מויזס עלה לארץ בגיל 100: "הגשמתי חלום"
כמעט 18 אלף עולים הגיעו לישראל ב-2012, אף אחד מהם לא מבוגר ממויזס לדרמן, שעלה מברזיל. "אני נפעם מישראל", אמר לאחר שהתאחד עם ילדיו. ומאילו מדינות עלו הכי הרבה השנה?
"אני מצטער שלא עליתי לארץ קודם לכן, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם". כך אומר מויזס לדרמן, שעלה בחודש מרס האחרון מברזיל, בגיל 100. מויזס, או "מוישה" כפי שקוראים לו בני משפחתו וחבריו, הוא העולה המבוגר ביותר שהגיע השנה לישראל. "ישראל זה ארץ זבת חלב ודבש, תמיד אהבתי את ישראל ותמיד הייתי מחובר לכאן. בשבילי זו הגשמת חלום", הוא מספר בחום על מדינתו החדשה.
- כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
- הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
על פי נתוני סיכום השנה של המשרד לקליטת העלייה, בשנת 2012 הגיעו לארץ קרוב ל-18 אלף עולים חדשים - נתון דומה למספר העולים בשנת 2011. מרוסיה עלו הכי הרבה עולים גם השנה - 3,451 בני אדם, 20% מכלל העולים. במקום השני נמצאת העלייה מארצות-הברית (2,952 עולים, 17%) ואחריה מאתיופיה (2,355, 14%), אוקראינה (2,033) וצרפת (1,853).
אבל לא רק מהמדינות הגדולות עלו לארץ. לישראל הגיעו יהודים גם ממדינות קטנות כמו הונדורס, מדגסקר והרפובליקה הדומיניקנית, ואפילו ממונקו ואנדורה הזעירות.
לדרמן, שנולד ב-15 בפברואר 1912 בעיר חלם שבפולין, הגיע לארץ מאחת המדינות הגדולות שעל הגלובוס - ברזיל. בגיל 18 הוא היגר למדינה הדרום אמריקנית, בגיל 100 ישראל מרגשת אותו: "אני נפעם מההתקדמות האדירה שישראל עוברת - מהטכנולוגיה, הכבישים, הבניינים, הנוף והאנשים. אבל יותר מכול אני אוהב את השבת בישראל. יש כאן שקט ותחושה של קדושה ורוגע. בברזיל שבת מרגישה כמו עוד יום חול רגיל".
לעולה המבוגר ביותר השנה שלושה ילדים, שעלו לישראל בעבר, וכן שבעה נכדים ושישה נינים. הוא החליט לעלות לארץ לפני שנתיים, לאחר שרעייתו מרים - אשר לה נישא לפני יותר מ-60 שנה - הלכה לעולמה. "לא האמנתי שאעלה לישראל בגיל כל כך מאוחר, אבל מגיע הזמן בחיים שבו אין ברירה וצריך להיות ליד המשפחה", הוא הסביר את בחירתו.
מויזס אינו מקרה מייצג. במשרד הקליטה ציינו כי העלייה השנה היא עלייה צעירה ברובה. 5,274 מהעולים הם בני 19 ומטה, 4,890 מהם - בשנות ה-20 לחייהם. על פי נתונים של מנהל הסטודנטים במשרד הקליטה, רוב העולים הצעירים מגיעים לארץ כחלק מלימודים במוסדות להשכלה גבוהה, שממומנים על ידי משרד הקליטה. לצד הסטודנטים, עלו לארץ יותר מ-2,000 בעלי מקצועות חופשיים ובהם מהנדסים, מתכנתים, משפטנים, פסיכולוגים וכ-300 אנשי רוח ותרבות.