שתף קטע נבחר

 

הנסיגה מעוז ציון: צה"ל ביצע השנה פינויים בשבת

בצבא התעקשו ואמרו כי גורמים פוליטיים לא היו אלו שהורו לדחות את פינוי המאחז הבלתי החוקי במהלך השבת. מבדיקת ynet עולה כי בחצי השנה האחרונה בוצעו כמה פינויים גם אחרי כניסת שבת. הדחפור שהיה אמור להגיע למאחז נתקע בדרך

המבנה האחרון במאחז עוז ציון כבר נהרס, אך התנהלות הפינוי שנדחה מיום שישי ממשיכה לעורר גלים. בצה"ל הכחישו היום (א') את הטענה כי גורמים פוליטיים הם שהורו לכוחות הביטחון לא לפנות את המאחז סמוך לשעת כניסת השבת, כפי שתוכנן בתחילה, והבהירו: העדפנו לדחות ולפנות בהסכמה. בתוך כך, מבדיקת ynet עולה כי על אף הטענות מצד כוחות הביטחון לפיהן אין הם מפנים בשבת, בשנה האחרונה בוצעו כמה פעולות פינוי כאלו.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

הלילה הושלם הפינוי מהמאחז הלא-חוקי עוז ציון שליד בית אל, ונהרס בין היתר מבנה העץ שבו שהו במהלך סוף השבוע פעילים שקודם לכן תקפו חיילים ומנעו את הפינוי. בצה"ל הסבירו כי ההחלטה שלא לפנות את הפעילים התקבלה על ידי מפקד פיקוד המרכז, האלוף ניצן אלון, בעקבות המלצות שקיבל מדרגי השטח, ובראשם מפקד החטיבה המרחבית בנימין, אלוף-משנה יוסי פינטו.

 

"אתה עובד אצלי": פינוי מאחז עוז ציון    (צילום: סוכנות תצפית)

"אתה עובד אצלי": פינוי מאחז עוז ציון    (צילום: סוכנות תצפית)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חיילים במאחז עוז ציון, אתמול (צילום: סוכנות תצפית) (צילום: סוכנות תצפית)
חיילים במאחז עוז ציון, אתמול(צילום: סוכנות תצפית)
 

לדבריהם, גורמי הצבא באזור החליטו בסופו של דבר שלא לבצע את הפינוי אף שקיבלו בתחילה פקודה שכזו, לאחר שקיימו הידברות עם הרבנים שהגיעו למאחז וסיכמו שהפינוי ייעשה במוצאי שבת באופן מיידי ומרצון. שיקול נוסף שהשפיע על ההחלטה היה העובדה שהדחפור שהיה בדרכו למקום נתקע מסיבה טכנית, וגם אם כוחות הביטחון היו מצליחים לתקנו – הוא לא היה מגיע לעוז ציון לפני כניסת השבת.

 

ההחלטה שלא לקיים את הפינוי כמתוכנן התקבלה בסביבות השעה 16:00 ביום שישי, דווקא אחרי שכוחות היס"מ הצליחו להוריד מהגבעה את רובם של 200 הפעילים שהתקהלו במקום. בעימותים קודם לכן נפצעו קל חמישה לוחמי משמר הגבול, והם טופלו במקום. בנוסף, נוקבו צמיגיהם של שני כלי רכב של מג"ב. מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "החלטות המפקדים התקבלו בשטח לאור הערכת המצב, ללא כל השפעה פוליטית".

 

הפינוי שעורר סערה - הסיקור ב-ynet:

הנסיגה מהמאחז: "צה"ל כלי משחק של נתניהו"

בנט על הפינוי: עשו לנו אמבוש, ניסו לייצר אלימות

שקד: לא לפנות בשבת; חסון: בנט קיצוני

מתפנים, מצלמים ומשפילים: "אתה עובד אצלי"

 

במוצאי שבת הגיעו למאחז כוחות מג"ב ויס"מ, ביחד עם משאית ודחפור, במטרה להרוס את המבנים הארעיים שבמקום ולהחרים את הציוד שניתן לפנות מבלי להרוס, ומעט לאחר השעה 2:00 בלילה הושלמו העבודות. אחר הצהריים היום כוח מג"ב פינה עוד כמה פעילי ימין שניסו להקים במאחז את המבנים שנהרסו בו אתמול. לא נרשמו עימותים חריגים. הפעילים כבר הודיעו כי ינסו לחזור למקום גם מחר, והכוחות נותרו בשלב זה במקום כדי למנוע זאת.

 

המאחז מפונה במוצאי שבת. הגיעו להסכמה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
המאחז מפונה במוצאי שבת. הגיעו להסכמה(צילום: אוהד צויגנברג)

 

הריסות המאחז. למחרת כבר ניסו להקים מחדש (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הריסות המאחז. למחרת כבר ניסו להקים מחדש(צילום: אוהד צויגנברג)

 

בתוך כך, מבדיקת ynet עולה כי חרף הטענות מצד כוחות הביטחון לפיהן הם אינם נוהגים לפנות מאחזים בשבת, בחצי השנה האחרונה בוצעו כמה פעולות פינוי כאלו. בחודש אוגוסט האחרון הגיעו אנשי משטרה ומג"ב למאחז מצפה אביחי ופינו כמה מתנחלים ששהו בו, אף שכבר נכנסה השבת, ובמקביל פונו פעילים גם מהמאחז רמת מגרון. המהלך עורר זעם רב ופוליטיקאים שונים דרשו ממערכת הביטחון לספק הסברים על כך.

 

גם בסוף חודש אוקטובר פונו בלילה שבין שישי לשבת כמה פעילים מהמאחז שבות עמי שבשומרון וציודם הוחרם. הפעילים טענו כי השוטרים כפו עליהם לחלל שבת. בשנים האחרונות התבצעו פעולות פינוי נוספות בשבת, בין היתר, מחורבות היישוב חומש ומכמה מאחזים קטנים נוספים ביהודה ושומרון. יש לציין כי צה"ל לא היה שותף בפינויים אלו, שנעשו על-ידי אנשי מג"ב והמשטרה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה מה שנשאר. עוז ציון, בצאת השבת
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים