שתף קטע נבחר

 

סקר: הציבור מעדיף להשקיע בחינוך על פני ביטחון

42% סבורים כי יש להשקיע בחינוך יותר מבביטחון, לעומת 24% שסבורים להיפך. כך עולה מסקר חדש שנערך. 68%: בית ספר שלא מלמד אנגלית, חשבון ועברית לא יתוקצב כמו בית ספר המלמד אותם

42 אחוזים מקרב האוכלוסייה סבורים כי התחום שבו צריכה המדינה להשקיע את התקציב הגבוה ביותר הוא תחום החינוך. רק 24 אחוזים חושבים כי התחום שצריך לקבל את התקציב הגבוה ביותר הוא הביטחון. כך עולה מסקר שערכה לאחרונה תנועת "הכול חינוך".

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

  

עוד עולה מהסקר כי 60 אחוז מההורים מעדיפים שילדיהם ילמדו בבית ספר ממלכתי יחד עם ילדי הסביבה. 24 אחוז מעדיפים שילדיהם ילמדו רק עם "הילדים הטובים מסביבת מגוריהם" ו-16 אחוז מההורים מעדיפים שילדיהם ילמדו בבית ספר פרטי.

 

לימודי אנגלית: תקצוב זהה לכל בתי הספר? (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
לימודי אנגלית: תקצוב זהה לכל בתי הספר?(צילום: רועי עידן)
 

הסקר נערך בקרב 501 משיבים, גברים ונשים מהאוכלוסייה היהודית ומהאוכלוסייה הערבית. בין הנשאלים גם חרדים ועולים חדשים. 83 אחוז מכלל המשיבים הסכימו כי תלמידים משכבות כלכליות-חברתיות נמוכות צריכים לקבל יותר משאבים מאשר תלמידים מרקע כלכלי-חברתי גבוה. 81 אחוז סבורים כי המדינה צריכה להגדיר סל חינוך הכולל את כל השירותים והתכנים הלימודיים שיקבל תלמיד בישראל.

 

69 אחוז מסכימים שהמדינה צריכה לקבוע נושאי לימוד שכל תלמיד יהיה מחויב בהם. קצת פחות, 67 אחוז, מסכימים שרשויות מקומיות חזקות צריכות לממן נתח גדול יותר של סל החינוך ביחס לרשויות מקומיות חלשות.

 

נתון נוסף שעולה מממצאי הסקר הוא ש-68 אחוז לא מסכימים לכך שבית ספר שבוחר לא ללמד את מקצועות היסוד: אנגלית, חשבון ועברית, יקבל את אותו התקציב שמקבל בית ספר המלמד מקצועות אלה.  

 

ynet ותנועת "הכול חינוך" יקיימו ביום ראשון הקרוב יום שידורים מיוחד לקידום החינוך בישראל, ובמהלכו יתארחו באולפן ynet נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, חתני פרס נובל עדה יונת ודן שכטמן, יושב ראש בנק דיסקונט יוסי בכר, מנכ"ל גוגל ישראל מאיר ברנד ופוליטיקאים ממרבית המפלגות בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אותו תקציב למי שלא מלמד אנגלית?
צילום: shutterstock
"יותר משאבים לשכבות הנמוכות"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים