נתפסו: 80 גרם סם ששווים עד שני מיליון שקל
המשטרה חשדה שתושב הדרום מייבא סמים מחו"ל, ובחיפוש בביתו מצאה 80 גרם של הסם הנדיר MDPV. שוויים: בין מיליון וחצי לשני מיליון שקל. כך נחשפה רשת לייצור סמים שקנתה חומרים ממפעלים כימיים באזור ושלחה אותם לעיבוד בשטחים
חקירת המשטרה בתיק ייבוא סמים מחו"ל הובילה לחשיפת מפעל לייצור סמים בדרום. לפי החשד, את החומר לייצור הסם השיגו החשודים ממפעלים כימיים, והסמים יוצרו בשטחים. לאחר מכן הועבר התוצר הסופי לישראל לצורך "בקרת איכות" והפצה. היום (ב'), אחרי כחודש של חקירה, הגישה המשטרה הצהרת תובע נגד חמישה מתושבי הדרום, המתגוררים בבאר שבע ובדימונה. הם חשודים כי היו מעורבים בהפעלת מפעל לייצור סמים.
לפני כשלושה שבועות, בעקבות מידע מודיעיני שהגיע לידי ימ"ר נגב, החלה המשטרה לעקוב אחרי תושב באר שבע בחשד שהוא מייבא סמים מחו"ל דרך הדואר. המשטרה ביצעה האזנות סתר והחלה באיסוף ראיות. במהלך ההאזנות התברר כי החשוד מנהל מפעל לייצור סמים. המשטרה הגיעה לביתו, ערכה שם חיפוש ומצאה חומר שהחוקרים חשדו כי הוא סם.
מדובר היה בכ-80 גרם של החומר MDPV, חומר הדומה ל-MDMA אך נדיר יותר. החומר הזה משמש כחומר הפעיל באקסטזי, ולפי ההערכות כמות החומר שנמצאה בבית החשוד שווה בין מיליון וחצי שקל לשני מיליון. עם זאת יצוין כי על-מנת להגיע לסכום הזה, נדרש לערבב אותו עם חומרים נוספים וכך לייצר כמויות גדולות של בולי אקסטזי. כל בול אקסטזי שלצורך ייצורו משתמשים בחומר הזה נמכר במחיר של 25 עד 50 שקלים, בהתאם לאיכותו. חוקרי ימ"ר נגב הצליחו לקשור את החומר שנמצא בחצר הבית לבין החשוד, אחרי שבבית נמצא על שולחן גרם אחד של החומר הנדיר.
רס"מ אייל סבן, ראש צוות חקירה, סיפר: "מדובר במכונה משומנת היטב שעובדת הרבה זמן. אין ספק ש'הפרענו' להם באמצע תקופת שגשוג. מחומר הראיות שאספנו עולה כי אלה לא המנות הראשונות שיצאו. מדובר ברשת שייצרה כמויות סם גדולות מאוד, ובין היתר שיווקה את הסמים גם למרכז".
חוקרי הימ"ר ביצעו האזנות סתר גם לחשודים האחרים, ובהן עלה כי הם נהגו לרכוש חומרים כימיים ממפעל באזור הדרום כחומרי בסיס בהליך הייצור. בעצורים - עובד ותיק באחד המפעלים הכימיים באזור. בימ"ר בודקים אם מפעלים נוספים
סיפקו לרשת הייצור חומרים כימיים.
תהליך ייצור הסמים כלל גם שיתוף פעולה יהודי-פלסטיני: לפי החשד, את החומרים הכימיים היו אנשי הרשת הזו שולחים לשטחים, ושם ייצרו את הסמים. לאחר מכן הסם המוגמר היה נשלח לארץ, ואז עובר תהליך של בקרת איכות. אחד החשודים שימש כ"שפן ניסיונות" של מערך הייצור: הוא צרך את הסמים ונתן חוות דעת לגביהם. אם היה צורך ב"שיפור", הסם היה מוחזר לשטחים. המעורבים מכחישים את המיוחס להם. במשטרה בודקים גם אם יש להם קשר לארגון פשיעה.