בשם האם: בנה של בנזיר בוטו נכנס לפוליטיקה
ביום השנה החמישי לרצח אמו הודיע בילוואל בוטו זרדרי על כניסתו לפוליטיקה הפקיסטנית. "בוטו זה לא רק שם - זו אובססיה, תשוקה, אהבה", הצהיר בוטו הבן. הוא ייאלץ להמתין עד יום הולדתו ה-25 כדי להתמודד בבחירות
ממשיך הדרך. בילוואל בוטו זרדרי, בנם היחיד של ראש ממשלת פקיסטן המנוחה, בנזיר בוטו, והנשיא הנוכחי, אסיף עלי זרדרי, הודיע היום (יום ה') על כניסתו לפוליטיקה. זרדרי, רק בן 24, הכריז על הקריירה החדשה ביום השנה החמישי לרצח אמו בפיגוע התאבדות במהלך עצרת פוליטית.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
"אני היורש של מי שנפלו כמרטירים", אמר בוטו, בכוונו לאמו שנרצחה ולסבו, מייסד מפלגת השלטון, שנתלה על ידי השליט הצבאי הקודם. "אם הורגים בוטו אחד, יהיה בוטו בכל בית", הצהיר הצעיר בפני קהל של מאות פוליטיקאים בכירים. היה זה נאומו הראשון ששודר בטלוויזיה.
"בוטו זה לא רק שם, זו אובססיה, תשוקה, אהבה. אתה יכול לכבול את רגלינו לקרקע אבל אנחנו נמשיך לנוע", אמר בוטו, בוגר אוקספורד. אך בינתיים הוא צעיר מכדי להתמודד בבחירות. רק בספטמבר ימלאו לבוטו 25, הגיל המינימלי להתמודדות בבחירות בפקיסטן. בינתיים תפקידו הרשמי הוא יו"ר מפלגת השלטון.
"בילוואל בוטו זרדרי, שהולך על פי מסורת הדורות, יהיה נקודת מפנה חשובה לדמוקרטיה ולפוליטיקה", שיבח אותו ראש הממשלה רג'ה פרבז אשרף, שהוסיף: "המסע ימשיך קדימה".
בנזיר בוטו הפכה לסמל רב משמעות עבור מפלגת השלטון, שנוהגת לתאר אותה כמי שהקריבה עצמה על מזבח המולדת. שדה התעופה בבירה נקרא על שמה ודיוקנה נתלה במשרדים ממשלתיים. בעלה, שנבחר לאחר מותה, פופולרי פחות. בשנים 2004-1996 הוא ריצה עונש מאסר בגין האשמות בשחיתות, שלטענתו נבעו ממניעים פוליטיים.
פקיסטנים רבים חשים שממשלתו של זרדרי נכשלה בטיפול בשחיתות במדינה או במערכות החשמל שקורסות חדשות לבקרים ומכשילות את התעשייה. הבחירות הבאות יהיו באביב.
למדינה הגרעינית שמונה 180 מיליון בני אדם היסטוריה של הפיכות פוליטיות. לאחר אחת מאותן הפיכות נתלה סבו של בוטו הצעיר, אבי אמו, בעת שהיה בכלא ב-1979. בנזיר בוטו כיהנה פעמיים כראש ממשלה בממשלות לא צבאיות אך פרשה בשל האשמות בשחיתות.
בוטו שבה למולדתה בדצמבר 2007 כדי להשתתף בבחירות, וקיוותה להיבחר מחדש כראש ממשלה. אולם היא נרצחה בפיגוע התאבדות בעיר רוואלפינדי שבמרכז המדינה. האחראים לרצח לא נתפסו מעולם, אף כי שבעה הואשמו במעורבות ברצח וצו מעצר הוצא נגד הנשיא לשעבר פרבז מושארף, שגלה מארצו. חקירה של האו"ם העלתה שהרשויות בפקיסטן לא הגנו על חייה כראוי ולא חקרו את מותה כהלכה וגרסה כי ניתן היה למנוע את הרצח. האו"ם גם טען שבכירים פקיסטנים ניסו להכשיל את חקירתו.