הצנחנים מתרגלים: מי שמתלונן לא מוכן למלחמה
השליטה על כלי הטיס הועברה לידי המפקדים בשטח והמטרה היא לכבוש את השטח שממנו נורות מרגמות. "אנחנו מחייכים לשינויים האלו, זה קטן עלינו", אמר מח"ט הצנחנים
גדוד הסיור של הצנחנים קיים בשבוע שעבר תרגיל רחב היקף שבו התאמן על כניסה קרקעית רחבת היקף מלווה באש עוצמתית של תותחים, מרגמות, טנקים, מסוקי קרב ומטוסי קרב. לראשונה מאז מלחמת שלום הגליל ניתנה למפקד בשטח סמכות לתת הוראות למטוס הקרב בעצמו, וזאת במטרה לצמצם את הזמן הדרוש לפעילותו.
- כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
- הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
חודש אחרי מבצע "עמוד ענן" ועל רקע החשש לזליגת נשק כימי מסוריה לחיזבאללה, בצנחנים מאותתים שתקיפה אווירית בלבד לא תספיק בפעם הבאה. לפיכך, ניתנה הפעם השליטה על כלי הטיס גם בידי המפקדים בשטח. בתרגיל הנוכחי היה זה מפקד גדוד הסיור שחוגג עשור להיווסדו, סא"ל נמרוד. הוא התמקם עם לוחמיו על אחת הגבעות מול היעדים, דיבר ישירות עם טייס ה-F-16 שמעליו ברשת הקשר ונתן לו את נקודות הציון המדויקות. לאחר מכן חיכה עד להפצצה של היעד.
סא"ל נמרוד הסביר כי מטרתו בתרגיל היא להוביל כוח שריון גדול של צה"ל כדי לפתוח את הדרך ולכבוש שטחים שולטים וגבוהים, שמהם משוגרות רקטות ארוכות טווח לעבר ישראל, כדי להשמידן.
המשימות בתרגיל הוחלפו תוך כדי תנועה והלוחמים התאימו עצמם למתרחש בשטח. "אנחנו מחייכים לשינויים האלו, זה קטן עלינו",
אומר מח"ט הצנחנים, אל"מ אמיר ברעם. "חוסר הוודאות הוא חלק מהעניין ומי שמתלונן על כך לא מוכן למלחמה. כיפת ברזל הייתה המלכה של עמוד ענן, אבל כל כיפה צריכה גם פטיש".
מפקד הסיירת, רס"ן יאיר, חושש פחות מאיכות חיילי חיזבאללה כלוחמים, ומדגיש את הכלים האחרים שיש ברשותם. "לוחמת החי"ר שלהם בסיסית מאוד, אבל הם טובים בירי מרגמות ונ"ט", אמר. "זה יצריך מאיתנו רמת חיילות גבוהה בדברים הבסיסיים, למשל בתנועה אל היעד. האתגר שלנו יהיה לא רק בכיבוש היעד אלא בסריקה וטיהור של האויב".