5. דפני ליף לצד גילה אדרעי: "עצרו הפרטת הרכבת"  

בעתירה דחופה שהגישו היום אנשי המחאה החברתית, בראשות דפני ליף ויוסי יונה, מתבקש בג"ץ לעצור את העברת תחזוקת קרונות הרכבת לחברה חיצונית. הטענה: רק עובדי רכבת ישראל מיומנים בתחזוקת קרונות

 

דפני ליף (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דפני ליף(צילום: גיל יוחנן)

 

הבחירה של דפני ליף להביע תמיכה בגילה אדרעי, יו"ר ועד עובדי הרכבת המושמצת, עוררה את חמתם של גולשים רבים שגם הגיבו בהמוניהם - קרוב ל-900 תגובות ביום פרסום הכתבה. בכל מקרה, התמיכה המפתיעה של ליף עזרה לאדרעי רק חלקית - היא אמנם לא פוטרה מהרכבת, אך איבדה את תפקידה כיו"ר ועד העובדים.

 

6. שי אגסי הודח במפתיע מתפקידו בבטר פלייס 

2 באוקטובר - מייסד מיזם טעינת הרכב החשמלי בטר פלייס, הודח היום במפתיע מתפקידו. מחליפו יהיה מנהל פעילות החברה באוסטרליה

 

שי אגסי (צילום: AP) (צילום: AP)
שי אגסי(צילום: AP)

 

השוו אותו לרבין, הנרי פורד וסטיב ג'ובס, הצהרותיו חוללו מהפך מחשבתי ברשויות החקיקה הישראליות - אבל בחודש אוקטובר מקים מיזם בטר פלייס לרכב חשמלי, שי אגסי, פוטר מתפקידו. זאת, לאחר שההצהרות האופטימיות הפכו להפסדי עתק, וההבטחות הגדולות למכירות זעומות בלבד.

 

7. התאונה המחרידה - איזו דוושה בעצם אשמה  

25 במאי - המשטרה הזדרזה לקבוע כי כשל בבלמי המיניוואן גרם לאחת התאונות הקשות שידעה המדינה. אלא שניתוח המידע שנאסף עד כה, מעורר ספק רב. האם זו בכלל דוושת תאוצה שנתקעה?  

 

 

תאונת הדרכים בה קיפחו את חייהם שמונה מבני משפחת אטיאס, כפי הנראה לאחר שדוושת התאוצה במכוניתם נתקעה והאיצה את המכונית בניגוד לרצון הנהג, עוררה סערה ציבורית בישראל. סיקור הפרשה היה אחד מהתכנים הנצפים ביותר השנה, וזכה גם לכמות גבוהה של תגובות.

 

8. תנו לצעוד בשקט, ועופו לי עם האופניים מהמדרכה 

24 באוקטובר - איך קרה שמדרכות העיר תל אביב הופקעו מרגלי תושביה, בעידוד וברשות העירייה, והכל בשם עידוד הרכיבה על אופניים. למרב יודילוביץ', אחת שצועדת, נמאס שדורסים אותה. והיא כועסת

 

אופניים, כן או לא על המדרכה? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אופניים, כן או לא על המדרכה?(צילום: ירון ברנר)

 

טור הדעה הזה העלה בחודש אוקטובר את נושא רכיבת האופניים על מדרכות, בעיקר בתל-אביב, לראש סדר היום. הוא עורר גם ויכוח סוער בין הקוראים - האם להמשיך ולאפשר את הרכיבה הזו, או להתחיל לאכוף את האיסור הברור שמוטל על כך בחוק.

 

9. חיילים באוטובוס?כמה נמוך אפשר לרדת? 

22 בינואר - והארץ רעשה וגעשה. חיילי צבא הגנה לישראל התבקשו לוותר על דחיסת קרונות רכבת מעטים מדי, לטובת נסיעה באוטובוס. ובדרך, לפנות מעט מקום לשאר בני האדם שמשלמים כרטיס. אורי יסעור חושב שמדובר בהמון רעש מיותר

 

חיילים באוטובוס, לא סוף העולם (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
חיילים באוטובוס, לא סוף העולם(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

טור אישי נוסף, בנושא סבסוד נסיעת חיילים ברכבת ישראל, עורר גם הוא הדים רבים. זאת, בעקבות החלטה להפסיק את הסעת החיילים ברכבת ומעבר לשימוש בלעדי באוטובוסים - לטובת רווחת הנוסעים ברכבת בימי ראשון וחמישי. למרות מחאה ציבורית וגל של פוליטיקאים שרכבו עליה, החיילים נוסעים כיום באוטובוסים ממש כמו טרם הסדר הנסיעה ברכבת.

 

10. מורמים מעם: ב.מ.וו 528, מכונית השרים הבאה 

ממשלת ישראל תרכוש עשרות מכוניות מדגם ב.מ.וו 528 היוקרתי, לשימוש שרים, שופטי העליון, היועמ"ש ובכירים נוספים, כך נודע ל-ynet. מחיר כל מכונית לצרכן הפרטי: החל מ-400 אלף שקל. במקום השני במכרז החשב הכללי זכתה סיטרואן C5, שגם בה יוכלו נושאי המשרות הבכירות לבחור

 

זוכת מכרז השרים, ב.מ.וו סדרה 5 ()
זוכת מכרז השרים, ב.מ.וו סדרה 5

 

מעטים קיבלו בהבנה את הבחירה של משרד האוצר בב.מ.וו סדרה 5, כמכונית השרד הרשמית של ממשלת ישראל. התגובות החריפות הובילו לכך שמרבים השרים בחרו לבסוף בזוכה במקום השני - סיטרואן C5.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה הכי עניין אתכם? (אילוסטרציה)
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים