שתף קטע נבחר

 

ראשונים בבידור: המכשירים של 2012

כולם יפים וכולם טובים, אבל כשהשנה האזרחית מגיעה לקיצה בוחרים את מסך הטלוויזיה, הטלוויזיה החכמה, הרסיבר, הרמקולים, המגבר והמצלמה הטובים ביותר לשנת 2012

אנו מציגים לפניכם את "הרשימה המוזהבת": מוצרי שנת 2012 שהרשימו אותנו בעזרת אוסף של תכונות וביצועים. הזוכים נבחרו רק מתוך מוצרים אותם בדקנו לעומק והשוונו לאחרים. הרי הם לפניכם - נבחרי 2012:

 

מסך פלזמה: פנסוניק GT50

 


 

מעבר להיותה הפלזמה הטובה ביותר זו גם הטלוויזיה בעלת איכות התמונה הכי טובה בדו וגם תלת מימד. עיבוד התמונה של ה- GT50 הינו מצויין בתכני HD וגם שידורים רגילים (SD), יש צבעים יפייפיים, שחור מרשים מאוד וגם פירוט מצויין בכל חלקי התמונה – בהירים וגם כהים. חובבי הכיול המתקדם, ימצאו שלל של תפריטים יעודיים והתאמה לתקני תמונה מתקדמים כמו THX ו- ISF.

 

GT50 ממוצבת אמנם כדגם אחד לפני הבכיר של פנסוניק (VT50) אולם ההבדלים בין הדגמים מתמקדים יותר בעיצוב ותוספת שלט מגע מאשר באיכות התמונה ולכן, לטעמנו, התמורה למחיר הינה טובה יותר כאן.

לסקירה המלאה.

 

טלוויזית ה-LED CLD: סוני HX855

 


 

כבר במבט ראשון, נראה כי סוני הצליחה לבדל עצמה מיצרניות טלוויזיות אחרות בעזרת עיצוב מונוליטי יוצא דופן מהמראה המוכר של "מסך על רגל". איכות התמונה של ה- HX855 מרשימה עם מראה קולנועי וצבעים ססגוניים וגם השחור מכובד בעזרת מנגנון תאורה דינמית מתקדם. השנה, היבואן הישראלי אף הכניס עברית לתפריטי הטלוויזיה, כולל ספר הוראות פנימי וגם גלישה באתרי אינטרנט ישראליים דרך חיבור האינטרנט, צעד שהינו מבורך בהחלט עבור הקהל המקומי.

לסקירה המלאה.

 

הטלוויזיה החכמה של השנה: סמסונג ES8000

 


 

סמסונג דחסה במסך הדגל שלה את מירב הטכנולוגיה שקיימת עבור טלוויזיה חכמה, זאת במקביל לאיכות תמונה טובה מאוד. זה המסך המסחרי הראשון עליו ניתן לשלוט בעזרת תנועות ידיים וגם פקודות קוליות לצד שלט מגע אשר מסופק עם דגם זה. בנוסף לגלישה באינטרנט, מספר היישומים הקיים במסך הינו הגדול ביותר כיום – כולל גם כמה בעברית. השנה השיקה סמסונג גם שירות VOD עבור הלקוחות הישראליים, עם אפשרות להזמנת סרטים ותוכניות מבלי להזדקק לשירותי חברות הכבלים או הלווין.

לסקירה המלאה.

 

רסיבר קולנוע ביתי: NAD T787

 


 

הרסיבר הטוב ביותר הוא ה- NAD T787. מעבר לעובדה שהוא איכותי ביותר בתוצר הסוני שלו, משוכלל ועדכני מבחינת תכונות, היכולות שלו במוזיקת סטריאו, הן פנומנליות ביחס למתחרים. מדובר ברסיבר קולנוע ביתי שמצליח לשלב יכולות קולנוע ביתי מרשימות ויכולות סטריאו שאינן מביישות מגבר דו ערוצי איכותי.

לסקירה המלאה.

 

מגבר משולב: Hegel H100

 


 

המגבר המשולב הטוב ביותר הוא ללא ספק ה-Hegel H100. הוא קטן, כמעט ולא מתחמם, בעל איכויות מרשימות מאוד ואיכות בניה מהטובות בקטגוריה הופך אותו למוצר השנה שלנו בתחום המגברים המשולבים. נוסיף גם כי מצאנו את מוצרי היצרנית הזו כמרשימים.

לסקירה המלאה.

 

 

רמקולים רצפתיים: Epos Epic 5

 


 

הרמקול הרצפתי הטוב של השנה הוא ללא ספק ה-Epos-Acoustics Epic 5. זהו רמקול איכותי אשר מציג איזון, דינמיות, פירוט ואיכות בניה. הוא רמקול שאפשר להאזין לו במשך שעות ארוכות מבלי שיציק באוזן, אך זה לא בא על חשבון פרטים או רזולוציה ומרשים במיוחד במוזיקת ג'ז רכה קולות אדם ויצירות קלאסיות, כל אלו הופכים אותו למוצר השנה בקטגוריה הזו.

לסקירה המלאה.

 

רמקולים מוניטורים: Linn Majik 109

 


 

המוניטור הטוב ביותר של השנה: Linn Majik 109. אי אפשר שלא להתאהב בהם, מעבר לעיצוב הכובש, איכות הבניה הבלתי מתפשרת, זהו רמקול מוניטור אשר מסוגל לנגן כמעט בכל חלל. את המוניטור הזה בחנו כחלק מתוך מערכת שלמה של Linn. אך שידוך המוניטור הזה גם לאלקטרוניקה אחרת הביא אותנו למסקנה הזו.

