שתף קטע נבחר

סקר מגלה: כל חייל שלישי בצה"ל - נוטל ריטלין

כשליש מהחיילים בצה"ל השתמשו בריטלין בשנה האחרונה, אף שיותר ממחציתם העידו כי אינם סובלים מהפרעות קשב וריכוז. הסיבה: רצון לשפר ביצועים במשימות ספציפיות - כך חושף סקר חדש שכלל גם סטודנטים, תלמידי תיכון ואנשי עסקים

כל חייל שלישי בצה"ל לוקח ריטלין : סקר של העמותה הישראלית להתפתחות הילד ושיקומו חושף כי חיילי צה"ל הם שיאני הצריכה של התרופה ריטלין, יותר מסטודנטים, תלמידי תיכון ומנהלים במגזר העסקי. 31% מהחיילים שענו על הסקר השיבו כי השתמשו בריטלין בשנה האחרונה.

 

29% מתלמידי כיתות י"א וי"ב השיבו כי השתמשו בריטלין בשנה האחרונה, 25% מהמנהלים בחברות עסקיות ענו תשובה דומה וכך 23% מהסטודנטים.

 

קראו עוד על ריטלין:

 

למעלה משליש מהמשתמשים, 36%, אמרו כי הם נוטלים את התרופה בתדירות של פעם בשבוע או יותר. למעלה ממחצית המשתמשים לא פסלו את האפשרות להעלות את תדירות השימוש בעתיד, אם יבוטל הצורך במרשם עבור התרופה.

 

הסקר נערך על ידי חברת "רושניק אסטרגיה" לקראת כנס העמותה תחת הכותרת "ריטלין לכל דורש", וכלל 400 גברים ונשים במדגם מייצג ואקראי של יהודים דוברי עברית.

 

בין הנשאלים, כאמור, חיילים בשירות קבע וסדיר, מנהלים בדרג ביניים ובכיר במגזר הפרטי, סטודנטים לתארים ראשון ושני במוסד אקדמי ותלמידי תיכון בכיתות י"א וי"ב.

 

מאילו סיבות לוקחים הנשאלים ריטלין? קרוב למחציתם, 46.9%, אמרו כי הם נוטלים אותו כדי לשפר את ביצועיהם במשימות חשובות וספציפיות.

 

54% מהמשתתפים בסקר העידו כי הם אינם סובלים, או סובלים רק במידה מועטה, מבעיות ארגון, קשב וריכוז או היפראקטיביות.

 

משרד הבריאות פרסם לאחרונה כי בשנת 2011 חל גידול של ‭25%‬ ברכישת ריטלין לעומת 2010. הדבר עשוי לנבוע מכמה סיבות: העלאת המודעות להפרעות קשב וריכוז בקהילה הרפואית, הפחתת ההתנגדות לטיפול, גידול בהפניות של ילדים לאבחון מטעם צוות הספר, יוזמת ההורים לפנות לאבחון וגידול במספר רופאי המשפחה והילדים המטפלים בנושא.

 

בעקבות ממצאי הסקר, אומר ד"ר מיטשל שערץ, מומחה בנוירולגיית ילדים והתפתחות הילד ויו"ר העמותה הישראלית להתפתחות הילד ושיקומו, כי "מניסיוני כרופא המטפל בילדים עם הפרעת קשב ריכוז והיפרארקטיביות אני מכיר בערך שהתרופה מייצרת עבור המשתמש הבודד, אולם שימוש בריטלין לכל דורש ברמה החברתית יביא לכך שאנשים שלא סובלים משום בעיה ואין להם צורך בתרופה ירגישו שהם צריכים לקחת אותה בגלל לחץ או אופנה.

 

"חשוב לזכור שריטלין מלווה לפעמים בתופעות לוואי, וללא בקרה צמודה הנה תרופה שעלולה ליצור תלות הן ברמה הפיזית והן ברמה המנטלית. פריצת הגבולות של האישורים הניתנים כיום על ידי ניורולוג או פסיכיאטר יכולה לגלגל כדור שלג שתוצאותיו יהיו חמורות". 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שליש מהחיילים השתמשו בתרופה בשנה האחרונה
צילום: AFP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים