בלאטר לאל ג'זירה: "פיפ"א לוחצת על ישראל"
נשיא פיפ"א והאיש החזק בעולם הכדורגל העניק ראיון לרשת הטלוויזיה הערבית, והתייחס גם לכדורגל במזרח התיכון ולסכסוך הישראלי-פלסטיני. "אני לא נכנס לבעיות פנימיות, אבל אנחנו עוזרים במיוחד לצד הפלסטיני"
נשיא פיפ"א, ספ בלאטר , העניק היום (ב') ראיון נרחב לרשת הטלוויזיה, אל ג'זירה . חלק גדול מהראיון עסק בכדורגל במזרח התיכון בכלל ובהקשר שלו בסכסוך הישראלי-פלסטיני בפרט.
הגולים, הדרמות, האכזבות והחגיגות - תקצירי ynet ספורט:
- הפועל ת"א בבוץ, הירוק עולה - תקצירי ליגת העל
- ארסנל מרסקת את ניוקאסל, סיטי ויונייטד לא נשברות - תקצירי אנגליה
- מכבי ת"א פותחת את הטופ 16 ברגל שמאל - תקצירי היורוליג
"אני קשור אישית לבעיה של פלסטין ועזה כי הייתי שם בשנים 1999 ו-2000 כשעוד היה אפשר לנחות בעזה", סיפר בלאטר בראיון המצולם, "הייתי שם עם מישל פלאטיני, ביקרנו בעזה וברמאללה ונפגשנו עם היו"ר יאסר ערפאת. מאז יש לי חשש עמוק למה שקורה בפלסטין. קיבלנו את פלסטין לפיפ"א לפני 15 שנים ואנחנו שמחים על כך".
בלאטר נשאל על העזרה של פיפ"א בשיקום מגרש הכדורגל בעזה שהופצץ על ידי צה"ל במבצע עמוד ענן . כזכור, מגרש הכדורגל שימש לאכסון נשק. "כבר בנינו את המגרש מחדש, עם עזרה של התאחדות הכדורגל של ערב הסעודית, אחרי שהוא הופצץ בפעם הראשונה", אמר בלאטר, "עכשיו הוא נהרס שוב ומיד העברתי הודעה לנשיא הכדורגל של פלסטין, ג'יבריל רג'וב, שנעשה זאת שוב".
מסיבת סיום שנה ב-ynet ספורט:
- אתם בחרתם את ספורטאי השנה: והזוכים הם...
- השנה המתוקה בטניס: מאנדי מארי עד אנדיוני
- מבאלוטלי ועד פמלה: ציטוטי השנה
- הלהיטים ביוטיוב שאתם אהבתם
- 2012 - סוף העולם!
המראיין של אל ג'זירה ניסה לדחוק את בלאטר לפינה כששאל האם הוא לא רואה בעיה בכך שישראל תארח את אליפות אירופה לנבחרות צעירות בקיץ בעוד כדורגלנים פלסטינים נמצאים, לדבריו, בכלא הישראלי. "זו בעיה פוליטית שאני לא רוצה להיכנס אליה", קבע בלאטר, "אני לא נכנס לבעיות הפנימיות, אבל אנחנו כן עוזרים לשני הצדדים ובמיוחד לצד הפלסטיני כדי שיוכלו להכניס שחקנים וקבוצות לתוך פלסטין או שיוכלו לשחק במקומות אחרים".
בלאטר נשאל האם פיפ"א יוצרת לחץ על ישראל בעניין הזה וענה: "כן, עושים את זה באמצעות הכדורגל והדיפלומטיה, אבל לא באמצעות הפוליטיקה. כשאני מבקר בפלסטין אני גם מבקר בישראל.
בשבילי שתיהן חברות בפיפ"א. אנחנו יכולים לעזור ליצור עתיד טוב יותר דרך הכדורגל. ההחלטה להשעות את דרום אפריקה בזמנו היתה כי השחורים שם לא היו יכולים לשחק כדורגל. הפלסטינים כן יכולים לשחק".