מחאת האוטיסטים מול בית רה"מ: שמעו הכאב
המאבק למען תקצוב וחקיקה עבור הילדים האוטיסטים הגיע לפתחו של בית ראש הממשלה בירושלים, לשם הגיעו הורים עם ילדיהם בדרישה למצוא פתרונות הולמים. "אנחנו מטפלים בהם באהבה, אבל זקוקים גם להירתמות של המדינה", מחו
עשרות הורים לילדים אוטיסטים הפגינו הבוקר (יום ו') מול בית ראש הממשלה בירושלים בדרישה להסדיר את החקיקה לגבי ילדיהם, ולתקצב עד אז ב-60 מיליון שקלים את פעילותם. כשהם מנופפים בבלונים שחורים הניפו ההורים שלטים ועליהם נכתב "ממשלה אטומה למי שלא יכול לצעוק", ו"שרה שרה צאי אלינו, תשמעי את כאבנו".
- כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
- הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
המאבק למען הילדים האוטיסטים נכנס ליומו העשירי, והוא נפתח על רקע עלייה חסרת תקדים במספר המאובחנים באוטיזם בישראל ובעולם. על פי הנתונים, החל משנת 2000 גדל מספר המאובחנים כאוטיסטים בישראל פי 50, אולם התקצוב לא נעשה בהתאם והתרחב רק פי 9.5.
אחד המפגינים הוא חיים טל בן ה-65, שהגיע למקום בשם ילדו דודי בן ה-20, שמוגדר כאוטיסט. לטל חמישה ילדים, שכולם עזבו את הבית, מלבד דודי. "הורים לילדים אוטיסטים לא יודעים מה זה חיים רגילים", הוא אומר. "ילד בן 20 מתנהג כמו בן שנתיים, עושה צרכים במיטה והתפרצויות זעם. להורים אין רגע מנוחה, מגיל צעיר אנחנו סביב הילד 24 שעות ביממה. הילדים האחרים התפתחו והקימו משפחות אבל דודי נשאר הילד הנצחי שלנו".
עוד בחדשות ynet:
טל סיפר כי הנטל על המשפחות, כמו גם על העובדים הסוציאליים המטפלים באוטיסטים, גדול מאוד ולכן נדרשים משאבים נוספים. "אני מבקש מראש הממשלה שיעזור לנו לעזור לילדים. במהלך השנים המדינה גילתה אטימות למצוקות שלנו, עכשיו הגיע הזמן להתעורר", הדגיש בדבריו. "יש עובדים סוציאליים ומטפלים נפלאים אבל חסרים להם משאבים, את הכלים ואת החקיקה הנדרשת. ההוצאה לכל משפחה כבדה מאוד והקצבה שהמשפחות מקבלות לא מכסה את ההוצאות האלו. זה הילד שלנו ואנחנו מטפלים בו באהבה, אבל זקוקים גם להירתמות של המדינה".
בין המוחים הייתה גם רבקה טובאלי, שבנה הבכור עידו בן ה-16 מוגדר כאוטיסט. בעוד חמש שנים יסתיים חוק החינוך המיוחד עבורו
והיא כבר מודאגת. "הסיכוי שתמצא לו אחר כך מסגרת נמוך מאוד", היא אומרת. "הוא יצטרך להישאר בבית, איתנו, ואנחנו כמתבגרים אין לנו את היכולת לטפל בו. באף רשות מקומית אין תקציב כדי להקים את המסגרות לילדים הבוגרים, את מרכזי התעסוקה או אפילו כדי לממן את ההסעות אליהם. המדינה גילתה אוזלת יד מדהימה והשאירה את העובדים לבד".
טובאלי בת ה-50 מסבירה כי המאבק הוא לא על מותרות אלא על הטיפול הבסיסי. "הילד הוא החיים שלנו אבל המדינה ייצרה אזרחים שעומדים לגורלם, בלי יכולת ובלי תקציבים", היא מוחה. "אזרחים כועסים, ממורמרים, כועסים וחולים שהעומס נופל עליהם באופן בלעדי. ההשפעה של ילד אוטיסט על משפחה היא במעגלים רחבים מאוד, יש אנשים שנאלצים למכור את בתיהם כדי לממן את הטיפול, אנחנו נלחמים על צרכים המינימליים שכל חברה אנושית מתוקנת יודעת לתת".