שתף קטע נבחר
 

להתחיל ללמוד בסמסטר ב': כך עושים זאת

הסטודנטים שבוחרים להתחיל את לימודי התואר הראשון בסמסטר ב' סובלים לעתים מנחיתות לעומת אלו של אוקטובר. מי מתחיל ללמוד בחורף?

אי אפשר להתעלם מההתרגשות שמלווה את פתיחת שנת הלימודים האקדמית בחודש אוקטובר; אבל מה לגבי הסטודנטים שבוחרים להתחיל את ההרפתקאה דווקא בחודש פברואר?

 

 

ממש כמו פרק ב' בחיי הנישואים, גם הסטודנטים שבוחרים להתחיל את לימודי התואר הראשון בסמסטר ב' סובלים לעתים מנחיתות לעומת אלו של אוקטובר. פעמים רבות מי שמתחיל את לימודיו בסמסטר ב' מצטרף לאלה שכבר סימנו וי על סמסטר ראשון במוסד האקדמי בו הם לומדים. מעבר לכך, באוניברסיטאות (אבל גם בחלק מהמכללות) לא נפתחת ההרשמה לכל חוגי הלימוד ובמרכז הבינתחומי, למשל, אין כלל הרשמה לסמסטר ב'.

 

בימים אלו מתקיימת ההרשמה לסמסטר אביב. השאלה הגדולה היא מדוע בוחרים הסטודנטים להתחיל את לימודי התואר הראשון וגם השני דווקא בסמסטר ב'? "אוכלוסיית הסטודנטים שמתחילים ללמוד בסמסטר ב' נמנית על אלו שהשתחררו מהצבא באותה התקופה ומעוניינים להתחיל ללמוד ישר לאחר השחרור", מסביר ד"ר אבשלום דנון, עוזר הנשיא וראש מנהל אקדמי, במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון.

 

"זה כולל גם את מי שחזר מטיול מחו"ל, מי שהתמהמה ולא החליט או פספס את ההרשמה וכדומה". בנוסף לכך סטודנטים רבים מתחילים ללמוד דווקא בסמסטר ב' משום שטרם הפסיקו להשלם את תנאי הקבלה לרבות הבחינה הפסיכומטרית, השלמת תעודת בגרות וסיום חובות התואר הראשון למועמדים לתואר שני.

 

סטודנטים בבינתחומי (למצולמים אין קשר לכתבה) (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
סטודנטים בבינתחומי (למצולמים אין קשר לכתבה)(צילום: דנה קופל)

 

שנתי זה הכי, אחי

בכל הנוגע לתחילת הלימודים בסמסטר ב' יש להבחין בין המוסדות השונים ובמיוחד בין האוניברסיטאות למכללות; בעוד שברוב המכללות הלימודים מתאפשרים ברוב חוגי הלימוד כמו גם הקורסים השונים, באוניברסיטאות המצב שונה. מועמדים רבים ללימודים באוניברסיטת תל-אביב קיבלו השבוע אי-מייל שמזמין אותם להירשם ל"תכניות הלימודים לתואר ראשון וכך לא תפסידו שנה אבודה", נכתב.

 

אולם למעשה ההרשמה לתואר ראשון נפתחה בחוגים למתמטיקה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ובחוגים שונים בפקולטות למדעי הרוח ולאמנויות בלבד.

 

באוניברסיטה העברית המצב דומה ובה מתאפשרת ההרשמה לרוב החוגים במדעי הרוח וגם בחוג לגיאוגרפיה. באוניברסיטת בן-גוריון נפתחה ההרשמה ללימודי התואר הראשון במדעי המחשב ובקמפוס אילת בתכנית הרב-תחומית במדעי הרוח. בכל הנוגע לתואר שני, גם באוניברסיטת תל-אביב וגם בעיר הקודש יש אפשרות להירשם גם ללימודי משפטים וחוגים נוספים מהפקולטות לרפואה ומדעי החברה.

 

עוד בטרם החלטתם להירשם, חשוב לעבור על רשימת קורסי החובה לתואר הראשון (שנמצאים בידיעון של כל חוג באתר האוניברסיטה) ולבדוק האם ישנם קורסים שנתיים שעליכם לקחת. ברוב המקרים אין אפשרות להירשם אליהם בסמסטר ב' ותיאלצו לחכות עד לשנת הלימודים הבאה על מנת להשתתף בהם.

 

כמו כן, בסמסטר קיץ באוניברסיטאות לא מתקיימים לימודים מלאים אלא רק השלמות של קורסים מסוימים (למשל קורסי שפה או קורסי בחירה) ולכן אם בחרתם להתחיל ללמוד באחת האוניברסיטאות בסמסטר אביב, תמשיכו את הלימודים רק בחודש אוקטובר שלאחר מכן.

 

תחילת שנת לימודים באוניברסיטת בן גוריון (למצולמים אין קשר לכתבה) (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
תחילת שנת לימודים באוניברסיטת בן גוריון (למצולמים אין קשר לכתבה)(צילום: מאיר אוחיון)

 

ותודה לסמסטר קיץ

במכללות השונות הלימודים בסמסטר אביב הם הרבה יותר ידידותיים לסטודנט. הסיבה העיקרית היא שברובן ניתן להשלים סמסטר מלא בחודשי הקיץ, וכך עד חודש אוקטובר מסמנים וי על שנת לימודים מלאה. בנוסף לכך, ברוב המקרים מדובר בקורסים סמסטריאליים בלבד ולכן לא קיימת הבעייתיות ברישום לקורסים שנתיים עבור מי שבחר להתחיל את לימודיו בסמסטר ב'.

 

בקריה האקדמית אונו למשל, ניתן להירשם לתואר ראשון ושני בפקולטות למשפטים ומנהל עסקים וגם לתואר ראשון במוסיקה ולימודי סאונד בפקולטה למוסיקה. סטודנטים שמתחילים את הלימודים במהלך חודש פברואר, ילמדו ברצף שלוש שנים לימודי ערב (מלבד שלוש שנים וחצי בחוג למשפטים) בימי שישי בבוקר ובשעות הערב במהלך השבוע, לרבות סמסטר קיץ.

 

מצב דומה קיים במכללת שערי משפט, ומשנה ב' יוכלו הסטודנטים להשתלב במסלול בוקר או ערב לבחירתם.

במכללה האקדמית לישראל ייפתחו כל תכניות הלימוד למעט לתואר ראשון בסיעוד ובמכללה האקדמית להנדסה ע"ש שמי שמעון מתקיימים הלימודים בסמסטר אביב בכל ששת המסלולים של הנדסה הנלמדים במכללה. ב

 

מכללת האקדמית להנדסה אורט-בראודה ייפתחו שבע תכניות הלימודים בהנדסה ואלה שיבחרו בתכנית בהנדסה אופטית יצטרכן להשלים מספר קורסים בסמסטר חורף. מעבר ללימודים לתואר ראשון במדעי המחשב, חינוך, כלכלה וניבול והלימודים הרב תחומיים במכללת תל-חי, תיפתח בסמסטר ב' תכנית לתואר שני בלימודי הגליל. מדובר בתכנית ראשונה מסוגה בארץ, שמתמקדת בלימוד חבל ארץ ספציפי במדינה.

 

ולמי שיבחרו במסלול הרגוע והפחות אינטנסיבי, תמיד אפשר לבחור בשלל התארים שמציעה האוניברסיטה הפתוחה, בה כל הקורסים הנלמדים סמסטריאליים ולכן אין מניעה לסיים את השנה במלואה לפני חודש אוקטובר הבא. מה שכן, יש לקחת בחשבון שלא כל הקורסים הנלמדים במהלך השנה נפתחים בסמסטר קיץ. נתראה באביב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים