הומלנד: הום פרייז של חיים כהן
הם קרויים כך בזכות דרך ההכנה הפשוטה והביתית שלהם ויהוו תוספת מעולה לכל ארוחת מנגל או פיקניק. חיים כהן מציג מתנה קטנה מאמריקה לרגל יום העצמאות: הום פרייז מושלמים ברוטב חמאה וצ'ילי
זה לא דיינר אמריקאי בלי אותה מנה מושחתת של קוביות תפוחי אדמה, ששוחות ברוטב פיקנטי ומפנק של חמאה וחברים.
הום פרייז היא מנת דגל במטבחו של כל דיינר, ולא בכדי. היא מוגשת שם לאורך כל היום ואהובה במיוחד כמנת צד בארוחת הבוקר של יום ראשון, פתרון יעיל להאנגובר של לילות סוף השבוע.
עוד בערוץ האוכל:
לורד סנדוויץ': כריכים חמים של שאול בן אדרת
אני אדום בנשמה: נשנושי פלפל קטנים וממזריים
קוקינג מהספר: 5 ספרי בישול מומלצים מחו"ל
מנת ההום פרייז קרויה כך בזכות העובדה שבשונה מהפרנץ' פרייז (כלומר - צ'יפס), דרך ההכנה שלהם ביתית וקלה יותר, בלי טיגון עמוק, הקפאות ושאר פרוצדרות מלכלכלות ומעיקות. המתכון שלפניכם הוא הווריאציה המעולה שיצר חיים כהן למסעדתו "דיקסי", ושמוגשת שם - איך לא - במסגרת ארוחת הבוקר המיתולוגית של המקום.
הום פרייז של חיים כהן
אדפטציה ביתית למתכון המפורסם של כהן ממסעדת דיקסי, שאפשר להכין בבית, לשים בקופסה ולקחת לפיקניק או למנגל יום העצמאות בקלות.
- טיפ: את הרוטב אפשר להכין מראש ורק להוסיף לתפוחי אדמה.
- שימו לב: המנה כוללת כמות גדולה של חמאה מכיוון שקשה להקציף כמות קטנה יותר. לא חייבים להשתמש בכל הרוטב לצורך הכנת המנה - פשוט שמים כמה רוטב שרוצים ואת השאר שומרים ומשתמשים בפעם הבאה, שכן הרוטב נשמר במקרר לתקופה ארוכה.
- ועוד משהו: כמויות רטבי הצ'ילי שברוטב ההום פרייז אינן חקוקות בסלע. אפשר להוסיף או לגרוע מהן ברוטב לפי הטעם.
המרכיבים:
1-1.2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (עם הקליפה)
1/8 כוס שמן זית
מעט מלח
לרוטב ההום פרייז:
200 גרם חמאה
1-2 כף רוטב צ'ילי מתוק
1-2 כף רוטב צ'ילי חריף
להגשה:
1 בצל פרוס לטבעות ומטוגן עד לשקיפות בקצת חמאה - לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את רוטב ההום פרייז: מקציפים במיקסר את החמאה עד לקבלת תערובת רכה ואוורירית יחסית. מוסיפים בעדינות את רטבי הצ'ילי. שומרים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את תפוחי האדמה: מביאים בסיר מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 40 דקות. מסננים ומייבשים היטב.
- מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לתבנית אפייה. יוצקים מעל את שמן הזית ומערבבים היטב. אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות חצי שעה לפחות ועד להזהבה.
- הגשה: מעבירים מייד את קוביות תפוחי האדמה לקערת הגשה ובעודם חמים, יוצקים מעל את הרוטב. מוסיפים את טבעות הבצל ומערבבים עד שקוביות תפוחי האדמה מזדגגות ברוטב המבריק. מגישים חם.
- חיים כהן הוא השף של רשת "דיקסי" ושל מסעדת "יפו תל אביב" (יגאל אלון 98, תל אביב). ביום העצמאות (16.4) ייערך מנגל מיוחד במסעדה - מנגלים יוצאו החוצה, ועליהם יכין כהן שיפודי אנטרקוט, פילה, פרגיות, קבב טלה, מעורב ירושלמי ולבבות, לצד סלט סלט ירקות, טחינה, כרובית מהטאבון, סלט טורקי חריף וסביצ'ה.