לסקירה המלאה.

 

 

סטרימר אודיו – HRT Streamer II

 


 

בתחום האודיו הממוחשב בחרנו ב-Hrt Music Streamer II. הסיבה היא פשוטה. מעבר לאיכות הצליל המשובחת והקלות שבהפעלתו ושידוכו למערכת. מחירו ביחס לביצועים שלו הופכים אותו למוצר השנה. הוא זול ומעולה!

לסקירה המלאה.

 

Ferguson Hill FH009

 


 

למרות המראה המאוד עתידני של הרמקולים - העיצוב הבלתי שגרתי וחומרים שאינם מקובלים בתעשיית האודיו, הצליח המוצר הזה לשבור לנו לא מעט מיתוסים לגבי מהם רמקולים. הפרגוסון הוא מוצר מרהיב למראה שנשמע מצויין לאוזן.

לסקירה המלאה.

 

JL Audio Fathom f112

 


 

המפלצת של המפלצות, משדרג הצליל האולטימטיבי, במשקל של 60 קילו ואיכות בניה שלא מביישת מטוס קרב עתידני.  הוא הסאב הראשון ששידכנו למערכת והרגשנו כאילו נולד בשבילנו. מערכת ה-RC המדויקת שלו התאימה את היחידה הזו לחדר ולמערכת כאילו היה חלק בלתי נפרד ממנה כבר בפס היצור. זהו אחד מהסאבים הטובים ביותר שכסף יכול לקנות.

לסקירה המלאה.

 

אוזניות - סנהייזר CX680 Sports

 


 

השנה סקרנו, בעיקר,אוזניות "מוכוונות ישום". בחנו אוזניות המיועדות לעוסקים בספורט וגם כאלו המיועדות למרחב העירוני. נבחרת השנה היא ה-CX 680 Sports של סנהייזר, היא נבחרה בגלל שמדובר במוצר שיועד לעוסקים בספורט וככזה הוא ממלא את יעודו באופן מוחלט. לא מדובר באוזנייה הטובה ביותר מבחינה קולית ולא באוזניה המיועדת לאודיופילים - אבל מדובר במוצר מכוון מטרה שעושה את העבודה ועושה אותה בצורה מאוד טוב ויעילה.

לסקירה המלאה.

 

מצלמה קומפקטית מתקדמת – סוני RX100

 


 

ה- RX100 של סוני היא מצלמה קומפקטית מסוג "כוון ולחץ" קטנה, אבל עם לב ענק. היא היא מפתיעה בגדול באיכות התמונות ומראה שגם בגודל פיזי קטן, לא חייבים להתפשר על איכות. בתאורה חשוכה (ערכי ISO גבוהים) התוצאות היו מרשימות למצלמה בקטגוריה הזו, ויש גם וידאו מוצלח עם יכולת שליטה ידנית. ה- RX100 מאפשרת להשיג בגוף קטן איכות תמונה של מצלמה גדולה מבלי לתפוס הרבה מקום בתיק, וגם בזמן הצילום אין צורך לבצע הגדרות מורכבות: רק לכוון, ללחוץ ולחייך אחר כך.

לסקירה המלאה.

 

מצלמה ללא מראה: Olympus OMD EM5

 


 

אולימפוס חוזרת אחורה בזמן עם העיצוב, אבל לוקחת כמה צעדים קדימה בטכנולוגיה. באמצעות מבנה מנצח וחיישן מצויין, ה-OMD EM5 היא מצלמה שתוכל לתת מענה לכל צלם כמצלמה ראשית או משנית. הביצועים שלה מבחינת פרטים ורגישות ISO מסייעים לה להצטרף לליגה של הגדולים והמשקל הקל מוסיף לה נקודות זכות בהשוואה למצלמות DSLR.

לסקירה המלאה.

 

המצלמה הטכנולוגית של השנה: פנסוניק DMC-G5

 


 

מצלמת ה-"ללא מראה" של פנסוניק מדגם DMC-G5, מציגה שלל תכונות דחוסות בתוך גוף קטן יחסית בהשוואה אל מצלמות DSLR. צילום הווידאו מצויין, יש גם מסך מגע מפרקי, עינית אלקטרונית ושלל אפשרויות בצילום סטילס. עדשת הקיט של המצלמה, כוללת מנוע חשמלי עבור ביצוע זום - מה שמתגלה כתכונה מבורכת בצילום וידאו.

לסקירה המלאה.

 

טלפון חכם: סמסונג Galaxy S3

 


 

מכשיר הדגל של סמסונג הכה גלים גם השנה ותפס נתח שוק מרשים על פני האייפון. שילוב של עיצוב מנצח עם חומרה חזקה, מסך גדול וחד, ממשק נעים לעין וביצועים מרשימים. ביחד עם חיי סוללה מכובדים יחסית חיזקו עוד יותר את סמסונג כשחקנית מובילה בתחום הסמארטפונים. ה-S3 כה מוצלח, ייתכן והוא יישאר רלוונטי אפילו שנה נוספת. ממשק ה-Nature הופך את המכשיר לאינטואיטיבי הרבה יותר מקודמו.

לסקירה המלאה.

 

השתתפו בהכנת הכתבה: אלי כרמי, גולן טופמן, ליאור קורן, מנחם לוריא, נמר לוי.

 

חולקים עלינו? יש לכם רשימה אחרת? דברו על כך בטוקבקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן, dtown
מי הנבחר?
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים