שתף קטע נבחר
 

ההסתרה סללה את הדרך להסתה נגד זועבי

פרשת זועבי חייבת להדאיג את כל הציבור שלא קיבל מידע רלוונטי ובמועד מרשויות אכיפת החוק. הנוגעים בדבר ידעו שחברת הכנסת לא הייתה קשורה להתרחשויות האלימות

הבקשה לפסול את ח"כ חנין זועבי מבל"ד מלהתמודד בכנסת ה-19 מעוררת שאלות כבדות כבדות משקל אודות הקלות שבה ניתן לבצע דה-לגיטימציה ודמוניזציה נגד חברת כנסת ערבייה, שהגיעה עד כדי רצח אופי ותיאורה כטרוריסטית. הכנסת שללה ממנה זכויות יתר בעקבות השתתפותה במשט והיא הייתה חברת הכנסת הראשונה בהיסטוריה של הכנסת שחוותה ניסיון תקיפה פיזית מעל במת הנואמים במליאה. בנוסף, חברי כנסת רבים קראו לעברה קריאות סקסיסטיות מעליבות ביותר - והכול עקב השתתפותה במשט המרמרה.

 

המצער מכל הוא שרשויות החקירה ידעו את האמת אך אף אחד מהם, ובראשם היועץ המשפטי לממשלה, לא יידע את הציבור בדבר אותה אמת על מעורבותה של ח"כ זועבי. אמנם היועץ המשפטי התנגד לפסילת מועמדותה אך הוא לא חשף בפני הציבור, בית המשפט העליון או ועדת הבחירות המרכזית את המידע שהיה בידיו, שהיה מנקה אותה מההאשמות הבוטות שהוטחו בה. רק באי כוחה של ח"כ זועבי הם שחשפו בפני בית המשפט העליון את תוכן החקירה שביצע וינשטיין, לאחר שתוכן החקירה הגיע לידיהם באופן מקרי ובמהלך הליך משפטי אחר.

 

עוד בערוץ הדעות של ynet:

אריה דרעי, אני לא סולח / אלכס סקליאר

להיות אוטיסט חופשי בארצנו / חן גרשוני

עברה כל גבול
זועבי צריכה לעוף / לילך סיגן
חנין זועבי חצתה קו אדום ופעלה נגד האינטרסים של המדינה, אבל הטרגדיה של הערבים היא לא זועבי. כולם מתעלמים מהם, כולל המפלגות הערביות. פלא שאינם מצביעים?
לכתבה המלאה

 

חקירה זו של היועץ המשפטי לממשלה, שצפה בקלטות ובסרטים שצולמו בשעת אמת על המרמרה, העלתה את המסקנה כי אין ראיות כלשהן המעידות על מעורבותה של ח"כ זועבי. גם ועדה ממשלתית בראשות השופט טירקל בחנה וחקרה את כל האירועים שאירעו במשט ולא מצאה כל קשר בין ח"כ זועבי להתרחשויות האלימות. גורם נוסף הוא מבקר המדינה שחקר את האירועים על המשט, וגם הוא לא מצא ראיה נגד זועבי בנושא זה. מסקנות כל הגופים הממלכתיים האלה לא נמסרו על ידי היועץ המשפטי לממשלה.

 

היועץ המשפטי הותיר בעמימות את שאלת הקשר של ח"כ זועבי לארגון הטורקי IHH, כאשר במהלך הדיונים בוועדת הבחירות טענו מבקשי הפסילה כי בהשתתפות במשט, הביעה ח"כ זועבי תמיכה בארגון. סעיף הפסילה מונע מחבר כנסת להתמודד בבחירות לכנסת אם יוכח שהוא תומך במאבק מזוין של ארגון טרור נגד מדינת ישראל. ואולם היועץ המשפטי לממשלה לא ציין בתגובתו לוועדת הבחירות וגם לא בפני בית המשפט העליון כי ארגון ה-IHH הוכרז כארגון טרור על-ידי הממשלה הרבה אחרי המשט.

 

פרשת זועבי חייבת להדאיג את כל הציבור שלא קיבל מידע רלוונטי ובמועד מרשויות אכיפת החוק. חמור מכל הוא החשש שרשויות אלו שתקו בגלל הפחד על מעמדם בשל התלהמות המערכת הפוליטית. השתיקה הארוכה של היועץ המשפטי לממשלה במשך השנתיים האחרונות ואי חשיפת מידע רלוונטי בפני בית המשפט העליון ובפני ועדת הבחירות המרכזית חייבת להדאיג כל אזרח ובמיוחד האזרח הערבי. במקרים של הסתה והפצת שקרים המגיעים לדרגת שלילת זכויות, אתם עלולים לגלות שרשויות אכיפת החוק לא יגנו עליכם.

 

על היועץ המשפטי היה לנהוג באחריות רבה יותר ולומר בקול רם את אשר ידע - ח"כ זועבי לא הייתה מעורבת בשום פעילות אסורה. אמירה כזו אולי היתה פוגעת מעט בפופולריות שלו, אבל הייתה יכולה למנוע יותר משנתיים של מסע הסתה ודמוניזציה נגד נבחרת ציבור והיא חלק בלתי נפרד מתפקידו כאמון על שמירת החוק.

 

הכותבת היא עורכת דין במרכז עדאלה, וייצגה את ח"כ זועבי בתיק הפסילה

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
המידע הוסתר. חנין זועבי
צילום: גיל יוחנן
צילום: באדיבות עדאלה
לא נמצאו ראיות. סאוסן זהר
צילום: באדיבות עדאלה
מומלצים