שתף קטע נבחר

הפיתוח הישראלי שהציל בת ה-6 מלוקמיה

אמילי וויטהד, ילדה אמריקנית שחלתה בזן נדיר של לוקמיה, נרפאה לאחר שטופלה בתרופה ניסיונית המכילה נגיף איידס מהונדס. התרופה פותחה על ידי פרופ' גידי גרוס מהמכללה האקדמית תל חי ופרופ' זליג אשחר ממכון ויצמן

פיתוח ישראלי חדש הביא לפריצת דרך מהפכנית בריפוי לוקמיה. מחקר שערך פרופ' גידי גרוס מהמכללה האקדמית תל-חי יחד עם פרופ' זליג אשחר במכון ויצמן, הביא לפריצת הדרך המהפכנית בטיפול בלוקמיה. הוא זה שהביא לריפויה של הילדה האמריקנית אמילי וויטהד באמצעות נגיף איידס מהונדס.

 

עוד כתבות על המאבק בסרטן

 

סיפורה של הילדה האמריקנית אמה (אמילי) ווייטהד, אשר פורסם לאחרונה הוא סיפור מדהים על פיתוח תרופה מהפכנית המצילה חיים.

 

אמילי לקתה בסרטן דם הנפוץ יחסית אצל ילדים ולאחר שלא הגיבה יותר לכימותרפיה המקובלת הגיעה לביה"ח לילדים בפנסילבניה, שם טופלה בהצלחה באמצעות גישה חיסונית-גנטית חדשנית העושה שימוש בלימפוציטים מטיפוס 'טי' מהונדסים של החולה והייתה בכך לילדה הראשונה בעולם לקבל טיפול זה.

 

חולי סרטן נוספים שטופלו באותה תרופה

בנוסף לוויטהד ישנם חולי סרטן נוספים אשר טופלו עד כה בהצלחה בגישה זו, חלקם חיים לאחר הטיפול, כבר למעלה משנתיים וחצי, מבלי שניתן לגלות תא סרטני בגופם וזאת לאחר שהוגדרו לפני הטיפול כסופניים. נכון לעכשיו, זהו גם מצבה של אמילי כבר כשמונה חודשים.

 

הגישה בה טופלו אמילי והחולים האחרים פותחה במכון ויצמן למדע עוד בסוף שנות השמונים ומבוססת למעשה על עבודת הדוקטורט של פרופ' גידי גרוס, הדקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה במכללה האקדמית תל-חי אשר התבצעה בהנחייתו של פרופ' זליג אשחר במחלקה לאימונולוגיה.

 

בשנת 1989 פורסם מאמר שהוא אבן היסוד לכל המחקרים בתחום ובכללם עשרות ניסויי פיילוט וניסויים קליניים המתבצעים כיום במספר מרכזים רפואיים גדולים (עדיין לא בארץ) ומכוונים כנגד סוגים שונים של סרטן, ביניהם גידולים מוצקים. לדעת רבים זוהי היום הגישה המבטיחה ביותר לטיפול בסרטן.

 

לצידה של גישה זו נבחנים כיום במעבדות מחקר ובמרכזים רפואיים רבים כיווני טיפול נוספים המגייסים תאי 'טי', מהונדסים או טבעיים, בכדי להילחם בסרטן. על מנת להיות נגישים עבור כל החולים, להשיג יעילות קלינית מקסימלית ולהתאים לטווח רחב ככל הניתן של סוגי סרטן, חייבים הפרוטוקולים הקליניים להתגבר על כמה מכשלות מהותיות.

 

מכשלות אלו נובעות מכושרם של תאים סרטניים להתחמק מתאים חיסוניים ואף לדכא באופן אקטיבי את פעילותם, מחסרונן של מטרות מולקולאריות ייחודיות דיין בגידולים רבים וממגבלות הכרוכות בהכשרתם של תאי 'טי' לייעודם הקליני תוך גידולם הממושך בתרבית מחוץ לגוף החולה.

 

במכון המחקר מיג"ל בקרית שמונה, מפתחים שיטות חדשות לטיפול חיסוני-גנטי במחלות אנושיות ומתמקדים בשנים האחרונות במציאת פתרונות 'חכמים', תוך שיתוף פעולה עם מעבדות מחקר ורופאים אונקולוגים בארץ ובעולם.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמה וויטהד. נרפאה בזכות הפיתוח הישראלי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים