שתף קטע נבחר
 

עובדים פלסטינים משלמים בכניסה לביתר עילית

ב-6 בבוקר משתרך תור ארוך של עשרות פלסטינים בכניסה לביתר עלית. לעובדים יש רישיון עבודה בישראל אבל עדיין הם צריכים לשלם לעירייה. העירייה: "תפיסת האבטחה שונתה על ידי גורמים צבאיים עקב תלונות חוזרות ונשנות של גורמי האכיפה בעיר על שב"חים"

החל מהשעה 6 בבוקר ניתן לראות מדי יום מאות פועלים פלסטינים מהכפר חוסאן עומדים בתור בכניסה לביתר עילית. הסיבה - נדרש מהם תשלום של 23 שקלים דמי כניסה לעיר.

 

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביתר עילית היא עיר חרדית שממוקמת בהרי ירושלים. הקבלנים המקומיים מתקוממים כיוון שדבריהם הם משלמים אגרת שמירה של 35 שקלים לחודש מלבד התוספת שנדרשת מהפועלים שמעוניינים לעבוד. "על מה אנחנו משלמים? עד עכשיו אני לא יודע", מתלונן אחד מהם.

 

הפועלים עצמם תמהים לאן הולך הכסף ומה הסיבה לתשלום: "על מה אני משלם?", שואל זיאד, "זה לוקח כסף מהילדים שלנו".

 

מוטי קנלסקי, קבלן מקומי, מסביר כי מדובר על סדר גודל של 1,300 עד 1,800 פועלים. "הם עצובים על הגבייה, זה נותן להם תחושה מאוד רעה".

 

"לא רק שנותנים להם שכר נמוך בבנייה, הם אפילו לא יכולים לשלם את דמי הכניסה לעיר ולכן הם מוותרים על העבודה", הוא מסכם.

 

תגובת החברה לפיתוח ביתר עילית: "האגרה מיועדת עבור אבטחת העיר ובקרת אתרי הבנייה בעיר וזה בנוסף לאבטחה שקיימת בעיר בשוטף. חובת התשלום הינה על המעסיק או הקבלן שמעסיק את העובד".

 

"לעיר נכנסים מדי יום כ-1,000 איש תושבי האזור. המינהל האזרחי קיבל מידע שקרי בו נטען שהאגרה היא על היתרי תעסוקה שמנפיק המינהל האזרחי. מדובר בגורמים שלא יבחלו בשום אמצעי בין אם להכפיש את עובדי החברה ומערך האבטחה או להפיץ מידע שקרי בכדי להתנגח במערך האבטחה ולגרום להפרות סדר".

 

"תפיסת האבטחה שונתה על ידי גורמים צבאיים עקב תלונות חוזרות ונשנות של גורמי האכיפה בעיר על שב"חים. רמת הבטחון בעיר היא בין הגבוהות ביו"ש וזאת תוך מתן אפשרות לתושבי האזור להתפרנס בכבוד ושמירה על דו קיום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
6 בבוקר בכניסה לעיר
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים