שתף קטע נבחר
 

איגוד רופאי הילדים: ההפסקה קריטית להתפתחות

השארת הילדים בכיתה גם בזמן ההפסקות היא עונש נפוץ למדי בבתי הספר בישראל. כעת מזהיר איגוד רופאי הילדים האמריקני כי הדבר עלול לפגום בהתפתחות וקורא לבתי הספר להקפיד על קיומן. "חשוב לאפשר לילדים אוורור מנטלי", מדגישים החוקרים

"אם לא יהיה פה שקט - לא תצאו היום להפסקה". את המשפט הזה שומעים גם בשנת 2013 רבים מילדי ישראל בבית הספר. אך הנחיות חדשות של האיגוד האמריקני לרפואת ילדים קובעות כי ההפסקה בין השיעורים חשובה לא פחות מתזונה נכונה או ספורט. ההפסקה, כך על פי דף עמדה חדש שפרסם האיגוד במגזין היוקרתי Pediatrics, מעניקה לילדים יתרונות שכליים, חברתיים, נפשיים וגופניים שהם אינם מקבלים בשיעורים עצמם. מומחי האיגוד קוראים למערכות החינוך בעולם שלא לגזול מהילדים את ההפסקות החיוניות להתפתחותם.

 

הכתבות האחרונות בנושא חינוך בערוץ הורים:

בלי פחד: כך תגרמו לילד שלכם לאהוב מתמטיקה

לא מה שחשבנו: למה כ"כ הרבה הורים מאוכזבים?

איך תדעו אם הילד בשל לעלות לכיתה א'?

 

בדף העמדה מדגישים המומחים כי ההפסקות הן "חיוניות ומאפשרות לילד זמן חופשי אישי ואין ליטול מהילדים אותם, לא מסיבות לימודיות ולא לצרכי ענישה". המומחים ציינו עוד כי רבים מבתי הספר מפחיתים את ההפסקות בשל החשש מבעיות בטיחות ופציעה של הילדים, אולם לדעת המומחים בית הספר יכול לנקוט בפעולות רבות שיאפשרו לילדים לשחק ולהתאוורר בביטחה, כמו בדיקת המתקנים ואישורם על ידי מכון בטיחות מורשה, הצבת מאבטח בכניסה למוסד החינוכי, גידור המקום, והשגחה של מבוגר אחר הילדים.

 

לדעת הרופאים כותבי מאמר ההנחיות, ההפסקות מאפשרות מרווח בין השיעורים, מחוץ לעבודה המרוכזת בכיתה, והן מסייעות לעיבוד המידע האקדמי והתפקוד השכלי של הילדים. תדירות ואורך ההפסקות צריכות להיות מספיקות כדי לאפשר לתלמיד "אוורור מנטלי", כך על פי החוקרים.

 

היתרונות השכליים באים גם בזכות הפחתת הלחץ והיכולת של הילד לבחון את הסביבה החברתית שלו מחוץ לכיתה. זו, לדעתם, מקדמת את הלמידה החברתית והאמוציונלית ואת התפתחות הילד בכלל, בכך שהיא מאפשרת לו לחבור לאינטראקציות עם ילדים אחרים ולפתח מיומנויות חברתיות.

 

גם למשחק בהפסקות אין תחליף לדעת המומחים. השיעור בכיתה דורש משמעת אקדמית, בעוד ששעת ההפסקה מאפשרת לילד יצירתיות, חברתיות ואוורור נפשי לצד פעילות גופנית. המומחים מזכירים כי על פי ההמלצות לילד נחוצות 60 דקות ביממה לפחות של פעילות גופנית במטרה למנוע עודף משקל או השמנת יתר.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בהפסקה הילדים מפחיתים את הלחץ מהשיעור
צילום: shutterstock
מומלצים